Категорії: Здоров'я

6 ранкових ритуалів здорових і успішних людей

Те, як ви починаєте ранок, задає настрій на весь день. Якщо ви хочете бути продуктивними і все встигати без шкоди для здоров’я (наприклад, випивати по п’ять чашок кави і пропускати обід, щоб закінчити черговий проект), ви повинні включити ці шість ритуалів в свій щоденний графік.

 

 

  1. Вимкніть свої пристрої

Багато людей постійно тримають біля себе мобільні телефони, і навіть сплять, кладучи поруч гаджети. Відповідно, перше, що вони роблять, коли прокидаються, – перевіряють соцмережі та електронну пошту.
Ми так захоплюємося своїми телефонами, що перевіряємо їх з приводу та без. За даними дослідницького центру Pew, 67% власників мобільних телефонів перевіряють свої телефони, навіть якщо ті не гудуть.
Таким чином, непомітно для себе ми придбали так званий «страх упустити».
Але ж, погодьтеся, починати день, приділяючи увагу навіть не собі чи своїм близьким, а мобільному телефону, комп’ютеру, телевізору або планшету, не найкращий варіант.

Якщо ж ви живете одні, ви також більш продуктивно та ефективно використаєте час, якщо почитаєте гарну книгу, помедитуєте або просто поміркуєте про життя за чашкою чаю.

Висновок один: тримайтеся подалі від гаджетів, особливо вранці.

 

  1. Їжте зелень

Зелені листові овочі відмінно підходять для здоров’я. Вони забезпечують організм необхідними вітамінами, лужними мінералами, антиоксидантами, фітонутрієнтами та іншими сполуками, які необхідні для гарного здоров’я.

Крім того, хлорофіл, що міститься в зелених овочах, допомагає регенерувати кров і володіє протираковими, протизапальними, антиоксидантними та антимутагенні властивостями. Тому ми повинні обов’язково включати побільше зелені в свій раціон.
Звичайно, їсти салат під час всіх прийомів їжі буває складно, тому радимо вам робити вранці коктейль із зеленню, додавши в нього стиглі банани, заморожені або свіжі ягоди, шпинат і воду або мигдальне молоко (рецепти можуть бути і іншими, на ваш смак). Це займе всього кілька хвилин, зате забезпечить ваш організм поживними речовинами на весь день як мінімум.

 

  1. Більше рухайтесь

Знайдіть для себе той вид фізичної активності, який буде приносити вам задоволення, і яким будете займатися на регулярній основі.
Це не обов’язково повинні бути походи в спортзал з підняттям гирь. Спробуйте йогу, танці (сальса, бугі-вугі або інші стилі), походи на природу, теніс, плавання, пілатес… список довгий.

Коли ваше тіло буде в постійному русі, ви зрозумієте, наскільки гімнастика покращує пізнавальну функцію, яка має важливе значення для досягнення успіху і прийняття правильних рішень. Крім того, це позитивно впливає на регулювання рівня цукру в крові, що робить вас більш енергійними і, в свою чергу, більш продуктивним.

 

  1. Медитація

Численні дослідження показали, що медитація допомагає зняти стрес. Крім того, вона підвищує імунну функцію, зменшує біль та запалення на клітинному рівні. Медитація також підвищує рівень самовладання і робить людину щасливішою.

Приділіть медитації щонайменше 10 хвилин в день і ви відчуєте прилив сил та енергії, відчуєте гармонію з самим собою, а також зможете краще обдумувати прийняття рішень.

 

  1. Плануйте свій день до початку роботи

Якщо ви просто пливете за течією, то ви точно не господар свого часу і свого життя. Будьте активними, а не реактивними, і плануйте свій день наперед.

Переконайтеся, що ви точно знаєте, які цілі намагаєтеся досягти сьогодні, і не дозволяйте іншим людям вибити себе з колії.

А також не відволікайтеся на непотрібні повідомлення і дзвінки, приділяйте свій час тільки тому, що дійсно важливо.

 

  1. Приходьте працювати на одну годину раніше

Приходьте в офіс раніше і робіть більшість важливих завдань в першу чергу. Таким чином, ви будете встигати робити більше, а стрес перестане бути вашим супутником під час роботи. Крім того, це може справити враження на вашого боса.

Одна година роботи, під час якої ви не відволікаєтесь, буде еквівалентна декільком годинам звичайної роботи в галасливій обстановці, особливо коли телефон починає дзвонити, повідомлення електронної пошти переповнюють вашу поштову скриньку, а колеги або начальство відволікають з питаннями.

Ви навіть можете попросити менеджера з персоналу, щоб ваш робочий день починався на годину раніше. Уявіть, якби ви могли прийти додому на годину раніше. Що б ви зробили в цей вільний час?

Share

Останні пости

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024