Категорії: Технології

Що краще: цифрове телебачення Т2 чи інтернет-телебачення

Сучасне життя неможливо уявити без телебачення. Воно дозволяє дізнаватися про події в Україні та світі, розважатися, навчатися та просто весело проводити час у колі сім’ї та друзів.

Існує декілька способів перегляду телеканалів. Більшість із них є традиційними та передбачають підключення через антену. Серед них виділяється ефірне цифрове телебачення Т2. Але тисячі українців відмовляються від зайвих кабелів та підключають інтернет-телебачення. В чому причина такої популярності? Давайте розглянемо переваги та недоліки ефірного та інтернет-ТБ.

 

Особливості ефірного телебачення

Ефірне цифрове мовлення є прямим нащадком аналогового стандарту. Але при цьому воно забезпечує набагато вищу якість зображення та звуку під час трансляції. У місцях поблизу телевеж якість ефіру може доходити аж до стандарту HD, що доволі непогано.

Головна перевага ефірної «цифри» полягає в її доступності. Глядачу не потрібно сплачувати щомісячну абонплату, на відміну від кабельного, супутникового чи інтернет-мовлення. Єдине, у що має вкласти гроші користувач — приймач сигналу Т2 (тюнер) та антена.

Також серед переваг варто відзначити покриття цифровим сигналом практично всієї території України.

Але стандарт Т2 має й певні недоліки. В першу чергу, глядачі отримують обмежену кількість телеканалів — 32 (в деяких місцях трохи більше). Ефірне цифрове мовлення передбачає лише українські телеканали, тому топових світових мовників тут не знайдеш. Щоб дивитися телебачення нового покоління, необхідно підключити окремий приймач до кожного телевізора в квартирі чи будинку.

Також стабільність сигналу залежить від погодних умов та відстані до телевежі. Тому віддалені райони не підходять для підключення ефірної «цифри».

 

Особливості інтернет-телебачення

Інтернет-ТБ (також відоме як стандарт ОТТ) вигідно виділяється серед більш класичних способів перегляду. Для його підключення не потрібне громіздке обладнання та підписання контракту з телевізійним оператором. Трансляція телеканалів ведеться через інтернет.

Переваги телебачення нового покоління очевидні:

  • повна свобода вибору контенту для перегляду;
  • доступ до програм всюди, де є Інтернет;
  • телешоу, фільми та серіали доступні на різних типах пристроїв — Smart TV, мобільних пристроях та комп’ютерах;
  • можливість підключення декількох пристроїв на один акаунт;
  • автоматичне підлаштування сигналу до швидкості інтернету за рахунок технології адаптивного бітрейту. Це забезпечує максимальну якість трансляції за будь-яких умов;
  • доступ до додаткового контенту — бібліотеки фільмів та зарубіжних серіалів;
  • можливість підключення інтернет-ТБ на телевізорах без Smart-функцій через ТВ-приставку.

 

Крім того, є ще одна важлива перевага інтернет-телебачення — можливість керування ефіром телеканалів. Трансляцію можна поставити на паузу, якщо з’явилися важливі справи. Цікаві моменти телешоу та несподівані вчинки кіногероїв також можна переглянути заново, перемотавши ефір назад. А якщо хочеться знову пережити яскраві емоції, є можливість перегляду телешоу чи фільму з початку.

Також всі програми записуються та зберігаються в спеціальному архіві. Тому їх можна переглядати у будь-який час протягом 14 днів.

 

Де можна дивитися інтернет-телебачення у відмінній якості

Ефірне цифрове мовлення має багато вагомих недоліків. Тому десятки тисяч українських глядачів звертають увагу на послуги інтернет-ТБ. В Україні працюють десятки провайдерів телебачення нового покоління. Глядач обирає оператора за двома показниками — вартість послуг та якість сигналу.

В Україні є чимало провайдерів. Ці сервіси пропонують дивитися рейтингові телешоу, фільми та серіали у відмінній якості зображення та звуку. Також користувачі отримують доступ до онлайн-кінотеатру з новинками прокату та відомими кінохітами. Ще одна цікавинка — добірка нових американських та європейських серіалів від провідних студій. При цьому не потрібно нічого доплачувати за перегляд.

Також сервіси дозволяють керувати трансляцією телеканалів — ставити на паузу, перемотувати та дивитися з початку. Все різноманіття якісного контенту доступне всюди, де є Інтернет.

 

Share

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак… Читати далі

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти… Читати далі

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024