Категорії: Здоров'я

5 причин чому люди, які багато плачуть, ментально сильніші

На жаль, не всі емоції однакові.

Найбільш поширена емоція – щастя – це, крім усього іншого, ознака безпеки та успіху. Навіть якщо в певний момент ми відчуваємо себе не дуже щасливими, невелике самонавіювання може допомогти нам у відносинах з людьми.

 

Страх – теж вельми часта емоція. Ми всі боялися чогось: залишитись без роботи, просити когось вийти за вас заміж, змінити своє життя. А враховуючи ще й щоденний страх, який навіюють нам засоби масової інформації, ця емоція потроху стає нашим постійним супутником.

 

Смуток – ще одна важлива людська емоція. Поганий день, труднощі в житті або навіть трагічні події – все це не може пройти безслідно для нашої нервової системи. Але що важливо в такому разі, так це вміння не тримати все в собі. Люди, які не бояться висловлювати смуток, насправді, набагато психічно здоровіші, ніж ті, хто пригнічує це почуття. І ось чому:

 

Вони не бояться своїх емоцій

Якщо вас переповнює радість, хіба ви приховуєте посмішку? Якби ви під час пробіжки або їзди на велосипеді побачили, вибачте, нутрощі збитого кимось пса, чи не з’явився б на вашому обличчі вираз відрази? Якщо у вас був жахливий день на роботі, а ваш безробітний сусід по кімнаті випив вашу останню пляшку холодного пива, про яку ви пів дня мріяли, хіба ви не розсердилися би? Хіба ви б стали стримувати крик переляку після того, як на вас з темряви вискочив ваш друг, намагаючись над вами пожартувати?
Так чому ви не плачете, коли вам сумно? Чому б вам не дати собі право побути сумним?

Люди, які ігнорують сум, обманюють самі себе. Смуток, або сльози – це не ознака слабкості, це ознака того, що ви людина.

 

Вони розуміють цілющі властивості сліз

Сльози – це як дренаж для організму, спосіб очищення від стресу та негативних емоцій. Сльози можуть бути і від радості, і вони також корисні, коли ці сльози пов’язані із сильним хвилюванням, від якого організм необхідно рятувати.

Науково доведено, що сльози допомагають очистити організм від токсинів, покращують зір, і вбивають від 90 до 95 відсотків усіх бактерій всього за 5–10 хвилин.

 

Вони знають про терапевтичні властивості сліз

Недавні психологічні дослідження встановили, що плач стимулює вивільнення ендорфінів нашого мозку, так званих гормонів «гарного самопочуття», які також діють як природне знеболююче.

Незважаючи на те, що сльози не вирішать всіх ваших проблем, вони допоможуть випустити пар хоча б на мить, і вже більш ясно дивитися на те, що відбувається.

 

Їх не хвилює думка суспільства

У світі існує думка, що якщо плаче жінка, значить, вона емоційно нестабільна, або, згідно більш божевільної версії, хоче привернути до себе увагу. Якщо плаче чоловік, значить, він недостатньо сильний і проявляє слабкість. Насправді ті, хто наважився проявити почуття на людях – сміливці, адже не кожен зможе дати собі волю в оточенні сторонніх.

 

Вони закликають інших не тікати від своїх почуттів

Мені подобається плакати. Вірніше, я не дозволю собі не сумувати, якщо відчуваю смуток. Ми всі маємо працювати над тим, щоб подолати того депресивного демона, який намагається тягнути нас вниз. І якщо оточуючі будуть бачити, що немає нічого страшного в прояві такої маленької слабкості, як сльози і смуток, то самі задумаються про те, чи варто уникати прояву емоцій.

 

 

Коли ми чесні з нашим тілом, ми дозволяємо йому постійно працювати на максимальній потужності, навіть коли відчуваємо сильний біль.
Тож сльози слід сприймати не як ознаку слабкості, а як ознаку внутрішньої сили та усвідомленості.

 

Share

Останні пости

Антуан де Сент-Екзюпері

Ніколи не втрачай терпіння — це останній ключ, що відкриває двері Антуан де Сент-Екзюпері   Читати далі

28/03/2024

Сомерсет Моем

Подорослішавши, ви збагнете, що світ стає стерпним за однієї умови: коли розумієш, що людський егоїзм… Читати далі

27/03/2024

Михайло Грушевський

Всі вчаться своєї рідної мови, а наша біда така, що треба вчитися її більше, ніж… Читати далі

26/03/2024

ТОП-5 покерних обмінників

Професійний покер – це численні турніри та великі гроші, що потребує правильного налаштування фінансових інструментів.… Читати далі

25/03/2024

Гай Юлій Цезар

Всі довкола прагнуть винищити ворогів, а не об'єднатися з друзями Гай Юлій Цезар   Читати далі

24/03/2024

Як вибрати оптимальний смартфон для дитини?

Сьогоднішні діти стикаються з технологіями вже в ранньому віці, і смартфон давно перестав бути просто… Читати далі

22/03/2024