Categories: Технології

Чи варто купувати MacBook Air 13 M1: стислий огляд

Макбук Ейр — культова лінійка портативних комп’ютерів від Apple. Усі пристрої відрізняються витонченим дизайном, компактним тонким корпусом, функціональністю та продуктивністю.

Air версії 13 M1 являють собою надійний легкий переносний ПК, який відмінно справляється з повсякденними робочими та комунікаційними завданнями. Виробник пропонує модель у трьох варіантах кольорового оформлення — «космічний» сірий, сріблястий та золотистий.

 

Параметри дисплея

Пристрій отримав 13,3-дюймовий Retina LED екран із матрицею IPS, роздільною здатністю 1680 х 1050 та щільністю 227 пікселів на дюйм. Завдяки яскравості 400 кд/м2 контент зручно переглядати на вулиці в похмурі дні.

Насиченість зображення і точність передачі кольорів забезпечується підтримкою технології True Tone та розширеної гами кольорів P3. Модель є оптимальним рішенням для базових потреб мультимедіа — перегляду відео, редагування фото, вебсерфінгу.

Гідна продуктивність «заліза»

Air 13 працює на базі 8-ядерного (4 блоки працюють у режимі енергоефективності, ще 4 орієнтовані на продуктивність) фірмового чіпсета Apple M1 з інноваційною системою Neural Engine, що демонструє непогану потужність в умовах багатозадачності. На борту є інтегрований 7-ядерний відеопроцесор. На цьому мінілептопі можна грати у вибагливі до апаратних ресурсів ігри.

 

Можливості пам’яті

На вибір представлено дві конфігурації «оперативки» — 8 і 16 гігабайт. Також є варіативність із погляду фізичного сховища, ви можете купити МакБук Ейр 13 з 256 і 512 ГБ постійної пам‘яті. Також доступні конфігурації з більш місткими накопичувачами на 1 та 2 терабайти.

 

Автономність і зарядка

Пристрій має вбудовану літій-полімерну батарею ємністю 50 Вт•г, що забезпечує до 18 годин автономної роботи в режимі перегляду відео. У комплектацію входить зарядний пристрій потужністю 30 Вт із кабелем USB-C. На корпусі є два порти USB 4 Thunderbolt, а також DisplayPort і роз‘єм для навушників 3,5 мм.

 

Додаткові «фічі»

Цей макбук оснащений датчиками зовнішнього освітлення і дотику Touch ID. Є інтегрована вебкамера FaceTime 720p HD з вдосконаленим алгоритмом обробки відеосигналу.

Зручність взаємодії забезпечують клавіатура Magic Keyboard та трекпад із технологіями розпізнавання сили натискання Force Touch і управління з допомогою жестів Multi-Touch.

Вбудовані аудіодинаміки відтворюють стереозвук непоганої якості з підтриманням технології об‘ємного звучання Dolby Atmos. Чіткість голосу під час дзвінків забезпечує система з 3-а чутливими мікрофонами. Пристрій управляється операційною системою macOS Ventura зі зручним та функціональним інтерфейсом.

 

Технології зв’язку та бездротового з’єднання

Модель Air 13 M1 сумісна із мобільними мережами IEEE 802.11 a/b/g/n/ac і підтримує високошвидкісні стандарти бездротового підключення Bluetooth 5 та Wi-Fi 6.

 

Стаття розміщена на правах реклами

 

This post was last modified on 20/10/2023 10:32

Останні пости

Конфуцій

Коли вам здасться, що мета недосяжна, не змінюйте ціль — змінюйте свій план дій Конфуцій…

12/05/2024

Чарльз Дарвін

Виживає не найсильніший і не найрозумніший, а той, хто найкраще пристосовується до змін Чарльз Роберт…

11/05/2024

Що таке тег canvas в HTML5 і для чого він потрібен?

Елемент <canvas> з’явився лише в HTML5 і використовується для динамічного малювання графіки на веб-сторінці з…

10/05/2024

Ден Браун

Можливо все, — неможливе просто потребує більше часу Ден Браун  

09/05/2024

Що включає в себе чистка ноутбука?

Ноутбук — це не тільки зручний і функціональний ґаджет, а й доволі делікатний пристрій, що…

08/05/2024

Аль Пачино

Ніколи нічого нікому не пояснюйте. Все одно кожен зрозуміє так, як йому вигідно Аль Пачино…

07/05/2024