Категорії: SEO

Практичні поради щодо просування в Інстаграм

Отже, ви створили свій профіль у соціальній мережі Instagram. Ви на регулярній основі публікуєте хороший та якісний контент. Ви все робите правильно, але не бачите сплеску активності і бурхливої ​​залученості? Таке буває. В Інстаграмі, як і в будь-якій іншій соціальній мережі, потрібно займатися просуванням.

Instagram – один із кращих інструментів для виходу на цільовий ринок, з мільйонами активних користувачів щодня. Але тут не вийде просто робити публікації і терпляче очікувати хороших результатів. Так, регулярні пости важливі, але вони повинні бути частиною ширшої стратегії просування вашого облікового запису в Instagram. Існує безліч способів просування в Instagram – і практично всі з них безкоштовні! В сьогоднішньому практичному керівництві ми розглянемо найдієвіші способи просування в Інстаграм.

 

 

Кроки для просування в Instagram

 

Порада № 1. Оптимізуйте свій профіль для просування

Instagram – це сильно «візуалізована» платформа, але тут також важлива і текстова інформація про профіль, — незаповнені профілі виглядають ой як непривабливо. Ваш аккаунт повинен допомагати новим шанувальникам і підписникам «зорієнтуватися» в ньому.

По-перше, ім’я користувача повинно бути коротке і зрозуміле. Додайте корисні відомості про свій бізнес, використовуйте високоякісне зображення у профілі, ефективно викладіть свою біографію. Крім цього, додайте посилання на свій сайт чи цільову сторінку (при наявності) в свою біографію.

 

Порада №2. Створіть свій творчий товарний знак

Наявність якоїсь ніші або вузькоспеціалізованої теми – відмінний спосіб не лише оживити ваш контент в Instagram, але й виділитися з натовпу.

Подумайте про те, що максимально символізує вас, ваш продукт, вашу мету – і зробіть це своїм брендом.

Instagram процвітає на всьому «новому». Все те, що ви можете зробити, щоб викликати ажіотаж, — це важливий аргумент на вашу користь.

 

Порада №3. Регулярні публікації якісного контенту

Публікація в Instagram не рідше одного разу в день – це найкраща практика для даної платформи. Деякі відомі акаунти публікують пости ще частіше, не менше трьох разів на день!

Паралельно з публікацією контенту важливо домагатися максимального залучення від ваших підписників. Щоб з’ясувати, що найкраще підходить вашій аудиторії, вам потрібно буде поекспериментувати. Подивіться, який формат і тип постів найкраще працює для вас.

В основі будь-якої доброї стратегії цифрового маркетингу лежить контент – корисний, автентичний, високоякісний контент, який інформує, залучає і задовольняє потреби ваших клієнтів.

 

 

Порада №4. Контент, розрахований на людей

Instagram – гарне місце для розвитку продажів, але це також місце і для обміну досвідом.

Популярність селфі в Instagram говорить сама за себе, також, як і фотографії клієнтів з товарами в повсякденному житті. Інстаграм привертає в основному тим, що тут є можливість рекламувати свої товари більш людяним чином, а не простим додавання заголовка капслоком «ПРИДБАЙ ЗАРАЗ!».

Спробуйте поставити себе на місце покупця, коли хочете рекламувати свій товар, і на основі цих відчуттів створюйте новий контент.

 

Порада №5. Приділіть увагу історіям Instagram (сторіз)

Історії – найпопулярніша функція Instagram.

Щодня їх використовують більше 400 мільйонів користувачів, тому ви повинні якомога частіше використовувати сторіз при просуванні в Instagram. Принадність історій полягає в тому, що вам не потрібно так сильно турбуватися про бездоганність або ідеальність ваших візуальних ефектів. Також зверніть увагу, що масові реакції в сторіз допомагають в залученні максимуму уваги до вашого аккаунту.

Йти в ногу з Instagram – значить залишатися активним і користуватися новітніми його функціями. Якщо ви регулярно публікуєте в Stories і стежите за тим, що роблять інші бренди, ви завжди будете «тримати руку на пульсі».

 

Порада №6. Задавайте питання в своїх постах

Використовуйте опитування, голосування, задавайте питання, пов’язані з вашою нішею, — це відмінний спосіб підвищити залученість, привернути більше уваги і прискорити зростання вашого Instagram. Подумайте про питання, на які буде цікаво відповісти, чи про теми, які важливі для вашої цільової аудиторії. Але намагайтеся триматися подалі від занадто особистих або спірних питань, оскільки це більше нашкодить, ніж допоможе.

 

Порада №7. Позначайте бренди, підписників і розташування, коли це можливо

Додавання тегів (хештегів) – вельми ефективний спосіб просування в Instagram.

Ввічливо і в рамках кращих практик Instagram відзначайте всіх, кому може бути корисна ваша інформація. Ймовірно, що вони будуть раді появі у вашій стрічці і поділяться новиною зі своїми підписниками.

