Питання законності при роботі з Magento

Якщо ви захочете запустити рекламну кампанію і використовувати в заголовку або описі оголошення слово «magento», система вас не пропустить через «неналежне використання торговельної марки Magento». Також це відноситься і до ідентифікації теми (або модуля) на Magento Marketplace. Тут теж є свої нюанси і питання законності використання торгової марки.

У сьогоднішній статті ми розглянемо питання законності використання слова «Magento», а також того, що стосується даної торгової марки.

 

 

Ліцензія на Magento

Ліцензія – це документ, який містить юридично обов’язкові рекомендації по використанню та поширенню програмного забезпечення. Іншими словами, ліцензія визначає, за яких обставин людина може використовувати програмне забезпечення.

  • Magento Open Source використовує ліцензію Open Source License (OSL) v3. Повний текст ліцензії ви знайдете за цим посиланням http://opensource.org/licenses/osl-3.0.php
  • Для Magento Enterprise використовується Угода про використання Enterprise Edition. Повний текст ліцензії для цієї версії ви знайдете за цим посиланням https://magento.com/legal/terms/enterprise
  • Деякі питання по ліцензії Magento ви знайдете тут https://magento.com/legal/licensing

 

 

Торгова марка Magento

Торгова марка – це унікальний символ або слово, яке використовується для позначення бізнесу або його продукції. Після реєстрації торгової марки, цей символ або набір слів не можуть бути використані будь-якої іншою стороною. В основному торговою маркою є логотип або назва компанії. Це означає, що ви не можете використовувати торговельну марку Magento для позначення своїх товарів і/або послуг (за деякими винятками).

 

 

Авторське право Magento

Авторське право належить людині (організації), який створив код, і, як правило, його забороняється змінювати. Всі основні моменти по авторському праву, що відносяться до Magento, ви знайдете в ліцензії.

 

Більш детально про торгову марку та авторське право ви можете почитати тут.

 

 

Тепер перейдемо до найважливіших моментів, які відносяться до законності використання всього того, що стосується Magento.

 

Питання: Що я можу робити з відкритим вихідним кодом Magento?

Відповідь: Ви можете завантажувати, змінювати, використовувати і поширювати Програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом.

 

 

Питання: Яку ліцензію використовувати для мого модуля Magento?

Відповідь: Ви можете використовувати таку ж ліцензію – OSL 3.0.

 

 

Питання: Чи можу я використовувати слово «Magento» в назві модуля?

Відповідь: Ні. Ви не маєте права використовувати або реєструвати Magento або будь-який інший товарний знак, включаючи графічні символи, логотипи, значки або очевидні їх модифікації, як повне або часткове назва вашої компанії, торговельної назви, назви продукту або назви послуги.

 

 

Питання: Чи можу я використовувати слово «Magento» в своєму доменному імені?

Відповідь: Не можна використовувати слово «Magento» (та його похідні) в доменному імені другого рівня. Тобто magento-modules.com або i-love-magento.com не можна використовувати. Тим не менш, ви можете використовувати його в піддоменах. Тобто, домен виду magento.some-site.com дозволяється.

 

 

Питання: Чи можу я використовувати слово «Magento» на своєму сайті?

Відповідь: Так, ви можете використовувати його в будь-якому місці на своєму сайті і просувати своє програмне забезпечення (послуги), пов’язані з Magento.

 

 

Питання: Чи можу я продавати сувенірну продукцію з використанням слова «Magento»?

Відповідь: Ви не можете виробляти, продавати або роздавати товарні предмети, такі як футболки і кружки з назвою Magento або використанням товарних знаків Magento (включаючи символи, логотипи або значки, або їх очевидні зміни), якщо це є способом асоціювання ваших товарів з програмним забезпеченням Magento. За винятком випадків, коли ви отримали пряму письмову ліцензію на товарний знак від компанії Magento.

 

 

Питання: Чи можу я назвати свого кота «Magento»?

Відповідь: Так, звичайно, це не заборонено!

 

 

Share

Останні пости

Авраам Лінкольн

Ми не допоможемо людям, роблячи за них те, що вони могли б зробити самі Авраам… Читати далі

15/03/2024

Як зберігати каву, щоб вона не втрачала смаку і аромату

Смак приготованого напою залежить не тільки від сорту кави, способу та ступеня прожарювання, помелу зерен,… Читати далі

11/03/2024

Габрієль Гарсія Маркес

Вік — це не те, скільки тобі років, а те, — як ти їх відчуваєш… Читати далі

10/03/2024

Короткий опис ліцензій з відкритим вихідним кодом

Якщо ви створюєте програмне забезпечення, яким хочете поділитися, або використовуєте програмний продукт, який хочете модифікувати,… Читати далі

09/03/2024

Ніл Ґейман

Люди думають, що будуть щасливі, якщо переїдуть в інше місце, а потім виявляється: куди б… Читати далі

20/02/2024

Уроки JavaScript — як почати працювати з об’єктами

Об’єкти є однією з найважливіших і найпотужніших функцій JavaScript, і в багатьох вбудованих функціях об’єкти… Читати далі

17/02/2024