Категорії: Цікаве

Особливості доставки вантажів з Китаю в Україну

Якщо ви плануєте почати імпорт/експорт з Китаю, в сьогоднішньому огляді ви знайдете деякі важливі моменти, які можуть послужити вам початковим джерелом при пошуку інформації. Сьогодні ми обговоримо деякі основні дані по доставці вантажів з Китаю в Україну, включаючи:

  • Китайські експортні стандарти і митні процедури
  • Транзитний час для міжнародної доставки з Китаю в Україну та інші європейські країни

 

 

Міжнародна доставка з Китаю: митні стандарти і процедури

Наступні дані призначені в першу чергу для загального відома. Якщо ви є клієнтом сервісу по доставці товарів з Китаю в Україну, вам не доведеться надмірно турбуватися про зобов’язання, описі нижче, оскільки часто подібні сервіси беруть на себе більшість митно-брокерських формальностей, включаючи підготовку і подачу документів від вашого імені.

Можливо, перше, про що слід знати, це те, що в даний час в Китаї немає стандартизації митних вимог і процедур. Вони варіюються від регіону до регіону, тому, перш ніж ваша компанія або ваш китайський постачальник почне експорт, необхідно буде визначити точні протоколи, використовувані в китайському порту, де ваші товари будуть декларуватися для експорту.

 

 

Загальні вимоги до митної документації

Як правило, ви повинні бути готові до підготовки наступної мінімальної документації, незалежно від того, який китайський порт відправки ви оберете:

  • Експортна декларація країни відправлення
  • Митна декларація
  • Рахунок-фактура (інвойс)
  • Перелік вантажу
  • Експортна ліцензія

 

Експорт комерційних товарів (або матеріалів) з Китаю без експортної ліцензії рідко, якщо взагалі коли-небудь, можливий. Обов’язок китайського експортера – мати ліцензію або користуватися послугами ліцензованої торгової компанії чи експортного агентства.

Міжнародна доставка з Китаю

 

Обов’язки імпортерів і експортерів

Експортер несе відповідальність за підготовку та подачу документів для митного ввезення і декларації, хоча вантажовідправники часто звертаються за допомогою в цьому до професійних фахівців, таких як:

  • Міжнародний експедитор з китайським філією
  • Міжнародна судноплавна компанія в Китаї
  • Китайський митний брокер

 

Агентства такого типу можуть допомогти експортерам забезпечити правильне заповнення документів і оформити їх відповідно до належних процедур. Звичайно, якщо ви є клієнтом сервісу по доставці товарів з Китаю в Україну, даний сервіс сам подбає про всю документацію.

Якщо ви будете вантажоодержувачем чи отримувачем товарів з Китаю, вам не потрібно буде брати на себе будь-яку пряму відповідальність до тих пір, поки вантаж юридично не перейде у вашу власність, але ви все одно повинні переконатися, що ваш китайський постачальник виконує всі вимоги.

 

 

Обмеження на експорт з Китаю

Як згадувалося вище, уряд Китаю вимагає, щоб весь експорт відповідав правилам ліцензування.

Інші китайські експортні обмеження пов’язані з товарами і матеріалами, які класифікуються як такі, що мають подвійне військове/комерційне використання.

Китай також обмежує експорт ряду сировинних матеріалів, особливо тих, що відомі як рідкоземельні елементи.

У Китая також є список матеріалів, які взагалі не можна експортувати. Даний список ви можете знайти на сайті китайської митної адміністрації.

 

 

Морські перевезення з Китаю

Наступна інформація допоможе вам ознайомитися з деякими з основних маршрутів морських вантажоперевезень з Китаю. Ця інформація охоплює тільки перевезення від порту до порту, хоча багато транспортних компаній надають послуги доставки від порту до дверей.

В останні два-три десятиліття в Китаї процвітають міжнародні судноплавні компанії, оскільки країна перетворилася на великий офшорний виробничий центр для компаній Заходу. В результаті лише кілька країн сьогодні не обслуговується морськими торговими шляхами з Китаю. При цьому внутрішньоазійські торгові шляхи, як правило, найбільш завантажені.

