Безкоштовний хостинг для WordPress: чи вартий він того?

Коли ви вирішили запустити сайт на WordPress, насамперед в списку потрібних кроків, ймовірно, буде вибір хорошого хостингу. Але врахуйте, що хостинг може бути найдорожчим елементом в процесі створення сайту. Якщо ви створюєте простий блог, або невелике портфоліо, можливо, вам не будуть потрібні дорогі послуги з функціями, які ви ніколи не будете використовувати. Мається на увазі, що якщо ви новачок, і тільки починаєте розвивати свій сайт, більшість з преміальних (і платних) функцій хостингу будуть непотрібні для вас. Тож чому б не спробувати щось, що заощадить ваш час і ваші гроші?

Швидше за все, вам потрібен просто один з кращих безкоштовних хостинг-провайдерів WordPress. Безкоштовний хостинг для WordPress допоможе вам швидко, ефективно, а найголовніше – безкоштовно налаштувати повністю робочий сайт на CMS WordPress. В сьогоднішньому огляді ми розглянемо ефективність використання безкоштовного хостингу, всі його основні переваги, а також недоліки. Після прочитання цієї статті у вас буде чітке уявлення про те, чи потрібен вам безкоштовний хостинг, а також який хостинг для сайту на WordPress найкраще підходить для вас і ваших потреб.

 

 

Які переваги безкоштовного хостингу для WordPress?

Є одна, і найголовніша причина, по якій так багато людей надають перевагу безкоштовному хостингу WordPress, а не преміум-хостингу, і підказка криється в назві: безкоштовний хостинг для WordPress є безкоштовним!

  • Вам не потрібно робити ніяких платежів. Безкоштовний хостинг для WordPress ідеально підійде, якщо у вас обмежений бюджет, або якщо ви хочете протестувати систему, перш ніж прийняти рішення про оформлення платної підписки.
  • Якщо ви новачок в WordPress, безкоштовний хостинг також може допомогти вам вирішити, чи підходить вам WordPress, наділивши вас безцінним практичним досвідом роботи з даною платформою.
  • Ви можете вести свій блог безкоштовно, не піклуючись про необхідність платити за привілей забезпечення своєї присутності в Інтернеті.
  • Якщо з часом ваш сайт «переросте» тарифний план безкоштовного хостингу, ви легко зможете перейти на платні розширені функції.

 

 

Чи є недоліки у безкоштовного хостингу для WordPress?

У кожного безкоштовного хостинг-провайдера WordPress є свої унікальні як сильні, так і слабкі сторони. Однак, практично всі з них можуть мати деякі з наступних обмежень:

  • Обмеження трафіку, дискового сховища і розміру бази даних MySQL. Провайдери безкоштовного хостингу часто обмежують свої сервери, що означає, що вашому сайту може бути складно обробляти великі об’єми трафіку. Деякі хостинг-провайдери також накладають обмеження на дисковий простір, розмір бази даних і загальну кількість MySQL підключень, з якими ви можете працювати одночасно.
  • Більш жорсткі умови використання та обмеження. Деякі провайдери безкоштовного хостингу, як правило, дещо прискіпливі до типу дозволеного контенту та іноді можуть відмовляти сайтам певної тематики. Наприклад, забороняючи сайти онлайн-казино, сайти мікрокредитування, сайти, що рекламують будь-які види медичних препаратів і т.д.
  • Додаткові електронні листи. Провайдери безкоштовного хостингу теж повинні заробляти на життя, і один з популярних методів – це заохочення користувачів до переходу на преміум-акаунти. Хоча періодичні маркетингові є-мейли – це зовсім незначна плата за безкоштовний хостинг для WordPress, деякі компанії заходять занадто далеко, і ви можете часто і регулярно отримувати небажані електронні листи. Якщо ви оберете надійного постачальника послуг хостингу для WordPress, то теоретично ви не повинні отримувати багато спамної розсилки.

 

 

Коли справа стосується хостингу для сайту, безкоштовний – не обов’язково означає поганий. Безкоштовний хостинг WordPress – це життєздатний варіант зробити ваш сайт доступним широкій аудиторії у всесвітній павутині без будь-яких фінансових зобов’язань. До того ж, у міру зростання вашого бізнесу, ви завжди зможете розглянути можливість переходу на послуги преміум-класу.

 

 

Які є варіанти безкоштовного хостингу для WordPress в Україні?

Варіант №1: Безкоштовний хостинг для WordPress – WordPress.com

Сайт WordPress.com, який часто плутають з двигуном WordPress з відкритим вихідним кодом (на WordPress.org), являє собою комерційну реалізацію для даного двигуна. WordPress.com спрощує процес створення сайту WordPress, дозволяючи вам запустити свій сайт, просто зареєструвавши обліковий запис на цьому сайті. Однак він не дає вам доступу до вихідного коду повної версії CMS WordPress, а це означає, що ви будете обмежені в своїх можливостях.

