Відокремлюємо зображення від фону – 3 прості способи

Є безліч способів відокремити зображення від фону в Фотошоп. Вибір конкретного способу здійснюється залежно від складності фону. В цьому уроці ми розглянемо 3 прості способи відокремлення зображення від однорідного фону.

 

Важливо: швидке виділення іноді дає слабкі результати і тоді потрібно використовувати інші, більш професійні, методи. Описані ж способи більше підійдуть для початківців в роботі з програмою Photoshop.

 

Спосіб №1. Використання інструменту «Чарівна паличка» (W)
Якщо стоїть завдання відокремити зображення з однорідним фоном – цей інструмент найбільш підходящий. Клавіша швидкого виклику – W. Після виклику клацаємо по фону для виділення. Тепер, щоб видалити виділений фон, натисніть клавішу Delete.

Використання інструменту «Чарівна паличка» (W)

 

Для збільшення ділянки виділення можна використовувати настройку «Поріг» (Tolerance) на панелі властивостей.

 

Спосіб №2. Використання інструменту «Магнітне ласо» (L)
Цей інструмент «примагнічується» до кольорів зі схожими відтінками. Ставимо початкову точку і «проводимо» ласо по краях потрібної ділянки; якщо потрібно уточнити край, то кліком лівої кнопки миші ставимо додаткові точки. Виділення потрібно замкнути, тому кінцеву точку ставимо там, де починали виділення.

Використання інструменту «Магнітне ласо» (L)

 

У нашому прикладі виділений пес, тому інвертуємо (переводимо в протилежний стан) виділення, для чого використовуємо шорткод Ctrl+Shift+I. Тепер натискаємо Delete для видалення фону.
Неозброєним оком видно, що над цим зображенням ще потрібно попрацювати і видалити залишки фону на шерсті. Зробити це можна, повторивши цю операцію кілька разів.

 

Спосіб №3. Використання швидкої маски (Q)
Режим активується клавішею Q. Тепер інструментом «Пензель» (B) закрашуємо потрібну область. Швидка маска створює область, яка вираховується з виділення і для наочності виділяється червоним кольором. Після виділення знову натисніть Q, щоб вийти з режиму швидкої маски.

Використання швидкої маски (Q)

 

Як ви можете бачити, з’явилося виділення на протилежній частині зафарбованої області. Натисніть Delete для видалення фону.

 

Ось ми і розглянули 3 прості способи для швидкого виділення фону у Фотошопі. В наступних уроках розглянемо більш складні методи.

І на додачу до статті перегляньте також і відео-урок:

 

 

Вибір конкретного способу здійснюється в залежності від складності фону. В цьому уроці ми розглянемо 3 найпростіших способи відділення зображення від однорідного фону у Фотошопі.
Share

Останні пости

Антуан де Сент-Екзюпері

Ніколи не втрачай терпіння — це останній ключ, що відкриває двері Антуан де Сент-Екзюпері   Читати далі

28/03/2024

Сомерсет Моем

Подорослішавши, ви збагнете, що світ стає стерпним за однієї умови: коли розумієш, що людський егоїзм… Читати далі

27/03/2024

Михайло Грушевський

Всі вчаться своєї рідної мови, а наша біда така, що треба вчитися її більше, ніж… Читати далі

26/03/2024

ТОП-5 покерних обмінників

Професійний покер – це численні турніри та великі гроші, що потребує правильного налаштування фінансових інструментів.… Читати далі

25/03/2024

Гай Юлій Цезар

Всі довкола прагнуть винищити ворогів, а не об'єднатися з друзями Гай Юлій Цезар   Читати далі

24/03/2024

Як вибрати оптимальний смартфон для дитини?

Сьогоднішні діти стикаються з технологіями вже в ранньому віці, і смартфон давно перестав бути просто… Читати далі

22/03/2024