Морські вантажоперевезення з Китаю

 

Орієнтовні терміни доставки вантажів з Китаю морем

Якщо у вас є вантаж, який потрібно доставити з Китаю в Україну або іншу європейську країну, вам слід підготуватися до значних термінів доставки. Вибираючи морські вантажоперевезення з Китаю, ви зможете заощадити на доставці, але вам доведеться «трохи» почекати.

Зверніть увагу, що час у дорозі, вказаний в наведеній нижче таблиці, призначений тільки для загального ознайомлення. Їх точність не гарантується, і ваш вантаж може знаходитися в дорозі більше або менше часу, ніж зазначено в таблиці.

Порт відправлення Країна призначення Порт призначення Приблизні терміни
Нанкін Великобританія Саутгемптон 36 днів
Шанхай Німеччина Бремергафен 28 днів
Шанхай Іспанія Валенсія 27 днів
Шанхай Італія Генуя 29 днів
Шанхай Нідерланди Роттердам 29 днів
Нінбо Словенія Копер 25 днів
Шеньчжень Україна Одеса (Чорноморськ) 45-65 днів
Нінбо Франція Гавр 30 днів
Шанхай Хорватія Рієка 25 днів

 

 

Авіаперевезення з Китаю

Доставка вантажів по повітрю, звичайно, набагато швидша, ніж морські перевезення з Китаю, але ви також повинні бути готові, що ціна буде значно вищою. Вибір авіарейсів великий, оскільки вантажі доставляються як пасажирськими авіалайнерами, так і спеціальними вантажними літаками. Наступна інформація стосується тільки послуг доставки від аеропорту до аеропорту.

Доставка вантажів з Китаю по повітрю

 

Орієнтовні терміни доставки вантажів з Китаю по повітрю

Авіаперевезення з Китаю в іншу частину Азії здійснюються дуже швидко: доставка з Пекіна або Шанхаю в Сеул в Південній Кореї займає менше двох годин. В інші країни світу авіадоставка також здійснюється порівняно швидко. Фактично, найдовшим елементом часу виконання авіаперевезень є очікування завершення процесу оформлення митних формальностей.

Наведена нижче табличка повинна дати вам гарне уявлення про те, скільки часу може знадобитися, щоб вантажі з Китаю досягли найближчого до вас аеропорту. Зверніть увагу, що час транзиту, вказаний в таблиці нижче, наведено для загального ознайомлення. Тут показана тривалість польоту тільки для прямих маршрутів, а ваш вантаж може знаходитися в дорозі більше або менше часу, ніж зазначено нижче.

Аеропорт відправлення Країна призначення Аеропорт призначення Приблизні терміни
Пекін Австрія Відень 10 годин
Гуанчжоу Великобританія Лондон 12 годин
Шанхай Німеччина Франкфурт 11 годин
Шанхай Нідерланди Амстердам 11 годин
Пекін Україна Київ 10 годин

 

Сподіваємося, що вам стане в нагоді сьогоднішня інформація. Дякуємо, що читаєте нас!

 

Share

Останні пости

Авраам Лінкольн

Ми не допоможемо людям, роблячи за них те, що вони могли б зробити самі Авраам… Читати далі

15/03/2024

Як зберігати каву, щоб вона не втрачала смаку і аромату

Смак приготованого напою залежить не тільки від сорту кави, способу та ступеня прожарювання, помелу зерен,… Читати далі

11/03/2024

Габрієль Гарсія Маркес

Вік — це не те, скільки тобі років, а те, — як ти їх відчуваєш… Читати далі

10/03/2024

Короткий опис ліцензій з відкритим вихідним кодом

Якщо ви створюєте програмне забезпечення, яким хочете поділитися, або використовуєте програмний продукт, який хочете модифікувати,… Читати далі

09/03/2024

Ніл Ґейман

Люди думають, що будуть щасливі, якщо переїдуть в інше місце, а потім виявляється: куди б… Читати далі

20/02/2024

Уроки JavaScript — як почати працювати з об’єктами

Об’єкти є однією з найважливіших і найпотужніших функцій JavaScript, і в багатьох вбудованих функціях об’єкти… Читати далі

17/02/2024