Категорії: SEO

Основні кроки при проведенні SEO аудиту свого сайту

Пошукова оптимізація (SEO) має вирішальне значення, якщо ви хочете збільшити відвідуваність свого сайту. Якщо ви не розумієте основи SEO, або використовуєте застарілі практики просування, ваш сайт буде мати низький рейтинг в пошукових системах, а рівень відвідуваності вашого сайту буде бажати кращого.

Щоб проаналізувати свою стратегію SEO-просування, вам потрібно провести її поглиблений аудит. Ви повинні знати, що працює, а що потребує поліпшення.

 

 

Сучасний стан пошукової оптимізації (SEO)

Пошукова оптимізація (SEO) постійно змінюється. Те, як люди знаходять контент, розвивається, відповідно і пошукові системи намагаються адаптуватися під це, щоб надавати кращі результати. Як приклад, давайте подивимося на зростання використання мобільного інтернету. Це вплинуло на збільшення використання голосу при пошуку. А при голосовому пошуку в основному використовується більш природна мова. З точки зору SEO, це означає, що ключові слова з довгим хвостом мають більш близьку відповідність.

Зростання використання мобільного інтернету змусило Google повністю переглянути свої алгоритми. Тепер пошукова система на сторінках результатів (SERP) віддає більшу перевагу мобільним версіям веб-сайтів і карає сайти, які не забезпечують зручність роботи для мобільних пристроїв.

Проте, навіть коли змінюються алгоритми, основи SEO залишаються незмінними. Ви, як і раніше, повинні створювати відмінний контент, і забезпечувати на сайті зручність використання для користувачів. Якщо ви створюєте новий сайт, ви в першу чергу повинні орієнтуватися на мобільні пристрої. Якщо у вас старий сайт – ви повинні провести його SEO аудит.

 

 

SEO аудит свого сайту

SEO аудит може здатися складним завданням, але насправді це просто означає, що ви повинні уважно подивитися на те, як ви справляєтеся з SEO на своєму сайті. У цьому розділі ми поговоримо про те, як ви можете забезпечити актуальність своєї SEO стратегії і дізнатися, де її можна поліпшити.

Для деяких з цих завдань ми будемо використовувати Google Analytics. Якщо у вас ще немає облікового запису на цій платформі, зараз саме час зробити це.

 

 

Крок №1. Перевірте канонічний URL свого сайту

Можливо, ви помітили, що не всі сайти використовують однакову структуру для своїх URL. Наприклад, так:
https://www.sebweo.com

http://sebweo.com

https://sebweo.com

 

Якщо ви введете верхні URL (з www чи з http), ваш браузер автоматично змінить URL відповідно до версії внизу (з https). Це тому, що ця версія є нашим канонічним URL. Іншими словами, пошукові системи побачать це як єдину версію вашого сайту. Без канонічного URL пошукові системи не будуть об’єднувати ваш основний URL з іншими версіями.

Це невелике розходження, яке ви можете не помітити, але пошукові системи помітять. Якщо для вашого веб-сайту задана канонічна URL-адреса, всі варіанти вашої URL-адреси повинні перенаправлятися на одну і ту ж адресу. Якщо у вас немає канонічного URL, це перше, що ви повинні виправити в ході аудиту. Тут вказані рекомендації Google щодо налаштування канонічного УРЛ.

 

 

Крок №2. Оптимізуйте свої мета-описи

Мета-описи – це фрагменти тексту, які відображаються під заголовками сторінок в результатах пошуку. Чудовий мета-опис може призвести до більшої кількості кліків, тоді як «тьмяний» не приверне потенційних відвідувачів.

Багато сайтів створюють дуже багато контенту, але не приділяють достатньо уваги мета-описам. Це дуже коштовна помилка. Якщо ви не встановите мета-опис вручну, пошукові системи автоматично отримають його з перших рядків вашого контенту. У деяких випадках вам пощастить, і ви отримаєте гідний опис без будь-якої роботи. Однак ви не повинні покладатися на це і повинні прагнути максимально оптимізувати мета-теги опису.