 

Плюси хостингу WordPress.com

  • Простий процес встановлення двигуна. Все, що вам потрібно зробити, це зареєструвати обліковий запис – встановлення WordPress не потрібне.
  • Ви отримуєте доступ до Консолі для керування своїм сайтом.
  • Необмежений трафік
  • 3ГБ дискового простору
  • Доступ до сотень безкоштовних тем WordPress, що спрощує створення індивідуального веб-дизайну.
  • Безкоштовний сертифікат SSL

 

 

Мінуси хостингу WordPress.com

  • Ви не зможете встановлювати свої власні плагіни або теми на безкоштовному плані.
  • Вам дозволено використовувати тільки піддомен, з основним доменом wordpress.com – вам потрібно буде заплатити, щоб використовувати власне доменне ім’я.
  • Відсутній прямий доступ до сервера – ви не зможете підключитися через FTP або керувати своєю базою даних.

 

WordPress.com – відмінний безкоштовний варіант, якщо вам не потрібні всі можливості WordPress. Ви жертвуєте можливістю встановлювати власні розширення і отримувати доступ до сервера, але отримуєте простий досвід, заснований на інфраструктурі світового класу.

 

 

Варіант №2: Безкоштовний хостинг для WordPress – WP.IN.UA

WP.IN.UA – це хостингова компанія в Україні, яка вважає, що безкоштовний хостинг WordPress – кращий спосіб послужити співтовариству WordPress. Кожен бажаючий може використовувати цю платформу для запуску сайту на WordPress і безкоштовного його розміщення у всесвітній павутині. Ви не просто отримуєте платформу для створення сайтів, а повністю налаштовану і готову до роботи площадку з великим набором преміум можливостей без додаткової плати.

 

Технічні характеристики і переваги безкоштовного хостингу WordPress від WP.IN.UA

  • Остання версія PHP (PHP 7.4)
  • Інструменти кешування: Redis Object Cache, OpCache, Varnish Cache
  • Автоматичні щоденні резервні копії в Amazon S3 і власну хмару
  • Швидка і безпечна версія сервера баз даних (MariaDB 10.5)
  • 250МБ дискового простору на SSD дисках
  • AutoSSL – автоматизована видача SSL (HTTPS) сертифікатів на будь-який домен безкоштовно
  • Кожен сайт за замовчуванням підтримує HTTP/2
  • На вибір більш ніж 120 безкоштовних і сучасних шаблонів
  • Безлімітний трафік

 

 

 

 

Який безкоштовний хостинг WordPress ви оберете?

WordPress вважається однією з кращих CMS для створення блогів. Кожен день тисячі людей, програмістів-аматорів і власників бізнесу приймають рішення приєднатися до мільйонів сайтів, які побудовані на CMS WordPress. Навіть відомі компанії і бренди використовують WordPress для розширення своєї присутності в Інтернеті. А завдяки безкоштовності і простоті даної платформи, майже кожен бажаючий може створити вражаючий сайт, незалежно від рівня своїх технічних знань.

Хоча послуги хостингу WordPress преміум-класу можуть бути кращим варіантом в близькому майбутньому, з розглянутими сьогодні безкоштовними послугами хостингу для WordPress ви зможете легко і ефективно створити і налаштувати свій сайт. Завдяки службам хостингу, які розглянуті в сьогоднішньому огляді, вам не доведеться витрачати великі гроші на запуск власного сайту WordPress в Україні.

Тепер, коли ви ознайомилися з варіантами кращого безкоштовного хостингу для WordPress, залишилося тільки обрати провайдера, який найкраще відповідає вашим потребам, і після цього зробити дійсно приголомшливий сайт.

Дякуємо, що читаєте нас!

 

Share

Останні пости

Авраам Лінкольн

Ми не допоможемо людям, роблячи за них те, що вони могли б зробити самі Авраам… Читати далі

15/03/2024

Як зберігати каву, щоб вона не втрачала смаку і аромату

Смак приготованого напою залежить не тільки від сорту кави, способу та ступеня прожарювання, помелу зерен,… Читати далі

11/03/2024

Габрієль Гарсія Маркес

Вік — це не те, скільки тобі років, а те, — як ти їх відчуваєш… Читати далі

10/03/2024

Короткий опис ліцензій з відкритим вихідним кодом

Якщо ви створюєте програмне забезпечення, яким хочете поділитися, або використовуєте програмний продукт, який хочете модифікувати,… Читати далі

09/03/2024

Ніл Ґейман

Люди думають, що будуть щасливі, якщо переїдуть в інше місце, а потім виявляється: куди б… Читати далі

20/02/2024

Уроки JavaScript — як почати працювати з об’єктами

Об’єкти є однією з найважливіших і найпотужніших функцій JavaScript, і в багатьох вбудованих функціях об’єкти… Читати далі

17/02/2024