Categories: Технології

Огляд технології віртуальної АТС та її переваг для бізнесу

При технологіях сучасного ділового спілкування, що швидко змінюються, потрібно завжди бути попереду, — і це вже не проста забаганка, — це стало незаперечною необхідністю в постійно конкурентному світі технологічних рішень. Тому сьогодні давайте розглянемо одну з таких технологій — віртуальну АТС та основні моменти, пов’язані з нею. Одразу зазначу, що віртуальні АТС також можуть іменуватися хмарними АТС, IP-АТС, PBX або навіть службами виділених УВАТС.

 

Що не так зі стаціонарною АТС?

Традиційні системи стаціонарних АТС складні в обслуговуванні: безліч проводів, необхідність встановлення телефонних розеток, часті простої та ремонти, а також обов’язкова прив’язка до робочого місця.

 

Віртуальна АТС пропонує альтернативне рішення: відсутність проводів та необхідність обслуговування обладнання, можливість вибору міжнародних телефонних номерів, а також можливість спілкуватися не лише на робочому місці. Адже в нашому сучасному та взаємопов’язаному світі ефективне спілкування має вирішальне значення як для особистої, так і для ділової взаємодії. Коли справа доходить до спілкування, цей процес в ідеалі має бути гладким та позбавленим непотрібних ускладнень.

У сьогоднішньому огляді я розповім вам про технологію віртуальної (хмарної) АТС та її переваги для бізнесу, а також про її функції та принцип роботи.

 

Короткий опис віртуальної (хмарної) АТС

Віртуальна (хмарна, IP-АТС) АТС — це телефонна система, при якій з’єднання абонентів відбувається шляхом передачі звукових сигналів через мережу Інтернет (VoIP — voice over IP, голос через IP, IP-телефонія), замість використання фізичних дротів традиційних стаціонарних ліній.

Традиційна система АТС (автоматична телефонна станція) фізично розміщується локально та потребує громіздкого та дорогого обладнання, а також власної команди для її обслуговування. Навпаки, віртуальна система АТС розміщується поза офісом, у хмарі, у стороннього постачальника IP-телефонії. Оскільки хмарна АТС є бездротовою, для користувачів немає обмежень і обов’язкової прив’язки до місцевості, вони будуть мати доступ до своєї бізнес-системи в будь-якому місці (за умови підключення до Інтернету), на будь-якому VoIP-підтримуючому пристрої, включаючи настільні (стаціонарні) телефони, ПК або смартфони та мобільні телефони.

 

Принцип роботи VoIP у віртуальній АТС

Принцип цієї технології базується на чотирьох важливих етапах:

  1. Ваш телефон підключається до інтернет-пристрою (маршрутизатора, локальної мережі LAN), який використовується для об’єднання двох або більше мереж.
  2. Коли ви телефонуєте за номером, ваш телефон (IP-адреса) запитує службу VoIP для підключення до іншої IP-адреси (іншого телефону).
  3. Служба IP-телефонії (VoIP) здійснює виклик і надсилає інформацію (пакети даних) з вашого телефону на телефон іншої людини. Ваш голос (аудіосигнал) стискається в пакети цифрових даних, які передаються одержувачу через Інтернет, а потім розпаковуються назад в аудіосигнали, щоб одержувач міг їх почути.
  4. Ваш телефон за таким же принципом обробляє вхідні цифрові дані – перетворює на звук, який ви чуєте.

Очевидно, що за лаштунками відбувається набагато більше цікавого, і це безперечно не описати чотирма простими кроками, але вони допоможуть вам, принаймні, мати деяке базове розуміння роботи VoIP (IP-телефонії). Ця технологія буде ідеальним рішенням, якщо вам потрібна віртуальна АТС для офісу та з можливістю розширення, що підтримує масштабованість та інтегрованість.

 

Яка різниця між УВАТС та хмарною АТС?

