Категорії: SEO

Як збільшити трафік на свій блог – практичні поради

Наша сьогоднішня стаття присвячується Дню блога, який святкується починаючи з 2005 року 31 серпня. І незалежно від того, чи ви блогер-початківець, чи вже досвідчений блогер, інформація з сьогоднішньої статті може принести вам користь. Принаймні, ми сподіваємось на це. Ми теж відносимось до блогерів і самі знаємо, що мало хто з блогерів повністю задоволений трафіком своїх сайтів. Чим більше у вас є, тим більше ви хочете. Тому, сьогодні ми розглянемо практичні поради щодо збільшення трафіку вашого блогу, якими користуються успішні блогери з усього світу. Вам залишається лише обрати найбільш ефективні методи просування.

Не намагайтеся використовувати абсолютно всі поради, адже це може загрожувати ідеальному балансу між якістю контенту та способами просування. Який сенс рекламувати поганий контент? Він все одно ніколи не стане вірусним. І навпаки, ніхто не буде читати ваші тексти незалежно від того, наскільки геніальними вони є, якщо їх недостатньо рекламують.

 

Поради для збільшення трафіку на блог

 

Основна увага – контенту

Проаналізуйте своїх читачів та пишіть для них. Створюйте контент, що відповідає вашій цільовій аудиторії та буде для неї цінним. Не пишіть рекламні тексти. Якщо ж ви рекламуєте товар, найкращий спосіб для цього – визначити проблему, з якою може зіткнутися ваша аудиторія, а потім продемонструвати, як її вирішує ваш товар.

Розповіді про особистий та реальний досвід завжди популярні.

Почніть з малого та виберіть невеликий цільовий ринок ніші. Потім станьте експертом в своїй ніші.

Переконайтеся, що ви знаєте, про що йдеться у вашому блозі та чому. Тоді переконайтесь, що ваші читачі це зрозуміють. Зазвичай блоги, що зосереджуються на одній темі чи одній ніші, залучають більш відданих читачів. Якщо ваш контент регулярно оновлюється і є добре написаним, авторитетним та без помилок, ваші читачі більш охоче поділяться ним.

Ведіть блог регулярно. Якщо вдається, спробуйте вести блог 4-5 разів на тиждень. Завдяки цьому ви покажете своїм читачам, що налаштовані серйозно. Це також проінформує Google про те, що ваш сайт динамічно розвивається. Складіть послідовний календар для нових публікацій. Перевіряйте лише, що ваші публікації добре оформлені, відповідають вашій цільовій аудиторії та варті уваги читачів.

Але не змушуйте себе писати, тому що вам просто потрібно писати. Це не працює, оскільки це в 90% випадків призведе до публікації низької якості в блозі. Замість цього організуйтеся та пишіть лише тоді, коли у вас є натхнення для цього.

Ваші публікації повинні бути привабливими та не дуже довгими. Якщо ви ще не надто популярні, люди, як правило, “перегортають сторінку”. Не пишіть в академічному стилі.

Оптимізуйте свої статті для пошукових систем. Це занадто широка тема, щоб обговорювати її тут, але ви можете почати з перегляду статей в категорії SEO на нашому сайті, щоб дізнатися основні кроки для оптимізації.

Особливу увагу приділяйте заголовку статті. Додавайте смішні чи круті фотографії до кожної публікації; спробуйте жартувати. Намагайтеся завжди додавати картинки та відео.

Організуйте свої дописи по відповідним тегам та категоріям.

Перевіряйте правопис та граматику перед публікацією.

Робіть попередній перегляд публікації на сайті, та публікуйте статтю, якщо все здається нормальним.

Представляйте найкращий контент свого блогу в альтернативних форматах – наприклад відео, підкасти, інфографіка, або документи, якими можна поділитися. Урізноманітнюйте свій контент, це допоможе більше залучати вашу аудиторію.

Ваш блог повинен мати чудовий та зручний дизайн.

Організуйте цікаві конкурси, вікторини, опитування тощо на своєму блозі. Ви можете робити це також і на своїх сторінках у соцмережах.

Задавайте питання та ведіть діалог зі своєю аудиторією. Завжди відповідайте на питання та відповідайте на коментарі.

Додайте форму для підписки у статтю – десь посередині або під статтею. Спробуйте додати ненав’язливі спливаючі вікна для підписки.

В кінці своїх публікацій запрошуйте читачів поділитися статтею та прокоментувати її. Не думайте, що ваші відвідувачі зроблять це з доброї волі. Запропонуйте своїм завзятим читачам підписатися на розсилку новин, сторінки в соцмережах, щоб вони були в курсі, коли ви оновлюєте свій блог.

Створіть чіткі заклики до дій на своєму сайті, але не надмірно. Не розміщуйте їх скрізь, де тільки зможете. Це дуже важливо, оскільки ви повинні повідомити людям, що ви хочете допомогти чи поділитися з ними чимось важливим. Надмірні заклики часто дратують людей.

Не забудьте додавати основні URL свого блогу у всі ваші статті (електронна пошта, соціальні мережі та подібне) – все брендуйте, це зайвим не буде. Додайте кнопки соціальних мереж до свого блогу.

Налаштуйте електронну розсилку з цікавими новинами підписникам вашого блогу. Персоналізуйте електронні листи, ніби ви ведете прямий діалог зі своїм читачем.

 

 

 

Просувайте свій контент

Додавайте посилання на нові статті в усі свої профілі соціальних мереж (Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest тощо). Розміщуйте посилання на вашу статтю разом з коротким вступом, щоб зацікавити ваших підписників.

