Категорії: SEO

Основи SEO в 2017 році

В цій статті я підібрав основні СЕО-поради на 2017 рік. Сподіваюсь, що вони допоможуть вашому веб-сайту досягти кращих результатів в пошукових системах!

 

В першу чергу мобільне індексування

Я не повинен вам нагадувати, але все більше людей користуються пошуком в Google за допомогою мобільного пристрою. Система ранжування Google, однак, як і раніше надає більший пріоритет десктопній версії сторінки. Це може бути проблематичним з точки зору SEO, особливо якщо мобільна версія даної сторінки відрізняється від версії для ПК з точки зору її змісту та UX (досвід взаємодії користувача із веб-сайтом).

Ось чому, починаючи з листопада 2016 року, Google почав експериментувати з першочерговим мобільним індексуванням. Алгоритм Google буде все частіше використовувати мобільну версію веб-сайту для ранжування його сторінки, замість того щоб зосереджуватися виключно на ПК-версії сторінки.

Так що ж це означає для веб-дизайну?

  • Використання “водянистого” контенту на мобільних сторінках може нашкодити вашому рейтингу.
  • Ще більш важливо, ніж раніше, зосередитися на швидкості завантаження вашого сайту.

Ви могли б також розглянути питання про впровадження Прискорених сторінок для мобільних пристроїв (AMP). AMP використовує альтернативну html-розмітку, щоб створити вторинну, “полегшену” версію існуючих сторінок. Метою AMP є різке підвищення продуктивності мобільного Інтернету. Google показує символ блискавки поруч із сторінками AMP в мобільних результатах пошуку, що може позитивно вплинути на рейтинг кліків.

Вам не потрібно поспішати і створювати сторінки AMP якомога швидше, але це варте спроби, щоб оцінити його рентабельність (ROI).

 

Введення в Насичені Картки

Я впевнений, що ви обізнані про насичені фрагменти (rich snippets); ці поліпшені результати пошуку засновані на структурованих даних, наприклад таких як schema.org.

Минулого року Google представив Насичені Картки. Насичені Картки – це суттєво покращений варіант насичених сніпетів у ще більш привабливому візуальному форматі. Вони можуть значно поліпшити рейтинг кліків на ваших сторінках.

В даний час Насичені Картки доступні для рецептів, фільмів, місцевих ресторанів (кафе) та онлайн-курсів. Дізнайтеся тут, які поля необхідно розмічати для того, щоб з’явилися ваші Насичені Картки.

 

Машинне навчання

Метою компанії Google є показати вам найбільш значущі результати для будь-якого даного запиту. Для того, щоб поліпшити свої сервіси, компанія постійно робить тонке налаштування алгоритму ранжування. Rankbrain є одним з таких тонких хитрощів ранжування.

Rankbrain є однією з форм штучного інтелекту, який використовує машинне навчання для аналізу пошукових запитів і пошукового ранжування. Він може автоматично розпізнавати патерни (закономірності, закономірна регулярність). Для прикладу: в одному дослідженні програмне забезпечення «вивчило» столиці світу шляхом аналізу новинних статей.

Як буде Rankbrain впливати на SEO в 2017 році?

Простіше кажучи: припиніть проводити оптимізацію лише за допомогою одних ключових слів. Замість того щоб створювати окремі сторінки для “ключового слова А”, “синоніма B” і “синоніма C”, набагато краще буде, якщо їх об’єднати на одній сторінці. Подумайте про саму тему сторінки, а не ключові слова.

 

Індексовані Прогресивні Web Додатки

Веб-сайт чи додаток? Зкомбінуйте найкраще з обох через “прогресивні веб-додатки”. Ці додатки не вимагають встановлення, можуть надсилати швидкі сповіщення, швидко завантажуватися, мати значок-іконку на початковому екрані та багато іншого.

Щоб отримати максимальну віддачу від цих прогресивних веб-додатків, важливо зробити їх індексованими. Ось чому Google нещодавно випустив ряд керівних принципів, щоб зробити саме так.

 

Голосовий Пошук

OK Google, Siri, Кортан, Amazon Echo, Головна сторінка Google – голосовий пошук сьогодні знаходиться на підйомі. І це має деякі наслідки для SEO.

Взагалі кажучи, є різниця між голосовими шукачами та людьми, які друкують пошуковий запит. Перші, з набагато більшою ймовірністю, прагнуть швидких, коротких відповідей. Другому ж типу шукачів цікаві певно більш докладні відповіді. Вам потрібно задовольнити обох, тому я пропоную вам:

  • реалізувати структуровані дані, щоб допомогти пошуковим системам зрозуміти ваш контент
  • зосередити увагу на довгих ключових словах, які відповідають на хто, що, кому, коли, де і чому – запити

 

Висновок

Основи ж SEO залишаються незмінними навіть і у 2017 році: розміщуйте якісний контент, який легко сканується пошуковими роботами і переконайтеся, що він отримує багато посилань. Є також і деякі нові речі, на які потрібно звернути увагу, тож тут мої пропозиції на цей рік:

  • Переконайтеся, що структуровані дані правильно реалізовані і не баріться із впровадженням Насичених Карток.
  • Зосередьтеся на “мобільному-в-першу-чергу” підході у своєму веб-дизайні.
  • Використовуйте ключові слова з “довгим хвостом”, які відповідають на хто, що, кому, коли, де і чому – питання.

 

Стаття перекладена спеціально для сайту TutsPlus.

Share

Останні пости

Антуан де Сент-Екзюпері

Ніколи не втрачай терпіння — це останній ключ, що відкриває двері Антуан де Сент-Екзюпері   Читати далі

28/03/2024

Сомерсет Моем

Подорослішавши, ви збагнете, що світ стає стерпним за однієї умови: коли розумієш, що людський егоїзм… Читати далі

27/03/2024

Михайло Грушевський

Всі вчаться своєї рідної мови, а наша біда така, що треба вчитися її більше, ніж… Читати далі

26/03/2024

ТОП-5 покерних обмінників

Професійний покер – це численні турніри та великі гроші, що потребує правильного налаштування фінансових інструментів.… Читати далі

25/03/2024

Гай Юлій Цезар

Всі довкола прагнуть винищити ворогів, а не об'єднатися з друзями Гай Юлій Цезар   Читати далі

24/03/2024

Як вибрати оптимальний смартфон для дитини?

Сьогоднішні діти стикаються з технологіями вже в ранньому віці, і смартфон давно перестав бути просто… Читати далі

22/03/2024