Категорії: Цікаве

Десятка найбільш хокейних міст України

Чи є в Україні хокей? Багато шанувальників цього виду спорту асоціюють гру з шайбою на льоду з Фінляндією, Швецією, Чехією, Швейцарією або Словаччиною. Україна вважається далекою від хокею. Насправді, в нашій країні є десятка міст, яка увійшла в історію хокею, а деякі з них – продовжують завойовувати медалі і в останні роки.

 

 

Львів

Мало хто знає, що в 30-их роках минулого століття Львів був центром хокейних матчів Польщі і навіть всієї Східної Європи. Львівські клуби показували приголомшливі результати і були конкурентами досвідчених європейських клубів. За одне десятиліття вони змогли вісім разів зайняти призові місця.

Наприклад, в 1935 році львівські клуби змогли заробити кілька срібних медалей і золото. Особливо виділявся серед інших клуб “Україна”, який складався тільки з українців.

 

 

Ковель і Рівне

Найпопулярніша волинська команда минулого століття – Поліцейський спортивний клуб (ПСК). Вони регулярно перемагали представників з усіх інших міст. Засвітилися і на європейській арені. Перший офіційний чемпіонат Волині пройшов в 1933 році.

Варто відзначити і місто Ковель. З 1935 року там базувався Головний офіс Волинського хокейного союзу.

 

 

Харків

Хокейна Україна в багатьох асоціюється саме з Харковом. Команду “Динамо” знали в усіх країнах СРСР. Вона прекрасно себе показала в Вищій лізі сезону 1988/1989.

Клуб існує і в наш час. Але, на жаль, вже не може показати минулі результати. Проблема банальна – недостатнє фінансування для створення якісного тренувального процесу. До речі, в наш час команда “Динамо” виступає в Українській хокейній Лізі Парі-Матч. Правда в останньому сезоні не змогла показати гідний результат.

 

 

Київ

Столиця України не може похвалитися хокейними заслугами. У 2020 році тут грає єдиний професійний клуб під назвою “Крижані вовки”. Іноді вони показують непогану гру, але тільки на рівні країни. До міжнародних чемпіонатів їм явно далеко.

Раніше в Києві базувалася команда “Соколу”, що виборола бронзу в чемпіонаті СРСР у 1985 році. Але сьогодні цей клуб вже не існує.

 

 

Херсон

Сонячний Херсон мало у кого асоціюється з крижаним хокеєм. Незважаючи на це, місцева команда “Дніпро” в останніх сезонах показує непогані результати. В Українській хокейній лізі клуб займає друге місце. У сезоні УХЛ Парі-Матч вони змогли завоювати срібну нагороду.

 

 

Кременчук

На даний момент це місто в Полтавській області вважають центром українського хокею. Кременчуцька команда з однойменною назвою всього за п’ять останніх років змогла завоювати три срібні медалі і дві бронзові медалі. Прекрасно проявила себе в сезоні УХЛ 2019/2020, зумівши поборотися з сильним конкурентом – командою “Донбас”.

 

 

Донецьк і Дружківка

Звичайно, варто відзначити найуспішніший український клуб з Донецька – “Донбас”. Він показує відмінні результати всередині країни, а також на міжнародній арені. Він увійшов в топ-п’ять команд відомої Континентальної хокейної Ліги в 2014 році. Домашні матчі проходили на арені “Дружба”.

На жаль, у зв’язку з війною Росії проти України, клубу довелося переїхати в невелике місто області – Дружківку. Тут в 2019 році команда “Донбас” змогла стати семиразовим чемпіоном України. Ще одне досягнення – найдовша переможна серія, коли клуб перемагав у 37 матчах поспіль. В українському сезоні 2019/2020 він також показував відмінні результати. Наприклад, обігравши “Динамо” з рахунком 17:0.

 

 

Біла Церква

У 2012 році в місті Біла Церква (Київська область) було відкрито “Льодовий стадіон”. На ньому почала виступати команда “Білий Барс”. У сезоні УХЛ 2017/2018 вона змогла заробити бронзу.

 

 

Як ми бачимо, не все так погано з хокеєм в Україні, як здається на перший погляд. Цілком можливо, що при достатньому фінансуванні цей вид спорту став би більш популяризувати в країні.

 

Share

Останні пости

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024

Наполеон Гілл

Що розум людини може осягнути і в що він може повірити, того він здатен досягти… Читати далі

13/04/2024