Категорії: SEO

Просування в Інтернеті – 10 найбільш дієвих SEO тактик

Якщо ви власник веб-сайту, ви не можете дозволити собі нехтувати SEO. Окрім основ просування та оптимізації, саме час почати використовувати просунуті засоби SEO. Належна оптимізація сайту для покращення рейтингу в результатах пошуку означає збільшення трафіку, більше конверсій і, зрештою, більший дохід.

Якщо ви збираєтеся отримувати трафік через пошукові системи, він, швидше за все, в більшості надходить від Google, тому має сенс оптимізувати свій сайт на основі SEO вимог саме цієї системи. Але й не забувати про інші пошукові системи.

В сьогоднішньому огляді ми ознайомимо вас із деякими порадами та методами СЕО просування, які значно покращать ваш сайт. Якщо вам підходить така ідея, продовжуйте читати.

 

10 найбільш дієвих та вдосконалених методів SEO для сайту

Якщо ви прагнете вдосконалювати свої навички SEO оптимізації, у вас є багато варіантів для початку. І нижче ви знайдете достатній перелік одних з найкращих та передових методів СЕО-оптимізації.

 

1. Проведіть SEO-аудит свого сайту

Проведення SEO-аудиту вашого ресурсу є одним із найважливіших кроків, які ви можете зробити. Це дасть вам багато корисної інформації про ефективність вашого сайту. SEO-аудит дасть вам широке уявлення про те, наскільки добре ви оптимізуєте свій веб-сайт. Серед іншого ваш аудит допоможе виявити проблеми, пов’язані з тим, чи достатньо добре індексується ваш сайт. Не нехтуйте сторонніми інструментами для проведення аудиту веб-сайтів, наприклад MozCast, Seobility, Ahrefs та подібні.

 

2. Проаналізуйте внутрішні посилання, зворотні посилання, постійні посилання та непрацюючі посилання

Хоча ми пов’язуємо поняття SEO з ключовими словами, якість всіх посилань також впливає на рейтинг в результатах пошуку. Уважно перегляньте свої посилання, включаючи зворотні та постійні посилання. Важливо переконатися, що посилання на вашому веб-сайті працюють, а зворотні посилання мають високу якість.

Ось деякі основні кроки, які вам потрібно зробити:

  • Працюйте над отриманням кращих зворотних посилань
  • Скористайтеся потужністю стратегії реклами в соціальних мережах https://mixdigital.com.ua/reklama-v-soczialnih-merezhah/
  • Перевірте свою стратегію побудови внутрішніх лінків
  • Виправте помилки 404 і непрацюючі посилання на своєму сайті
  • Розгляньте плюси та мінуси тактики купівлі посилань, щоб допомогти розвивати свій сайт

 

3. Подружіться з Google

Якщо ви хочете покращити свій веб-сайт в очах Google, вам потрібно зробити кілька кроків, а саме:

  • Оптимізуйте свій контент під Google Featured Snippets
  • Використовуйте переваги локального SEO
  • Створіть та розвивайте свою сторінку в сервісі Профіль компанії (раніше називався Google Мій бізнес)

Використовуйте Google Search Console, щоб отримати більше інформації про ефективність свого сайту. І не забудьте про XML-карту сайту (sitemap.xml)!

 

4. Додайте розмітку схеми на свій веб-сайт

Додавання розмітки схеми (Schema Markup) на сайт потенційно може сприяти підвищенню рейтингу пошукової видачі. Ці дані (краще у форматі JSON-LD) значно спростять роботу Google для кращого розуміння вашого сайту.

Якщо ви ніколи раніше не працювали з кодом, це може здатися трохи лякаючим. Проте в Інтернеті ви знайдете кілька доступних онлайн сервісів створення розмітки, які можуть допомогти вам у цьому.

