Категорії: Технології

Правила догляду за пральною машиною

Пральна машина – це незамінний помічник у вашому домашньому господарстві, тому періодично приділяйте їй час, щоб вона працювала «як годинник». Регулярний догляд за пральною машиною допоможе уникнути поломок, які можуть вивести цей корисний пристрій з ладу, або, що ще гірше, призвести до витоку води і пошкоджень, які можуть влетіти вам в копієчку. Продовжуйте читати наш сьогоднішній огляд, щоб дізнатися, які кроки ви можете зробити, щоб максимально продовжити термін служби пральної машинки.

 

 

Профілактичний догляд за пральною машиною

Мало хто любить ходити в брудному одязі. Більш того, ніхто не любить прати одяг більш ніж один раз – ось чому так важливо, щоб ви дбали про свою пральну машину і забезпечували її максимально ефективну роботу. Є кілька простих кроків з технічного обслуговування, які допоможуть підтримувати вашу пральну машину в ідеальній формі. Використовуючи дані поради, вам не доведеться дзвонити в сервісну службу, а ваша пральна машина прослужить довше. Якщо ж ви не вберегли свою помічницю, тоді вам все ж таки доведеться звернутися в ремонт пральних машин.

 

 

Крок №1: уважно прочитайте інструкцію; дотримуйтесь її порад

Завжди дотримуйтесь інструкцій, які при покупці йдуть в комплекті з пральною машиною. Налаштування, призначення кнопок, регулювання, технології прання, технічні деталі. Це звучить як саме собою зрозуміле, але вас здивує та велика кількість людей, які ніколи не звертають уваги на налаштування або інструкції. Виробник не дарма писав всі ці інструкції, адже вони потрібні для оптимального терміну служби вашої пральної машини. Наприклад, для різних пральних машинок підходить різний тип прального порошку. Також, всі пральні машини мають різну допустиму максимальну вагу білизни для прання. І так далі.

 

 

Крок №2: мийте барабан машинки

Це може здатися дивним, адже хіба не природно, що пральна машина сама повинна себе мити? На жаль, це не завжди працює таким чином.

Коли ви помічаєте, що ваш одяг не пахне свіжістю або що у самої пральної машини є неприємний запах, вам потрібно очистити внутрішню частину машинки. Будь-який частково розчинений миючий засіб може створити плівку, яка накопичується на барабані вашої пральної машини. Крім неприємного запаху, це також може породжувати цвіль і грибок.

Ви можете купити спеціальний очищуючий засіб і розпорошити всередині пральної машини, а потім запустити її через кілька хвилин. Це хороший метод, але ви також можете поступити простішим, домашнім способом. Змішайте близько 3/4 склянки відбілювача з невеликою кількістю прального порошку (приблизно однієї столової ложки повинно бути достатньо). Вилийте розчин в пральну машину і запустіть її в звичайному циклі прання. Також ви можете використовувати розчин гарячої води, оцту і харчової соди. Це допоможе очистити і продезінфікувати внутрішню частину пралки. Робіть цю процедуру очищення приблизно раз на місяць, і це допоможе зберегти машину чистішою.

 

 

Крок №3: мийте також і зовнішню частину машинки

Цей крок досить простий – ви повинні тримати і саму машинку в чистоті.

Ви регулярно протираєте поверхні на своїй кухні, тож чому б вам не приділяти увагу і пральній машинці? В ідеалі, ви повинні протирати дверцята після кожного використання, залишаючи їх після цього злегка прочиненими, що дозволить повітрю циркулювати і висушувати барабан. Ті з вас, хто зберігає засоби для виведення плям та інші засоби для чищення на верхній частині пральної машини, повинні стежити за слідами, які можуть залишати ці засоби. Знову ж таки, регулярне протирання зовнішньої поверхні зможе гарантувати, що пропущені розливи не залишаться непоміченими надовго.

Витирайте плями і періодично очищайте зовнішню частину пралки, щоб вона не іржавіла і не покривалася цвіллю.

