Категорії: SEO

Проект DMOZ Open Directory закривається 14.03.2017

DMOZ – Відкритий Каталог посилань на сайти Інтернету, який підтримувався співтовариством добровільних редакторів – закривається 14 березня 2017 року. Таке повідомлення зараз показується на головній сторінці сайту DMOZ.

 

DMOZ був запущений 5 червня 1998 як конкурент каталогу від Yahoo спочатку під назвою “GnuHoo”, а трохи пізніше був перейменований в “NewHoo” (інша назва ZURL). Після придбання корпорацією Netscape 17 листопада 1998 року проект був перейменований в Netscape Open Directory, і ще трохи пізніше в Open Directory Project (ODP, а назва DMOZ походить від анаграми першого домену directory.mozilla.org).

Практично в той же самий час почав свою роботу і Google, який трохи інакше ніж DMOZ, здійснював перевірку сайтів в Інтернеті: DMOZ спирався на перевірку сайтів людьми, а Google – машинними алгоритмами. Поступово і Yahoo вирішив відмовитися від людської перевірки на користь результатів згенерованих машиною, і не далі як в 2014р. закрив свій Каталог сайтів. Ось і до DMOZ черга дійшла…

Та ще зовсім недавно мета потрапити у Відкритий Каталог ДМОЗ для СЕО-шника була в першій десятці завдань. Єдина хороша новина сьогоднішнього повідомлення – це те, що ДМОЗ зумів протриматися так довго. І досягти таких результатів: на сьогодні в каталозі налічується близько 4 млн. сайтів, більше 1 млн. категорій, і майже 90 мовних розділів.

 

Для СЕО-фахівців залишається відкритим питання тільки про подальшу долю мета-тега NOODP: цей мета-тег використовувався, щоб забороняти пошуковим роботам Google, Yahoo та ін. брати назву і опис сайту з Відкритого Каталогу DMOZ.

Share

Останні пости

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024

Наполеон Гілл

Що розум людини може осягнути і в що він може повірити, того він здатен досягти… Читати далі

13/04/2024