Категорії: SEO

SEO для інтернет-магазинів

У вас є інтернет-магазин і ви хочете, щоб він приносив прибуток? Тоді радимо вам ознайомитися з деякими простими СЕО-порадами, наведеними в сьогоднішній статті.

Частина I – зворотні посилання

1. Збільшуйте лінкову масу за допомогою блогу на сайті

Блог є відмінним способом залучити на сайт цільову аудиторію і заробити зворотні посилання. Якщо ваш блог буде постійно наповнюватися, а його контент буде актуальним і унікальним, ваш інтернет-магазин «сподобається» Гуглу і він буде показувати ваш сайт на перших позиціях. А вдячні відвідувачі будуть ділитися вашим контентом і ставити зворотні посилання.

2. Створюйте якісний контент

Google багаторазово і офіційно оголошував про якість контенту. Якість контенту є важливим параметром, який визначає високу якість усього інтернет-магазину. Це не тільки допоможе вам уберегти ваш магазин від штрафів Google, але і допоможе заробити «природні» зворотні посилання.

3. Приділяйте увагу соціальним мережам

Можливо ви будете здивовані, але сигнали з соціальних мереж впливають на рейтинг інтернет-магазину в пошукових системах. Інвестиції в соціальні мережі здатні перетворитися на релевантний трафік (зацікавлених у вашому товарі користувачів) і підвищення рейтингу в пошукових системах. Якщо розумно використовувати соціальні мережі, кількість високоякісних зворотних посилань буде тільки рости. Особливу увагу приділіть таким соціальним мережам як Google+, Facebook і Twitter. Також великою перевагою буде наявність вашого інтернет-магазину в соцмережах YouTube, Pinterest, LinkedIn.

4. Дослідіть своїх конкурентів

У кожного бізнесу є певна конкуренція, і будь-який бізнесмен прагне перемогти своїх конкурентів з великою перевагою. Для того, щоб добитися цього, попередньо потрібно провести ретельне дослідження своїх конкурентів. Якщо справа стосується зворотних посилань – зверніть увагу на наступні інструменти, що дозволяють визначити посилальну стратегію конкурентів: Ahrefs, SEMRush, Majestic SEO і вітчизняний Serpstat (колишній Prodvigator).

5. Знижковий маркетинг

Акційні пропозиції та знижки стали невід’ємною частиною електронної комерції. Якщо ваш інтернет-магазин надає знижки та дисконти, переконайтеся що ви їх просуваєте в інтернеті. Це не тільки допоможе вам збільшити охоплення ваших пропозицій, але і дасть нові зворотні посилання.

6. Інфографіка

Використання інфографіки може бути дуже корисним у справі отримання якісних зворотних посилань. Проте створення інфографіки є непростою справою, і цей процес має на увазі проведення певних робіт. Все, що вам потрібно зробити, це зібрати деякі цікаві факти/дані, пов’язані з вашою нішею, і продемонструвати їх у привабливій графічній формі. А на допомогу вам: безкоштовний онлайн-інструмент Easel.ly та програма Фотошоп.

7. Вікіпедія

Вікіпедія є одним з найавторитетніших сайтів в Інтернеті. Хоча зворотні посилання з Вікіпедії закриті в nofollow, вони, все ж, можуть дати додатковий релевантний трафік на ваш інтернет-магазин. Щоб потрапити у Вікіпедію, вам доведеться постаратися, але найголовніше – це якість вашого сайту. Якщо він відповідає вимогам – ви можете подати свій сайт (бренд або продукт) на розгляд редакторам Вікіпедії.

8. Варіації анкорів посилань

Це один з найбільш важливих аспектів, які також потрібно враховувати. Важливо використовувати різний анкорний текст при побудові лінкової маси. Не використовуйте точну відповідність ключових слів у тексті, створюйте довгий хвіст анкорного тексту. Рекомендований розподіл анкорів посилань:

  • Точний збіг: 10%
  • Часткова відповідність & Широка відповідність: 30%
  • Назва сайту, URL, бренд + ключові слова: 60%

9. Інші методи побудови лінкової маси

Є ще кілька методів, які можуть допомогти вам отримати хороші зворотні посилання:
Розміщення оголошень: розмістіть оголошення про вашу продукцію на трастових сайтах (старих шанованих ресурсах).
Реєстрація в каталогах: Додайте свій інтернет-магазин у великі тематичні каталоги, наприклад Dmoz і Яндекс.Маркет та інші.

 

Якщо у вас є власні поради з напрацювання лінкової маси для інтернет-магазину, які не згадані вище, не соромтеся поділитися ними в коментарях нижче, і ми їх опублікуємо!

 

Share

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак… Читати далі

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти… Читати далі

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024