Тепер вам потрібно пройтися по своєму сайту, перевіряючи мета-описи сторінки за сторінкою. Оптимізуйте і покращуйте їх на свій розсуд, стежачи за тим, щоб ключові моменти публікації були очевидні. Мета-теги опису повинні бути лаконічними, і відвідувачі повинні розуміти, чого саме очікувати від даної статті. Переконавшись, що всі ваші сторінки мають відмінні мета-описи, ви можете піти ще далі і звернути свою увагу на мікророзмітку і «багаті фрагменти» (rich snippet).

 

 

Крок №3. Переконайтеся, що Google індексує всі ваші сторінки

Якщо ваші сторінки взагалі не відображаються в пошуковій видачі, більшість людей не зможуть їх знайти. Це відбувається тому, що Google та інші пошукові системи не індексують сторінки вашого сайту. У більшості випадків подібна помилка зачіпає невеликий обсяг ваших сторінок, але навіть і це є проблемою.

Щоб перевірити, чи показує пошукова система всі ваші сторінки, відкрийте Google і напишіть в рядку пошуку site:{ваш_домен} і натисніть Enter.

Ось приклад для нашого сайту:

site:sebweo.com

 

 

В результаті Google покаже вам всі проіндексовані сторінки для зазначеного домену.

Якщо на вашому сайті більше число публікацій, ніж показують результати Google, вам потрібно з’ясувати, чому вони не індексуються, і вжити заходів для швидкого індексування ваших сторінок.

 

 

Крок №4. Перевірте, за якими ключовими словами ваш сайт добре ранжується

Ключові слова є серцем і душею успішної стратегії SEO. Якщо ви націлені на правильні ключові слова і створюєте контент, який виділяється, ви повинні відповідно піднятися в пошуковій видачі. Маючи це на увазі, періодично перевіряйте, які ключові слова у вас добре ранжуються, а які ні.

Google Analytics дозволяє вам зробити це, перейшовши в панелі інструментів на вкладку Джерела трафіку – Search Console – Запити. Сервіс покаже вам список ключових слів, з яких ви отримуєте трафік. Після того, як у вас є список найефективніших ключових слів, ви повинні перевірити, чи користуєтеся ви ними в повній мірі.

Ви також можете використовувати цю інформацію для пошуку пов’язаних ключових слів, з якими ви могли б працювати в майбутніх публікаціях. За допомогою цього методу ви зможете заповнити будь-які прогалини у вашому контенті.

 

 

Крок №5. Проаналізуйте якість ваших зворотних посилань

Зворотні посилання є одним з найбільш важливих аспектів SEO і одним з найскладніших для вирішення. Отримання посилань з авторитетних сайтів на ваш контент часто зводиться до терпіння і публікації якісних, цікавих статей. Проте, без гідних зворотних посилань ваш сайт може ніколи не піднятися до потрібного рівня в пошуковій видачі.

Як тільки ваш сайт з’явився в Інтернеті, ви можете використовувати Google Analytics, щоб перевірити, які інші сайти посилаються на ваші сторінки. Для цього перейдіть на вкладку Джерела трафіку – Весь трафік – Канали – і виберіть Referral. Тут ви побачите список сайтів, які посилаються на ваш контент.

Що ще більш важливо, Google покаже, скільки трафіку кожен з цих сайтів приносить вам. Якщо ваші зворотні посилання працюють не так, як ви сподіваєтеся, ви можете спробувати стати більш агресивними в своїх зусиллях по поширенню посилань.

 

 

 

Короткий висновок

SEO це складна область. Якщо ви хочете, щоб ваш сайт піднявся в рейтингу, потрібно враховувати безліч передових методів. Якщо ви хочете поліпшити свій SEO рейтинг, вам потрібно буде провести повний аудит, щоб з’ясувати, в чому полягають ваші недоліки. Це може допомогти вам оптимізувати ваш процес, знайти області, в яких ваш сайт працює добре, і ті, які ви можете поліпшити. Відмінна SEO стратегія вимагає, щоб ви пам’ятали про багато моментів, але це один з найнадійніших способів зробити ваш сайт успішним.

 

Share

Останні пости

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024