 

 

Крок №4: періодично очищайте лоток пральної машини

Однією з найбільш хитрих особливостей пральної машини є чистий лоток. Ця скринька іноді може забиватися і часто є джерелом витоку. Щоб зменшити ризик цього, вийміть повністю лоток і добре його почистіть. Ефективний спосіб зробити це – використовувати зубну щітку, яка також може бути корисна для видалення бруду у відділенні дозатора.

 

 

Чого не можна робити при використанні пральної машини

Нижче представлений список з найпоширеніших помилок, яких краще уникати, щоб продовжити термін служби пральної машини.

  • По-перше, не перевантажуйте машину. В іншому випадку одяг не зможе нормально випратись, це зажадає непотрібної кількості води та енергії, а також буде робити непотрібне навантаження на апарат.
  • По-друге, не залишайте нічого в кишенях одягу. Перед завантаженням одягу перевірте всі кишені на наявність таких речей, як ключі, дрібні гроші, пластикові іграшки або інші дрібні деталі. Це може пошкодити барабан або внутрішню частину машини.
  • По-третє, не залишайте мокрий одяг надовго в машинці. Волога може призвести до утворення цвілі в барабані пральної машини або навіть на вашому одязі.
  • По-четверте, не намагайтеся самостійно виправити серйозні несправності, зателефонуйте професіоналу. Незначні проблеми з пральною машиною, такі як засмічена водостічна труба, ви можете вирішити самостійно, вивчивши керівництво по вашій пральній машині. Однак більш серйозні проблеми, особливо ті, які пов’язані з сантехнікою або електрикою вашої машини, завжди повинні бути вирішуватися професіоналами.

 

 

Поради по догляду за пральною машинкою

  • Тримайте машину на стійкому рівні. Пральна машина може вібрувати, розгойдуватися або ходити по підлозі під час віджиму, що може пошкодити підлогу або машину. Збалансуйте шайбу, повертаючи ніжки за годинниковою стрілкою, щоб опустити її, та проти годинникової стрілки, щоб підняти.
  • Переконайтеся, що між вашою пральною машиною і стіною є вільний простір не менше 10 сантиметрів, щоб шланги не перекручувались і не притискалися до стінки.
  • Регулярно перевіряйте шланги на наявність здуття, тріщин, зносу і протікання. Замініть шланг, якщо проблема виявлена, або кожні три-п’ять років в рамках програми профілактичного обслуговування.
  • Залишайте кришку пральної машини або двері прочиненими між пранням, щоб висушити пристрій і зберегти його свіжий запах; це також допоможе запобігти появі затхлого запаху і цвілі.
  • Використовуйте правильний тип і кількість миючого засобу для вашої машини. Занадто велика його кількість може залишати сліди на вашому одязі і викликати надмірний знос пральної машини, а для високоефективних пральних машин, наприклад, потрібен спеціальний миючий засіб з низьким вмістом піни.
  • Додайте піддон під пральну машину. Це допоможе уникнути негативних наслідків від можливого витоку води.

 

 

З урахуванням основних порад, які ми розглянули в сьогоднішній статті, ви зможете продовжити термін служби пральної машини, а прання тепер повинно бути набагато ефективнішим!

 

Share

Останні пости

Антуан де Сент-Екзюпері

Ніколи не втрачай терпіння — це останній ключ, що відкриває двері Антуан де Сент-Екзюпері   Читати далі

28/03/2024

Сомерсет Моем

Подорослішавши, ви збагнете, що світ стає стерпним за однієї умови: коли розумієш, що людський егоїзм… Читати далі

27/03/2024

Михайло Грушевський

Всі вчаться своєї рідної мови, а наша біда така, що треба вчитися її більше, ніж… Читати далі

26/03/2024

ТОП-5 покерних обмінників

Професійний покер – це численні турніри та великі гроші, що потребує правильного налаштування фінансових інструментів.… Читати далі

25/03/2024

Гай Юлій Цезар

Всі довкола прагнуть винищити ворогів, а не об'єднатися з друзями Гай Юлій Цезар   Читати далі

24/03/2024

Як вибрати оптимальний смартфон для дитини?

Сьогоднішні діти стикаються з технологіями вже в ранньому віці, і смартфон давно перестав бути просто… Читати далі

22/03/2024