Кращі постачальники CDN послуг

Якщо вам потрібно зробити свій сайт більш швидким, а також більш безпечним і надійним, тоді зверніть свою увагу на використання мережі доставки контенту (CDN). Якщо ви шукаєте спосіб зменшити час завантаження сайту, тоді цей короткий огляд для вас. У цій статті ми проведемо короткий огляд самої послуги, а також постачальників CDN.

 

 

Що таке мережа доставки контенту (CDN)?

Служби CDN складаються з мережі серверів (географічно розподілених), які дозволяють оптимізувати доставку і поширення статичних файлів. До таких статичних файлів можна віднести картинки, аудіо, відео, файли CSS стилів, JavaScript і багато іншого, що в сукупності може становити більшу частину контенту звичайного сайту.

Для зберігання всього сайту CDN не підійде, оскільки на більшості сайтів є багато динамічного контенту (наприклад, бази даних). Однак для зберігання статичного контенту CDN підходить практично ідеально.

На відміну від звичайного веб-хостингу, у постачальників CDN сервери розташовані по всьому світу, а не тільки в одному-двох дата-центрах. Оскільки статичні файли копіюються на всі ці сервери, доставка контенту відвідувачеві вашого сайту проводиться з найбільш близького географічно сервера. Який за рахунок широко розвинутої мережі буде досить близько.

 

 

Які переваги від використання CDN?

Основна перевага від використання CDN полягає в тому, що швидкість завантаження вашого сайту зможе значно збільшитися. А більш швидкий час завантаження сайту не тільки покращує загальний користувальницький досвід, але також дозволяє підвищити коефіцієнт конверсії та знизити показник відмов.

Оскільки Google використовує швидкість завантаження сайту в якості одного з важливих чинників ранжування, це дозволить вам поліпшити SEO-показники свого сайту.

Через розподілення контенту вашого сайту на кілька дата-центрів по всьому світу також досягається і додатковий рівень безпеки. Якщо один сервер або навіть весь дата-центр стає недоступним, в мережі CDN є багато інших серверів, які забезпечать безперебійну роботу вашого сайту.

Отже, якщо вам потрібно більше трафіку, щоб відвідувачі сайту були більш щасливими, вам слід серйозно подумати про прискорення роботи сайту за допомогою CDN.

 

 

Кращі постачальники CDN

Нижче представлений список найкращих постачальників послуг CDN. Оскільки послуги з доставки контенту не можна віднести до найдешевших, свій огляд ми почнемо з відкритих і безкоштовних. Щоб оцінити якість CDN і зміну швидкості завантаження сайту ви можете почати зі скриптів та бібліотек, які роздаються по CDN. Наприклад, популярні бібліотеки jQuery, AngularJS, script.aculo.us та інші можна знайти на Google Hosted Libraries.

 

 

1) MaxCDN

MaxCDN – це один з найвідоміших постачальників в цій галузі. Якщо ваш веб-сайт має аудиторію по всьому світу, MaxCDN забезпечить їх контентом з великої кількості серверів в Європі, США, Південній Америці, Азії та Австралії.

Відомий фреймворк Bootstrap безкоштовно роздається саме з цього CDN.

Ціни: від 8$/місяць

 

 

2) KeyCDN

У іншого постачальника, – KeyCDN  – немає обов’язкової щомісячної плати, і тут можна платити за фактично використовувані дані. Географія у KeyCDN також достатньо широка.

Ціни: від 0,04$/Гб (перші 10Тб)

 

 

3) Amazon CloudFront

Сервіс Amazon CloudFront забезпечує безпечну доставку користувачам контенту, відеофайлів, додатків і API з низькими затримками і високою швидкістю передачі. CloudFront інтегрований в платформу AWS (Amazon Web Services), а також інтегрується з хмарним сервісом S3.

Ціни: можна в рамках безкоштовного користування AWS отримати 50Гб трафіку в місяць (терміном на 1 рік)

 

 

4) CloudFlare

CloudFlare має сервери в 116 центрах обробки даних, які розташовані по всьому світові. Заявлена ​​пропускна здатність – 10Тбіт/сек. Є початковий план з можливістю безкоштовного використання: він надається особистим веб-сайтам, блогам та всім, хто хоче дослідити Cloudflare.

Ціни: від 20$/міс за домен

 

 

5) Google Cloud CDN

У Cloud CDN від Google оплата за CDN розраховується за пропускну здатність і HTTP/HTTPS запити. Google Cloud CDN використовує кеш-сховища Google, розташовані в різних країнах, для кешування HTTP(S) контенту зі збалансованим навантаженням, що належить користувачам з того чи іншого регіону. Кешування даних в сховищах Google, створених по всьому світу, гарантує більш оперативну доставку контенту користувачам і дозволяє знизити навантаження на основні сервери.

Ціни: від 0,08$/Гб (за кешування перших 10Тб; регіон – Європа) + 0,0075$/10000 запитів (HTTP/HTTPS запити кеша)

 

 

 

Короткий підсумок послуги CDN

При виборі правильного CDN для свого сайту слід врахувати ряд ключових чинників. Одним з них є розташування серверів. Практично всі постачальники CDN охоплюють основні регіони, такі як Європа і США. Однак, наприклад, для сайтів в Україні не всі постачальники можуть запропонувати більше 2-3 міст розміщення серверів. Зважайте на те, що не у всіх містах кожної країни є сервери постачальників CDN. Хоча це і не є великою перешкодою для швидкості завантаження контенту.

Наступний ключовий фактор при виборі – цінові правила. Спочатку вони можуть вводити в оману. У одних оплата йде за трафік, у інших – фіксована плата в місяць, а у третіх – за обсяг даних і запити до сервера. Тому, детально вивчіть це питання і уточнюйте усі фінансові моменти у служб підтримки CDN постачальників.

CDN – не чарівна паличка. Одне тільки використання CDN не гарантує вам блискавичної роботи сайту, вам як і раніше потрібно звертати свою увагу і на інші методи оптимізації швидкості завантаження свого сайту (наприклад, хороший хостинг, кешування на сервері і в браузері, оптимізація скриптів і т.д.).

 

Share

Останні пости

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024