 

5. Оптимізуйте швидкість сторінки

Google подобаються веб-сайти із вищою швидкістю завантаження сторінок. Якщо ви ніколи не перевіряли швидкість завантаження свого веб-сайту, зараз саме час це зробити. Google пропонує безкоштовний інструмент PageSpeed Insights, який допоможе вам почати роботу. Після цього ви зможете дізнатися про свої основні веб-показники та про те, як вони впливають на ваш сайт. Покращення швидкості вашої сторінки зрештою підвищить ваше СЕО, тому не нехтуйте цим.

 

6. Переконайтеся, що ваш сайт адаптивний під мобільні пристрої

Веб-сайт, що адаптується до мобільних пристроїв, сьогодні є обов’язковим. Коли користувачі здійснюють пошук у Google за допомогою мобільного пристрою, Google надає найкращу перевагу індексації сайтам, оптимізованим під мобільні пристрої. Це означає, що контент, оптимізований для мобільних пристроїв, отримає вищий рейтинг у результатах пошуку. Оскільки онлайн-пошуки все більше здійснюються з мобільних пристроїв, дуже важливо адаптувати свій сайт для мобільних пристроїв.

 

7. Створюйте SEO-оптимізовані цільові сторінки для товарів і послуг

Якщо ви залучаєте потенційних клієнтів для продажу товарів або послуг через свій веб-сайт, доцільно створити SEO-оптимізовані цільові сторінки. Замість того, щоб спрямовувати відвідувачів сайту на певну статтю чи домашню сторінку, переведіть їх безпосередньо на вашу цільову сторінку, де вони зможуть негайно вжити заходів. Цільові сторінки зосереджені на одній конкретній темі. Це звужує цільову аудиторію та набори ключових слів, які вам необхідні. Крім того, додайте на ці сторінки чіткі заклики до дії (CTA), які скажуть вашим відвідувачам, що робити далі. Припустимо, ваша цільова сторінка про рекламу в пошуковій мережі https://mixdigital.com.ua/reklama-v-poshukovij-merezhi. Додайте відповідний текст про дану послугу та кнопку внизу, щоб ваші читачі могли зв’язатися з вами та найняти вас одразу!

 

8. Досліджуйте взаємодію та поведінку користувачів

Знати, як ваші користувачі сприймають ваш веб-сайт, є вдосконаленою тактикою SEO, яка працює в зворотному напрямку. Замість того, щоб мати справу з ключовими словами, які безпосередньо впливають на результати пошуку, дослідження поведінки користувачів і більше інформації про їхній досвід роботи на вашому сайті допоможуть вам оптимізувати його. Коли ваш ресурс працює належним чином, ви зменшите показник відмов і утримаєте користувачів на своєму сайті довше, а в деяких випадках достатньо довго, щоб перетворити їх на клієнтів.

 

9. Додайте ключові слова з довгим хвостом

Ключові слова з довгим хвостом — це ефективний метод SEO просування, і якщо ви ще не використовуєте їх, настав час почати. За авторитетними даними, ключові слова з довгим хвостом складають вражаючі 90% пошукових запитів. Ці ключові слова можуть не досягти високого рейтингу в результатах пошуку окремо, але сукупний ефект має призвести до ширшого охоплення протягом тривалого періоду.

 

10. Не нехтуйте альтернативним текстом зображення

Додавання ключових слів для пошукової оптимізації до альтернативного тексту зображення є важливим способом оптимізації контенту веб-сайту для пошукової оптимізації. По суті, альтернативний текст – це метадані, які можуть допомогти підвищити ваш сайт у результатах пошуку.

 

 

Підбиваючи підсумки

Коли справа доходить до дієвих та ефективних методів SEO просування, існує кілька способів підвищити рейтинг вашого веб-сайту в результатах пошуку. В сьогоднішньому огляді ми їх поверхово розглянули. Знайдіть час, щоб обміркувати, які кроки найкраще підходять для вас, а потім починайте діяти. Можуть з’явитися помилки в результаті спроб, але якщо ви будете наполегливі, у вас буде набагато більше шансів на успіх. Нехай щастить!

 

Стаття розміщена на правах реклами

 

Share

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак… Читати далі

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти… Читати далі

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024