Також не забувайте відзначати місця! Наприклад, якщо ваш бізнес має реальну адресу, або ви регулярно відвідуєте тематичні заходи, пости з прив’язкою до місця розташування дозволять вам знайти нових потенційних шанувальників і підписників.

 

Порада №8. Використовуйте IGTV

IGTV (Instagram TV) працює аналогічно YouTube, оскільки користувачі можуть гортати канали своїх улюблених акаунтів або тем. Оскільки відеоконтент є ефективним засобом досягнення уваги вашої аудиторії, це відмінний спосіб залучити більше прихильників до вашого профілю Instagram.

Для цього потрібно виконати невелику роботу. Завантаження першого відео IGTV автоматично створить унікальний канал вашого бренду. Крім того, ви можете перепрофілювати або навіть повторно публікувати вже створені відео на YouTube і Facebook, потенційно отримуючи доступ до абсолютно нового сегменту ваших підписників в Instagram.

 

 

Порада №9. Просувайте свої Instagram пости і в інших соціальних мережах

Цифровий маркетинг не відноситься тільки до одного каналу. Ефективна стратегія передбачає одночасне використання декількох каналів і, завдяки узгодженості контенту, створює цілісну систему, яка взаємодіє один з одним для досягнення найкращих результатів.

Наприклад, ви можете просувати свій Instagram контент в Facebook, YouTube, Twitter, Reddit і т.д., щоб максимально розширити охоплення. При наявності сайту, обов’язково розміщуйте контент Інстаграму і на ньому.

Врахуйте, що кожна соціальна мережа має свої власні кращі стратегії просування. Наприклад, в Instagram’і потрібно приділяти більше уваги хештегам, а в Facebook – візуальному вмісту.

 

Порада №10. Залучіть до просування свою сім’ю і друзів

Ця порада особливо корисна для малого або локального бізнесу, а також для тих, хто тільки починає займатися маркетингом в Instagram. Ваша сім’я і друзі допоможуть вам отримати деякий початковий старт, і вони (швидше за все) будуть раді допомогти вам просувати ваш обліковий запис в своїх власних мережах. Навіть якщо вони не просувають ваш аккаунт безпосередньо, їх взаємодія з вашим профілем буде відображатися в їх стрічці, і так їх підписники зможуть дізнатися про вас.

 

Порада №11. Проведіть конкурс або роздавайте подарунки

Ви могли помітити, що пости багатьох брендів, присвячених конкурсам і роздачі подарунків, залучають шалену увагу (і це не випадково). Правильно проведені конкурси в соціальних мережах можуть привести до появи підписників і шанувальників, і вони в свою чергу також можуть залучити любителів «халяви». Рекомендуємо провести разову промо-акцію в Instagram, щоб перевірити, чи підходять вам конкурси в довгостроковій перспективі.

Про це варто задуматися: бренди, які проводять конкурси, збільшують кількість підписників на 70% швидше, ніж ті, які цього не роблять.

 

Порада №12. Розгляньте можливість проведення платної кампанії.

І останнє, але не менш важливе: не забувайте про потенціал платного просування в Instagram.

Зрештою, соціальні мережі в цілому стають все більш монетизованими. Ви можете використовувати продумані рекламні можливості Instagram, щоб залучити нових клієнтів.

Також зверніть увагу на передові платформи і сервіси, які полегшують процес просування в Інстаграм.

А інструменти для аналітики в Instagram дозволять скласти уявлення про рентабельність інвестицій вашої загальної стратегії або порівняти ефективність окремих кампаній для відповідної оптимізації. Легко виділяйте свої кращі кампанії по результатам пошуку відео, конверсії, показам, залученості і т.д.

 

 

Заключна думка

Просування вашого профілю Instagram допоможе вам створити якісну аудиторію підписників, яким можуть бути корисні ваші товари і послуги, і які можуть дати вам корисні відгуки і розповісти про ваш бізнес. Така взаємодія допоможе завоювати довіру і залучити більше клієнтів в Instagram.

Коли справа доходить до просування в Instagram, на вибір є безліч тактик, з якими можна поекспериментувати. Тепер, коли у вас є ідеї про те, як просувати свій аккаунт, розробіть план дій. Виберіть одну або кілька з цих стратегій, встановіть часові рамки, поставте мету, яка піддається кількісній оцінці, та потім аналізуйте результати.

Будьте терплячі, узгодьте свої цілі зі своїм контентом, і з часом ви будете винагороджені сильною присутністю в Інстаграм і стійким зростанням. Дотримуючись наведених вище порад, ви зможете максимізувати просування свого Instagram серед нових підписників і клієнтів.

Дякуємо, що читаєте нас!

 

Share

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак… Читати далі

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти… Читати далі

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024