Категорії: Wordpress - як зробити

Як показувати останні пости в WordPress (2 способи)

Останні пости в WordPress допомагають користувачам легше їх знаходити. Блок з останніми публікаціями ви можете додати в сайдбар (бічну панель), в кінець поста на сторінці публікації, в футер (нижній колонтитул) або практично в будь-яке інше місце на вашому сайті, яке вам подобається.

Вам потрібно показувати свої останні пости в WordPress, але ви не знаєте, як це зробити? У цій статті ми розглянемо практичне рішення цього питання (відображення Х останніх постів в сайті на WordPress) за допомогою віджета або через невеликий код в файлі шаблона.

 

 

Використання вбудованого віджета WordPress Recent Posts

WordPress поставляється з вбудованим дефолтним віджетом, який дозволяє відображати список останніх постів в сайдбарі (бічний панелі) вашого сайту або в будь-якій іншій області, яка підтримує віджети. Щоб використовувати віджет, рекомендуємо вам спочатку прочитати нашу статтю Розуміння і використання віджетів у WordPress.

Щоб додати віджет з останніми публікаціями, всередині панелі адміністрування (Консолі) WordPress зайдіть в меню Appearance – Widgets (Зовнішній вигляд – Віджети) і додайте віджет «Останні публікації» в сайдбар (або іншу область).

Вбудований віджет для останніх постів дуже простий. В налаштуваннях віджета ви можете вказати альтернативний заголовок, включити показ дати, а також вказати необхідну кількість публікацій для відображення. Після зміни налаштувань натисніть кнопку «Зберегти», щоб вони вступили в дію.

 

 

Відображення останніх постів в WordPress за допомогою шаблонів

Якщо вас не лякає необхідність редагування файлів-шаблонів теми (в форматі .php), тоді ви можете додати блок з останніми публікаціями безпосередньо в файли шаблони своєї теми WordPress. Існує кілька способів зробити це, але найпростішим є використання вбудованого класу WP_Query. Просто додайте цей код в тому місці, де ви хочете відображати свої останні пости.

<ul>
 <?php $the_query = new WP_Query( 'posts_per_page=5' ); // визначаємо свої параметри для WP Query; тут вказано, що нам потрібні 5 останніх постів ?>
 <?php while ($the_query -> have_posts()) : $the_query -> the_post(); // проходимо циклом масив постів ?>
  <?php // відображаємо заголовок поста та заключаємо його в лінк ?>
  <li><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a></li>
  <?php // виводимо коротку цитату (витяг) з контенту статті (excerpt) ?>
  <li><?php the_excerpt(__('(далі…)')); ?></li>
 <?php
 endwhile;
 wp_reset_postdata();
 ?>
</ul>

 

 

Цей код ви можете додати в будь-який файл-шаблон теми, наприклад, в шаблон футера – footer.php, або шаблон сайдбара – sidebar.php.

За допомогою цього простого коду ви зможете показувати в будь-якому місці останні п’ять постів з заголовком у вигляді посилання на статтю і короткою витримкою тексту статті в ненумерованому списку (ul). Якщо вам потрібне більш тонке налаштування даного коду, тоді вам потрібно ознайомитися з усіма можливими параметрами класу WP_Query. Ознайомитися з ними ви можете тут.

 

 

Ми сподіваємося, що ця стаття допомогла вам на практиці побачити, як можна легко відображати блок з останніми постами на своєму сайті, що використовує всю міць CMS WordPress. Якщо вам є що сказати по цій темі, напишіть про це, будь ласка, в формі коментування нижче.

 

Share

Останні пости

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024