Категорії: Здоров'я

Чому варто відмовитися від побутової хімії на користь натуральних миючих засобів

Від використовуваної побутової хімії залежить здоров’я всіх членів сім’ї. Неякісні вироби призводять до того, що в організм потрапляють шкідливі речовини, які призводять до багатьох хвороб. Найкраще рішення – купити натуральні миючі засоби, які не роблять негативного впливу на шкіру і самопочуття в цілому.

Господині, як правило, пред’являють до товарів такі вимоги, як піноутворення, приємний запах, міцна і комфортна у використанні упаковка, доступна ціна. Однак в першу чергу варто звертати увагу на якість продукції та її безпеку. Наприклад, користуючись стандартним миючим для посуду, ви частину його вживаєте разом з їжею, оскільки воно не так просто змивається з тарілок. І якщо звернути увагу на склад розкручених засобів, то виявиться, що досить таки чимало шкідливих інгредієнтів потрапляє до нас в організм.

 

 

Говоримо «ні» типовій продукції з прилавків магазинів

Кожен в домі прагне провести прибирання до переможного скрипу на очищеній поверхні. Однак ми часто забуваємо подивитися склад, який вказується дрібним і нерозбірливим шрифтом. Після чистки відчувається приємний аромат у всій кімнаті. Але при цьому ніхто не усвідомлює, що це викликано згубними молекулами, які перебувають в повітрі і несуть токсичну дію. Миючі засоби в Україні пропонуються з хімією, негативний вплив якої вже давно відомий.

Наприклад, продукти для миття скла ґрунтуються на аміаку, порошки мають в складі хлор, освіжувачі повітря – фтолати. Але найбільш поширені речовини – ПАВи (Поверхнево активні речовини), які так легко прибирають жир і плями різного походження.

 

 

Що ховається в складі і які чекати наслідки

Традиційні миючі відомих в Україні брендів складаються з небезпечних інгредієнтів: лугу, парабени, абразиви, ферменти-ензими, нафтохімічні продукти. Нерідко можна спостерігати наявність летючих сполук, які шкодять здоров’ю.

Найпоширеніший наслідок – алергія на шкірі, або запалення, що проявляється на слизовій носоглотки і очей. Як результат – користувачі стикаються з утрудненим диханням, нежиттю, кашлем, і навіть розвитком бронхіальної астми. Головні болі, безсоння, хронічна втома, проблеми з травленням – також часті прояви при контакті з побутовою хімією. Людина може навіть не здогадуватися, що летючі речовини привели до нападів нудоти, відсутності апетиту, порушення роботи кишечника.

Такі наслідки можуть зустрічатися, навіть якщо ви не займаєтеся прибиранням дуже часто. Це пов’язано з тим, що звичайне зберігання засобів також вважається небезпечним. Варто враховувати, що всі ці шкідливі речовини мають властивість тривалий час зберігатися в повітрі і в предметах. За підсумком вони осідають на шкірі, можуть проникати в кров і лімфовузли, що призводить до інтоксикації та збоїв в імунній і ендокринній системі.

 

 

Рятуємо ситуацію – вибираємо натуральні миючі засоби

Натуральні миючі засоби – спосіб швидко, легко і якісно впоратись з прибиранням. Крім того, що вони допоможуть прибрати забруднення зі всіляких поверхонь, вони до того ж безпечні для здоров’я. Такі товари – екологічно чисті і не надають згубного впливу на навколишнє середовище.

 

 

Переваги переходу на натуральні миючі засоби

Виробництво натуральних виробів пов’язане з рядом позитивних моментів для споживача:

  • Відсутність хімії. Органічний продукт не містить синтетичні компоненти – хлор, фосфати та ін. Відповідно до висунутими до таких товарів вимогами, в їх складі має бути наявно не менше 95% рослинних речовин. Що це дає: зберігається цілісність шкіри, нічого не проникає в легені. До того ж біорозкладні упаковки не порушують екологічний баланс у природі.
  • Бажаний ефект. Засоби з активними рослинними інгредієнтами дозволяють добитися ідеальної чистоти без розводів, плям і смуг. Крім того, не пошкоджується емаль.
  • Немає обмежень. Незалежно від характеру забруднення – жир, харчові рештки, гар – натур-продукти справляються навіть зі старими і стійкими проблемами.
  • Економія коштів і часу. Якщо ви хочете, щоб прибирання проходило швидко і легко, варто надавати перевагу натуральним засобам. Такі вироби концентровані, тому на один раз вам буде потрібна невелика доза.
  • Універсальність. Зараз у продажу інтернет-магазинів пропонуються товари для кухні, ванни, санвузла, меблів, килимів та ін.

 

Разом з такою продукцією ви купуєте захист для всієї родини. Крім того, вона гарантує гарний настрій, оскільки очищення не займає багато часу, а кімната наповнюється свіжими рослинними ароматами. В даний час в Інтернеті можна знайти безліч пропозицій натуральних чистячих засобів. При виборі бренду і самої продукції уважно ознайомтеся зі складом, при необхідності задайте питання консультанту, щоб підібрати дійсно якісну речовину. Органічні безфосфатні гелі, безпечні спреї та інші рідини спростять ведення домашнього господарства і позбавлять вас від повсякденних побутових турбот. Без таких продуктів не обійтися і алергікам, людям з чутливою шкірою, для яких хімія – справжня отрута, яка несе щоденну загрозу.

 

Share

Останні пости

Авраам Лінкольн

Ми не допоможемо людям, роблячи за них те, що вони могли б зробити самі Авраам… Читати далі

15/03/2024

Як зберігати каву, щоб вона не втрачала смаку і аромату

Смак приготованого напою залежить не тільки від сорту кави, способу та ступеня прожарювання, помелу зерен,… Читати далі

11/03/2024

Габрієль Гарсія Маркес

Вік — це не те, скільки тобі років, а те, — як ти їх відчуваєш… Читати далі

10/03/2024

Короткий опис ліцензій з відкритим вихідним кодом

Якщо ви створюєте програмне забезпечення, яким хочете поділитися, або використовуєте програмний продукт, який хочете модифікувати,… Читати далі

09/03/2024

Ніл Ґейман

Люди думають, що будуть щасливі, якщо переїдуть в інше місце, а потім виявляється: куди б… Читати далі

20/02/2024

Уроки JavaScript — як почати працювати з об’єктами

Об’єкти є однією з найважливіших і найпотужніших функцій JavaScript, і в багатьох вбудованих функціях об’єкти… Читати далі

17/02/2024