Ліцензування Zoom в Україні – тарифи і ціни

Самоізоляція 2020 року поставила людей в досить суворі умови – незважаючи на вимушені карантинні заходи, організовувати дистанційне навчання і роботу якось потрібно було. Платформа Zoom стала порятунком для багатьох студентів і співробітників, чия професія може бути реалізована в рамках віддаленої роботи. В кінці 2019 року кількість користувачів цієї платформи кожен день становило близько 10 млн. осіб, тоді як на початку 2020 року ця цифра зросла до значних 200 млн. І хоч аналітики вважають таку шалену популярність Zoom вимушеною необхідністю самоізоляції, яка загнала людей по домівках, ми ж дотримуємося іншої думки. Ми думаємо, що дана платформа досягла величезного успіху завдяки простоті користування, відмінній якості відеозв’язку і вигідних тарифних планів.

Організовувати відеоконференції можуть тільки користувачі з платною або безкоштовною ліцензією. Однак безпосередні учасники відеоуроків і вебінарів можуть бути навіть не зареєстровані в Zoom, а тому відвідувати заходи абсолютно безкоштовно і без обмежень. Щоб приєднатися до конференції, учасникам достатньо клікнути посилання з будь-якого пристрою, будь то персональний комп’ютер чи мобільний телефон.

Компанія «Zoom Video Communications» представляє користувачам на вибір щомісячну або щорічну підписку на сервіс. Варто відзначити, що при оплаті на рік вперед, щомісячна вартість набагато нижче, ніж при простій підписці щомісяця. Саме тому вигідніше купувати одразу річну підписку, якщо ви плануєте користуватися Zoom на постійній основі.

 

 

Конференції Zoom: які тарифи передбачені?

Сервіс конференцій користується найбільшою популярністю у користувачів. Однак в ньому існують різні тарифні плани.

У «Базовому» тарифі відеозв’язок абсолютно безкоштовний – причому не на певний час користування, як буває на інших платформах, а назавжди. У таких конференціях можуть бути задіяні до 100 чоловік, але час обмежений до 40 хвилин. Такий тариф підійде для спілкування з друзями по відеозв’язку, але, припустимо, для організації дистанційних пар або уроків такого часу буде замало при стандарті в 45 і більше хвилин.

«Професійний» тариф дозволяє робити мовлення в соціальні мережі, записувати відеоконференцію (зручно для тих, хто не може приєднатися на даний момент, але може після подивитися запис), а також зберігати дані чату в хмарі. Тут кількість учасників не обмежується рамками 100 осіб, функції більш розширені і вельми зручні, але є один істотний нюанс. В хмарі такий запис буде займати всього 1 Гб, що не дуже зручно для нарад у великих корпораціях. З плюсів: запис відеоконференції можна зберігати на будь-якому доступному пристрої (планшет, комп’ютер, телефон і т.п.).

Якщо вам необхідні функції розшифровки записів з хмари, а також збільшити кількість учасників конференції або вебінару до 300 осіб, то рекомендуємо звернути увагу на тариф «Бізнес». Він прекрасно підійде для ведення малого і середнього бізнесу – наприклад, при відкритті власної мережі кав’ярень. Приємним бонусом до цього тарифу йде можливість використання символіки компанії. Аналогічно «Професійному» тут є функції зберігання відеоконференцій в хмарі або на пристрої (в першому випадку: до 1 Гб на ліцензію). Особливістю є автоматичне додавання користувачів в обліковий запис підприємства через електронну пошту.

 

Якщо ж для організації вебінару потрібне підключення більше 300 чоловік, тоді радимо розглянути можливості тарифів «Підприємство» і «Підприємство+». Вони прекрасно підійдуть для великих корпорацій і поєднує в собі кращі якості попередніх тарифних планів. Власники даного тарифу можуть адмініструвати систему, легко керувати запрошеними учасниками вебінарів і здійснювати технічну підтримку в режимі реального часу.

 

 

Zoom Phone і тарифні плани

Даний сервіс створює систему хмарного зберігання номерів телефону всіх співробітників компанії.

 

Також Zoom Phone підтримує різні пристрої, забезпечує колективну роботу при необхідності і централізує систему управління сервісом. Можливості та вартість тарифів обмежуються виключно вихідними викликами.

 

 

Відеовебінари Zoom – які тут тарифи?

На цьому сервісі все залежить виключно від кількості учасників. У вебінарах можуть брати участь до сотні інтерактивних доповідачів і більше, в залежності від умов тарифу: мінімально може бути задіяно до 100 учасників, максимум – понад 10 000.

 

Також це дозволяє робити розсилку учасникам вебінару по електронній пошті з нагадуванням про старт занять. Ведучі вебінару особливо виділяють прекрасну і зручну демонстрацію екрану (в тому числі презентації або відеофрагменти), а також нескладне керування і налаштування якості відео і аудіо.

 

 

Zoom Rooms і різниця в тарифах

Вельми зручний сервіс для великої мережі компанії, яка розкидана по різних територіях – наприклад, мережа книжкових магазинів, яка здійснює продажі в багатьох містах. У Zoom Rooms можна організувати середовище для проведення конференцій всередині цієї самої компанії. Різниця з конференціями полягає в тому, що тут потрібне спеціальне обладнання, характерне для офісів. Також Zoom Rooms надає послуги для впровадження різних рішень.

 

 

Якщо вас зацікавила дане ПЗ і залишилися додаткові питання переходьте на сайт офіційного представника в Україні, де сертифіковані менеджери допоможуть з вибором потрібної версії та з її придбанням.

 

Share

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак… Читати далі

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти… Читати далі

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024