Категорії: SEO

Невідомі можливості Google

У компанії Гугл, окрім популярного пошуковика, є і маса інших корисних продуктів та рішень. Деякі сервіси Google ми вже розглядали, а сьогодні розглянемо сервіс Google Підказки, який зібрав на одній сторінці всі підказки по налаштуванню цих самих сервісів. Розглянемо ж основні можливості популярних сервісів і те, що вони нам пропонують.

 

Відео на потім – відкладайте перегляд цікавого відео на потім, якщо у вас немає на це часу. Підпишіться на улюблений канал і дізнавайтеся про новинки раніше за всіх. Створюйте списки цікавих відео і дивіться їх коли завгодно на будь-якому пристрої.

Редагування документів – переглядайте, які зміни, ким і коли були внесені в ваш документ, і, якщо потрібно, відміняйте всі внесені редагування. Редагуйте презентації разом з колегами в режимі реального часу – працюйте всією командою над однією презентацією, а не створюйте 12 окремих документів. Коментування документів – залишайте коментарі для своїх друзів і колег в документах Google – і спільна робота над файлами стане ще зручнішою.

Голосовий пошук – налаштуйте розпізнавання команди “O’кей, Google” в браузері Chrome на своєму комп’ютері. Розмовляйте з Google, як з людиною.

Конвертер – дізнайтеся, скільки дюймів у футі і футів у метрі. Конвертор Google швидко переведе одиниці виміру з однієї системи в іншу.

Зовнішній вигляд пошти – налаштуйте, як виглядатиме ваша пошта Gmail: виберіть тему, колір або завантажте свою фотографію. Отримуйте оповіщення про нові листи Gmail, навіть якщо у вас відкрита інша вкладка браузера Chrome. Скачайте додаток Gmail для свого смартфона або планшета і читайте листи коли завгодно і на будь-якому пристрої.

Скорочення трафіку – увімкніть функцію “Скорочення трафіку”, щоб зменшити обсяг даних, що використовуються мобільним браузером Chrome.

Маршрути – відправляйте друзям свої маршрути і карти, щоб вони точно змогли знайти потрібне місце. Запитайте у Google, який маршрут найкращий, – і програма допоможе вам швидко зорієнтуватися у величезному місті.

Місця – зберігайте місця на Google Картах – і ви зможете швидко відкрити їх на будь-якому пристрої.

Hangouts – спілкуйтеся з друзями та колегами по відео за допомогою програми Hangouts – відстань більше не перешкода живому спілкуванню.

Друзі на карті – збережіть адресу друга в Контактах, і ви зможете знаходити цю адресу на Google Картах, просто вказавши ім’я друга.

Подорожі – дізнайтеся у Google, в якому готелі зупинитися, де перекусити і які пам’ятки подивитися в незнайомому місті.

Синхронізація – синхронізуйте Google Chrome на всіх своїх пристроях – і ваші закладки будуть доступні вам в будь-який час.

Гугл Підказки

Музеї – знайомтеся з колекціями музеїв і створюйте власні галереї в Google Art Project.

Нотатки – складайте список покупок, створюйте нагадування або просто записуйте потрібну інформацію – з Google Keep це дуже зручно! Вимовте текст нагадування – і Google збереже його, щоб нагадати, що ви повинні зробити в потрібний час і в потрібному місці.

Багато профілів – ділите свій комп’ютер з іншими користувачами? У браузері Chrome можна створити персональний профіль для кожного.

Планування поїздок – плануйте за допомогою програми Google, як і куди ви поїдете. Насолоджуйтесь зробленими в різні роки панорамами одних і тих же місць за допомогою функції «Перегляд вулиць”.

Перекладач – використовуйте додаток Google в якості перекладача, коли подорожуєте в інші країни. Зберігайте слова і цілі фрази на інших мовах в Google Перекладач, щоб швидко знаходити їх, коли вони знадобляться. Використовуйте розширення “Google Перекладач” для швидкого перекладу веб-сторінок на іноземній мові. Перекладач без інтернету – скачайте необхідні мовні пакети і користуйтеся Google Перекладачем, де б ви не були.

Сам собі режисер – завантажуйте додаток “YouTube Об’єктив”, знімайте з його допомогою відео на iPhone і завантажуйте ролик в Інтернет.

Дзвінки та SMS – скажіть, кому ви хочете подзвонити, – і Google одразу з’єднає вас. Або назвіть адресата і відправте йому повідомлення. Телефонуйте, навіть не знаючи номера телефону – просто скажіть, куди ви хочете подзвонити, – і Google знайде потрібний номер телефону на Картах і покаже його вам.

Запитання-відповідь – задайте питання і Google одразу дасть вам на нього точну відповідь. Дізнавайтеся цікаві факти: Google знає відповіді навіть на найскладніші питання. Запитуйте у Google, що вас цікавить, і отримуйте графіки та діаграми для подальшого аналізу даних. Запитайте у Google, скільки калорій ви спожили за день – дізнатися енергетичну цінність продуктів тепер дуже просто. Попросіть Google показати вам афішу театру, бібліографію письменника або навіть уривок з концерту великого композитора.

Зберігайте музику – зберігайте до 20 000 пісень в Google Play і слухайте їх на будь-якому пристрої.

Книги – завантажуйте книги безкоштовно з Google Play на своєму телефоні, а потім продовжуйте читати їх на комп’ютері або планшеті.

Команди телефону – увімкніть розпізнавання команди “O’кей, Google” на вашому пристрої і задавайте питання з усіх програм. Навчіть свій смартфон виконувати команди – просто скажіть, який додаток вам потрібно – і Google відкриє його на вашому смартфоні. Активуйте різні функції на своєму смартфоні за допомогою голосових команд.

Календар – зберігайте всі важливі дати в Google Календарі – і ви ніколи не забудете привітати колегу з днем ​​народження.

Калькулятор – попросіть Google вирішити математичний приклад і додаток впорається навіть з найскладнішими завданнями.

Слухайте музику – промовте назву пісні і Google запропонує її послухати. Назвіть ім’я виконавця – і Google покаже список його композицій.

Свіжі новини – будьте в курсі всіх останніх новин у сфері економіки і політики, – з додатком Google це як ніколи просто. Налаштуйте Google Новини так, щоб бачити ті статті, які цікаві саме вам. Спорт – запитайте у Google, як зіграла в останньому матчі ваша улюблена команда і з ким у неї наступний матч.

Кіноману – дізнайтеся, що зараз йде в прокаті, або складіть список фільмів для вечірнього перегляду вдома всією сім’єю.

Особиста колекція – створюйте резервні копії всіх своїх фотографій в закритому альбомі в Google+.

Складання маршрутів – будуйте маршрути на комп’ютері, а потім відкривайте їх на смартфоні – Google Карти синхронізують все, що ви шукали. Дізнайтеся завантаженість доріг і правильно сплануйте свій маршрут за допомогою програми Google.

Відправка великих файлів – в Gmail ви можете відправляти файли розміром до 10ГБ.

Скасувати надсилання листа – зупиніть відправку листа, якщо ви передумали і не хочете, щоб адресат отримав його. Для цього включіть функцію “Скасування відправлення листа” в налаштуваннях пошти.

 

Більш детально про сервіси та їх налаштування написано в «Гугл Підказки».

 

Share

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак… Читати далі

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти… Читати далі

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024