SEO є важливим, але SMO (просування у соціальних мережах) сьогодні дуже важливе. Слідкуйте за тим, щоб ваші профілі в соціальних мережах регулярно оновлювались.

Діліться в соцмережах статтями, які пропонують рішення чи практичні кроки для вашої аудиторії.

Максимально спростіть своїм читачам процес поширення статті в соцмережах, якщо вона їм подобається.

Запросіть своїх родичів, друзів, знайомих підписатись на свої соцмережі.

Знайдіть форуми, де люди з вашої цільової аудиторії обговорюють відповідні питання. Зайдіть туди і внесіть вагомий внесок у дискусії. Беріть участь у спільнотах, що стосуються вашого блогу, але остерігайтеся, — це потребує багато часу. Додавайте до обговорення URL-адресу на свою публікацію, яка допомагає у вирішенні питання.

Спілкуйтеся з людьми, які є лідерами думок у вашій ніші і запрошуйте їх оцінити ваш контент. Вступайте в “бесіди” з іншими блогерами, аналізуючи їх контент. Взаємодійте з людьми з подібними інтересами та створіть цільову та міцну мережу.

Читайте та коментуйте інші блоги та соціальні мережі.

Створіть базу електронних адрес та інформуйте своїх читачів про нові публікації.

По можливості пишіть гостьові дописи на інших пов’язаних блогах із високим трафіком. Дійсно корисні публікації, опубліковані на великих блогах із посиланням на ваш, можуть принести вам чималий трафік безкоштовно.

Зверніть увагу на просування у соцмережі YouTube. Окрім коментарів до відео, тепер ви можете напряму спілкуватися із своєю спільнотою. Ви можете задавати питання, відповіді на які можна знайти на вашому блозі або створити опитування, де ваші шанувальники висловляться щодо того, що вони хочуть бачити у вашому блозі в майбутньому.

Використовуйте платформи, які вже мають велику базу. Розміщуйте там анонси свого контенту з лінками на ваш власний блог та профілі в соціальних мереж. Це можуть бути такі платформи як: LinkedIn Publishing, Quora, Reddit, Stack Overflow та Stack Exchange.

Будьте голосні. Як тільки ви опублікуєте новий чудовий контент, не соромтеся цього – публікуйте його у всіх своїх соцмережах. Просто будьте впевнені, що ваш контент дуже високої якості. Люди оцінять це.

 

 

 

Робіть аналітику свого блогу

Повідомте про свій сайт усім основним пошуковим системам.

Встановіть аналітику на свій блог та аналізуйте результати.

Проводьте дослідження ключових слів, які використовуються у ваших публікаціях. Аналізуйте сторінки з найбільшою кількістю відвідувань. Ви дізнаєтеся, що ваша цільова аудиторія частіше читає, і вам буде зрозуміло, в якому напрямку розвивати свій блог.

З допомогою аналітики з’ясуйте, звідки надходить трафік на ваш блог. Знайте свої коефіцієнти конверсії. Приділіть максимальну увагу тому контентові, який найбільше цікавить ваших відвідувачів.

 

 

 

Рекламуйте свій блог

Переконайтесь, що люди знають, що таке ваш блог і де його знайти. Це можна зробити за допомогою СЕО, через профілі в соціальних мережах або ж через рекламу.

Ви можете заробити органічний трафік або ж купити його.

Як заробити органічний трафік:

  • Використовуйте контент свого блогу, щоб природно відображатися в результатах пошуку. Для цього потрібно займатися SEO-просуванням.
  • Побудуйте свою репутацію (прочитайте ще раз перший блок). Продовжуйте писати чудовий контент.
  • Залучіть на повну міць силу соціальних мереж (прочитайте ще раз блок про Просування).
  • Рекламуйте свій блог в режимі офлайн. Відвідуйте конференції, зустрічайтеся з людьми віч-на-віч. Часто люди починають читати блог, тому що познайомились особисто з його автором.

 

 

Як придбати трафік на свій блог:

  • Платіть за рекламу. Наймайте PR або професійні рекламні послуги.
  • Вкладайте гроші в речі, які привертають увагу або створюють реальні новини (наприклад, екологія, благодійність чи політична активність).
  • Використовуйте подарунки, купони (друковані або цифрові).
  • Повідомте людей про ваш веб-сайт через газету, журнал, радіо чи телебачення.

 

 

Платна реклама коштує грошей, але при цьому працює. Вкладайте гроші в ефективних відвідувачів ваших сторінок, а не в лайки чи репости. Як тільки ви помітите одну зі своїх статей, що швидко досягає великої відвідуваності, вкладайте гроші в її рекламу і вони швидко вам повернуться.

 

 

 

Короткий висновок

Ми сподіваємося, що ви дочитали статтю до цього місця. На цьому практичні поради закінчуються. Тепер ми хочемо побажати вам удачі, запастись терпінням, писати дивовижні високоякісні пости і ніколи не здаватись. Майбутнє вашого блогу у ваших руках. Основну увагу приділяйте органічному трафіку, але й не забувайте про міць реклами. Наведені в статті поради допомогли багатьом блогерам продовжувати свою діяльність, незважаючи на всі труднощі.

Чи були корисні для вас наведені вище поради та рекомендації? Будь ласка, не соромтеся поділитися цим в розділі коментарів.

Дякуємо, що читаєте нас!

 

Share

Останні пости

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024

Наполеон Гілл

Що розум людини може осягнути і в що він може повірити, того він здатен досягти… Читати далі

13/04/2024