Категорії: Здоров'яЦікаве

7 науково доведених порад, щоб стати більш щасливим

Якщо ви станете більш продуктивними, чи зможе це збільшити ваші шанси стати щасливішим? Відповідь – гучне «Так» (судячи з наукових досліджень). Якщо ви більш продуктивні на роботі, а також у соціальних і особистих відносинах, ваші шанси на щастя стрімко ростуть.

Читайте сьогодні про сім порад, за допомогою яких ви зможете стати щасливішим.

 

 

 

  1. Сприймайте стрес як виклик

Замість того, щоб намагатися скоротити список справ в метушливі часи і напружені періоди, постарайтеся сприймати це як виклик. Це порада, яку дає дослідник Шоон Ашор в своїй книзі. Він цитує дослідження, які показують, що коли люди змінювали своє мислення щодо стресу, у них було на 23% менше пов’язаних зі стресом симптомів (таких як біль в спині, занепад сил і головні болі). Наступного разу, коли ви сходите з розуму з приводу організації званої вечері або свята, просто подумайте про можливості побути з людьми, замість того, щоб думати про всі негативні фактори, які виникають у вашому мисленні. Зустріч з людьми зміцнить і поглибить ваші відносини.

 

 

  1. Виявляйте подяку

Професор Соня Любомирська з Каліфорнійського університету провела багато досліджень про те, як бути більш щасливим. Один із способів – всіляко виявляти вдячність. Ви повинні скласти список позитивних, чудових речей, які вас оточують, таких як улюблені і красиві місця. Якщо є можливість – дякуйте близьких і знайомих за допомогою листів, або просто творіть добро. Це допомагає зберегти оптимізм на довгий час.

 

 

  1. Ставтеся до себе більш співчутливо

«Коли з другом трапляються погані речі, ви ж не будете кричати на нього». — професор Майк Лірі, Університет Дьюка.

Ми часто так серйозно ставимося до себе, і інколи схильні бути більш жалісливими до інших, ніж до самих себе! Ми встановлюємо неймовірно високі стандарти для своєї роботи і відносин, а потім починаємо звинувачувати себе, коли стикаємося з проблемами і невдачами. Дослідження, проведені професором Мередіт Террі в Університеті Дюка, показали, що коли ми більш терпимі до власної забудькуватості і зусиль, ми краще справляємося з процесом старіння.

 

 

  1. Інвестуйте в дружбу

Справжні друзі – це чисте золото. Проте, вони вимагають часу і зусиль. Ми всі знаємо, що хороші друзі є оплотом, який допоможе при втраті, печалях і самоті. Також з друзями добре щось святкувати. Розвиток дружби не є процесом ні простим, ні автоматичним. Але це того варте. Друзі завжди будуть з вами. Дружба коштує набагато більше, ніж рахунок в банку.

 

 

  1. Розвивайте своє тіло

Ви коли-небудь відчували себе в піднесеному стані після тренування або швидкої прогулянки? Для цього існує біологічна причина, але вам не потрібно знати всі хімічні деталі. Вам просто потрібно знати, що фізичні вправи вивільняють ендорфіни в мозку. Це схоже на природну дозу морфіну. Так фізичні вправи зменшують біль, піднімають настрій, надають енергійний вплив на розум і тіло, а також підвищують упевненість в собі.

 

 

  1. Дотримуйтесь принципу «чотири до одного»

Це співвідношення позитивних і негативних емоцій. Вам потрібно принаймні чотири позитивні емоції, щоб подолати тільки одну негативну думку.

Ви повинні бути продуктивними, щоб змусити позитивні думки домінувати над вашим розумом. Якщо ви весь час думаєте негативно, погані думки «проникають» в ваш мозок. Занепокоєння і депресія можуть стати постійними супутниками. Вчені називають їх «страхами мозку». Настав час створити нові нейронні шляхи, щоб домінували «задоволення мозку». Секрет полягає в тому, щоб бути в змозі відчувати широкий спектр емоцій, не допускаючи надто великого впливу страху. Також вчені з’ясували, що у людей, які були в депресії, була тільки одна позитивна емоція на кожну негативну.

 

 

  1. Ви повинні знати, коли і як сказати «ні»

Коли нас бомбардують інформацією, ми повинні навчитися говорити «ні» і зосередитися на тому, що є нашим головним пріоритетом. Чи знаєте ви, що зараз на нас звалюється на 60% більше інформації (через телефони, комп’ютери і планшети), ніж в 1980 році? Телевізор, ігри, електронне листування, картинки, СМС, новини і музика – все це відволікає нас від реальних завдань. У 1980-х роках ми витрачали до 7 годин на все це. У 2008 році ця цифра підскочила майже до 12 годин (без урахування робочих годин), повідомляють дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго.

Необов’язкове знаходиться в центрі уваги, і це є перешкодою для того, щоб бути більш продуктивним і щасливим. Як тільки ви опануєте мистецтвом розставляти пріоритети і виділяти важливе, ви зможете зробити набагато більше. Зрозуміло, секрет полягає в вашій здатності говорити «ні», коли ці завдання приходять у вигляді запитів про допомогу, зустрічі або при тривіальних відволіканнях.

 

 

Повідомте нам в коментарях нижче, як вам вдається залишатися продуктивним і щасливим у вашій роботі та стосунках.

 

Share

Останні пости

Антуан де Сент-Екзюпері

Ніколи не втрачай терпіння — це останній ключ, що відкриває двері Антуан де Сент-Екзюпері   Читати далі

28/03/2024

Сомерсет Моем

Подорослішавши, ви збагнете, що світ стає стерпним за однієї умови: коли розумієш, що людський егоїзм… Читати далі

27/03/2024

Михайло Грушевський

Всі вчаться своєї рідної мови, а наша біда така, що треба вчитися її більше, ніж… Читати далі

26/03/2024

ТОП-5 покерних обмінників

Професійний покер – це численні турніри та великі гроші, що потребує правильного налаштування фінансових інструментів.… Читати далі

25/03/2024

Гай Юлій Цезар

Всі довкола прагнуть винищити ворогів, а не об'єднатися з друзями Гай Юлій Цезар   Читати далі

24/03/2024

Як вибрати оптимальний смартфон для дитини?

Сьогоднішні діти стикаються з технологіями вже в ранньому віці, і смартфон давно перестав бути просто… Читати далі

22/03/2024