Колись телефонні станції являли собою офіси, в яких канали механічно перемикалися для з’єднання дзвінків між абонентами. Великим підприємствам із сотнями додаткових номерів були потрібні власні комутаційні пристрої, оскільки було б непрактично прокладати сотні ліній від місцевої АТС телефонної компанії до офісного телефону кожного співробітника. Натомість телефонна компанія проклала магістраль до комутаційного центру, розташованого на території підприємства, де магістраль розгалужується на лінії, що обслуговують кожен внутрішній номер. Комутаційний центр став відомим як міні-АТС. Технічно кажучи, УВАТС (установчо-виробнича автоматична телефонна станція) поєднує внутрішню мережу зв’язку підприємства із зовнішніми мережами зв’язку, такими як міська телефонна мережа.

Технологія VoIP дозволила надсилати дзвінки у вигляді пакетів даних через підключення до Інтернету не використовуючи традиційну телефонну лінію. Таким чином, віртуальна АТС відрізняється від традиційної УВАТС тим, що вона підключається насамперед до Інтернету і розміщена в «хмарі». І варто відзначити, що Інтернет дозволив відправляти та отримувати набагато більше типів інформації, ніж могла б обробити стара телефонна мережа. Адже IP-АТС також здатна оперувати відеодзвінками, підтримує HD-голос, функцію автосекретаря, конференц-зв’язок, груповий виклик, внутрішній бізнес-чат і т.д.

Дійсно, системи хмарної АТС та VoIP роблять набагато більше, ніж традиційні телефонні системи. Це основна та суттєва відмінність.

 

Переваги технології віртуальної АТС для бізнесу

Віртуальні АТС і технологія VoIP, що дозволяє здійснювати дзвінки через Інтернет, протягом останніх десятиліть неухильно трансформували глобальні комунікації по всьому світу. В епоху, коли безперебійний зв’язок має першорядне значення, недоліки традиційних методів стають дедалі очевиднішими, підкреслюючи гостру необхідність у більш досконалих та ефективних рішеннях для оптимізації бізнес-комунікацій.

Давайте розглянемо шість функцій та ефективних переваг віртуальної АТС, які вона може дати вашому бізнесу:

  • Традиційні методи міжміських та міжнародних дзвінків часто пов’язані з високими витратами. Завдяки технології VoIP складність, традиційно пов’язана з міжнародними дзвінками, була усунена, перетворивши цю послугу на таку ж просту процедуру, як здійснення місцевого дзвінка. Віртуальна АТС не тільки усуває географічний розрив, але також забезпечує ефективність, економічність, якість зв’язку та, що найважливіше, зручність зв’язку для користувача.
  • Хмарна АТС дозволяє компанії забезпечити безперебійний зв’язок між віддаленими відділами (філіями). Це також дозволяє реалізувати можливість віддаленої роботи для співробітників та створення віртуальних офісів. Хмарні телефонні системи можна використовувати для ефективного скорочення витрат на оренду та комунальних послуг, пов’язаних з обслуговуванням традиційних офісних приміщень. Крім того, використання віддаленої роботи сприяє балансу між роботою та особистим життям, підвищує моральний дух співробітників та продуктивність.
  • Масштабованість. Незалежно від того, чи відчуває ваш бізнес швидке зростання або сезонні коливання, ви можете легко адаптуватися до мінливих потреб. Плюс можливість інтеграції вашої системи з популярними CRM, інструментами та програмами бізнес-комунікацій, для створення централізованої платформи та оптимізації робочих процесів.
  • Діловий чат. У діловому середовищі для спілкування потрібні не лише телефонні дзвінки. Потрібна можливість обміну текстовими повідомленнями для взаємодії з клієнтами, замовниками та колегами. Використовуючи цю функцію, ви можете знизити залежність від традиційних телефонних дзвінків, які можуть забирати багато часу та коштів. Ділові текстові повідомлення забезпечують швидке та ефективне спілкування.
  • Використовуючи хмарну АТС, ви зможете створити власний та окремий call-центр.
  • Інші основні функції віртуальної АТС: місцеві (включаючи 0-800-) та міжнародні номери, автосекретар (IVR), груповий дзвінок, бізнес-чат, SMS, MMS та голосова пошта, відео-дзвінок та інші.

 

Дякую за увагу! Сподіваюся, що ця інформація була вам корисною.

 

This post was last modified on 01/04/2024 17:18

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак…

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти…

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб…

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли…

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік  

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для…

16/04/2024