Категорії: Здоров'я

Гіпоалергенна подушка. Чому вона важлива?

Зараз знайдеться мало людей, в яких немає алергії на продукти або пилок рослин. Вважається, що це наша плата за цивілізацію. У всьому світі ця проблема стоїть гостро, і люди намагаються мінімізувати контакти з потенційними подразниками. До таких відносяться і результат життєдіяльності пилового кліща.

Він є сапрофітом, тобто, існує поряд з нами. Любить вологу і пил, яка в надлишку знаходиться в килимах, м’яких меблях та постільній білизні. В тому числі й в подушках. Під час сну ми вдихаємо повітря, що проходить через неї, і отримуємо порцію алергенів. Прокидаємося з нежиттю, кашлем і головним болем. Для виключення таких станів потрібна гіпоалергенна подушка.

 

Цю статтю ми підготували разом з інтернет-магазином «Будинок Коттон». Його спеціалізація – текстиль для дому, і хто, як не він, зможе бути експертом в цьому питанні.

 

 

Причини алергії на подушки

Крім пилового кліща є ще кілька чинників, які грають роль у розвитку алергічної реакції:

  • Наповнювач, сам по собі алерген – пух і перо птахів;
  • Використання хімічних речовин при відбілюванні волокон, або для додання їм довговічності;
  • Матеріал наповнювача затримує вологу і в ньому розвиваються цвілеві гриби і бактерії;
  • Засоби для прання, що вами застосовуються.

 

Виключити ці причини просто. Треба вибрати начиння, що легко переться і швидко сохне. Уважно вивчати етикетку: виробник, що поважає себе, обов’язково вкаже склад виробу. Ми в свою чергу дамо детальну інформацію, як уникнути алергії на подушку.

 

 

Наповнювач подушки

Вимоги до матеріала вмісту аксесуара для сну з антиалергенними властивостями такі:

  • Без сторонніх запахів;
  • Відсутність клеючих та інших сторонніх компонентів;
  • Повітропроникність;
  • Волокна не є місцем існування кліщів і мікроорганізмів;
  • Антистатичність;
  • Домашній догляд, передбачає часте прання.

 

Аналізуючи поширені наповнювачі, ми виділили універсальні, які підходять практично всім. Вони діляться на:

1) Натуральні:

– Бамбук вирощується і обробляється без застосування хімічних речовин. Для виробництва цього матеріалу пагони рослини подрібнюють на волокна;

 

– Шовк підходить людям, що цінують не тільки здоров’я, а й віддають перевагу розкоші. Взимку зберігає тіло, влітку охолоджує. Пружні і м’які подушки, стали б відмінним вибором для кожної сім’ї, але через високу вартість вони залишаються не такими затребуваними, як інші;

– Евкаліпт не містить шкідливих речовин. Висока гігроскопічність і здатність проводити повітря, в поєднанні з лікувальними властивостями, рекомендується людям із захворюваннями органів дихання.

 

 

2) Синтетичні:

Силікон є одним з перших представників поліефірних волокон. Різниться від інших низькою ціною і недовговічністю.

Запатентувавши кілька десятиліть тому технологію Hollow Fiber, розробники не здогадувалися, що під такою назвою виникне ціла лінійка матеріалів, в основі яких поліестер. Назвемо їх:

  • Комфорель;
  • Синтепух;
  • Філфайбер;
  • Холлофіл.

 

Ці матеріали не дивлячись на різну назву мають в складі порожнисте поліефірне волокно, оброблене силіконом. Відрізняються один від одного товщиною волокон, і формою, в яку вони укладені. Спільними властивостями є: легкість, м’якість, швидко повертають форму після прання.

 

  • Тинсулейт (Штучний лебединий пух) – найлегший з наповнювачів. Винайдено американською компанією 3М, як утеплювач для екстремальних умов і космосу. Згодом його стали застосовувати і в якості наповнювача для одягу та постільних речей. До складу входить поліефір і поліпропілен.
  • Пінополістирол – кульки зі спіненого полімеру. Ми могли їх бачити в іграшках і знімних подушках для комп’ютерних крісел. По суті це капсули з повітрям всередині. Не взаємодіє з водою, і не виділяє токсичні речовини.
  • Мікрогель – тонкі волокна, що набагато менші ніж у попередників. За виглядом і властивостями аналогічний натуральному.
  • Мікрофібра в своєму складі містить поліестер і поліамід. Сучасні технології змогли створити матеріал за властивостями наближений до натуральних, поступаючись їм тільки в проведенні повітря.

 

 

Чохол для подушки

Без бар’єру, що захищає вміст подушки, захист від шкідливих часток буде неповним. Для цих цілей створені спеціальні чохли. Їх надійність підкріплюється подвійними швами. Блискавка з дрібними зубчиками. Такі заходи потрібні для запобігання попадання пилу всередину вироби. Тканина повинна відповідати вимогам гігієнічності – пропускати повітря і затримувати сторонні речовини:

  • Мікрофібра – надтонкі міцні волокна;
  • Поліестер – ніжний і щільний;
  • Бавовна (тик, бязь) – техніка переплетення цих волокон не залишає жодного шансу для пилу.

 

 

 

Догляд за подушкою

Щоб подушка служила вам довго і при цьому не була джерелом алергенів, пам’ятайте про важливість правильного догляду:

  1. Синтетичні наповнювачі потрібно прати раз в 2-3 місяці, при температурі 30-40 градусів. Використовуйте рідкий засіб з лінійок для дітей або екологічно чисті. Не застосовуйте кондиціонер. Заповнюйте відсік для засобу на 1/3.
  2. Бамбук і евкаліпт – для їх прання підійдуть вище перелічені правила. Не можна віджимати, щоб виключити пошкодження волокон. Сушити на горизонтальній поверхні.
  3. Шовк – тільки хімчистка. Купуючи таку подушку дивіться на наявність блискавки. З її допомогою можна відкрити подушку, дістати наповнювач, а наволочку випрати.
  4. Дотримуйтесь маркування на етикетці виробу. Так ви продовжите термін служби, і ваша подушка буде радувати вас не один рік.

 

 

Радимо вам прислухатись до наших порад, і так ви будете переконані в тому, що купили якісну і надійну гіпоалергенна подушку.

Дякуємо, що читаєте нас!

 

Share

Останні пости

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024