Категорії: Портфоліо

7 кроків для успішного E-mail маркетингу

Є-мейл маркетинг, якщо коротко – це надсилання комерційних електронних листів групі осіб. Ви надсилаєте певній групі людей електронні листи, в яких розказуєте про вашу продукцію (пропозиції, акції, новини тощо), щоб краще розвивати свій бізнес.

Якщо ви новачок у Email-маркетингу, вам може стати в нагоді сьогоднішня стаття, в якій ми оглянемо ефективний шлях привернення уваги вашої цільової аудиторії та домогтися успіху вашої кампанії.

 

 

  1. Наповніть листи персоналізацією

В цьому заключається тенденція людської психології, – коли людина бачить своє ім’я в темі електронного листа, вона з великою вірогідністю прочитає цей лист. Тому, по можливості, завжди вказуйте ім’я або прізвище з ініціалами одержувача в темі листів.

Наприклад, замість того, щоб писати “Любі друзі”, розпочніть лист з: «Шановний <ім’я одержувача>».

Цей крок надасть вашим клієнтам більше комфорту, що може призвести до більшої ефективності від електронної кампанії.

 

 

  1. Одна картинка варта тисячі слів

Не забувайте додавати до листів більше різноманітного контенту. Включення аудіо, відео та зображень з більшою вірогідністю дозволить отримати більший рівень взаємодії (підписка, перехід на сайт, перегляд відео тощо). Клієнти рідко читають довгі та нудні листи.

На початку листа розмістіть такі об’єкти, які привернуть увагу адресата. Спершу подавайте найбільш важливу інформацію. А супроводжуючі картинки, аудіо та відео повинні бути тематичними та відповідати всьому духові листа.

 

 

  1. Тема листа повинна «чіплятися за очі»

Тема електронного листа – це перше, що ваш клієнт бачить в папці “Вхідні” своєї електронної пошти. На основі цього заголовку він вирішує, чи відкривати електронну пошту, чи ні, оскільки заголовок допомагає орієнтовно оцінити вміст всього листа.

Ось основні поради щодо заголовку листа:

  • Заголовок не повинен перевищувати 50 символів.
  • Найбільш оптимальна довжина теми листа – це лише 5-15 символів.
  • Заголовку клієнти повинні довіряти. Не використовуйте сленгу та не пишіть тему листа в Caps Lock.

 

 

  1. Уникайте спамних слів

Ніколи не використовуйте такі слова, як “БЕЗКОШТОВНО”, “УНІКАЛЬНА МОЖЛИВІСТЬ”, “ТЕРМІНОВО” у ваших листах, і особливо в темі. Ці слова клієнтом одразу асоціюються зі спамом, і він може позначити ваш лист як спам (або видалити) навіть не відкриваючи лист.

Тому будьте обережні, пишіть електронні листи без найменшого натяку на спам, в іншому випадку ваша електронна адреса може бути віднесена до спамних ресурсів.

 

 

  1. Використовуйте кнопки для більшої взаємодії

За допомогою кнопок, користувач може швидко перейти у потрібне місце. Якщо йому сподобалася ваша пропозиція (новина, акція чи інший контент), він обов’язково захоче отримати більше інформації. Тож, надайте йому таку можливість.

Додавання кнопок у електронні листи – це чудова ідея для того, щоб зробити вашу електронну пошту більш візуально привабливою та пізнаваною.

 

 

  1. Адаптивні електронні листи

Оптимізуйте свої електронні листи під мобільні пристрої, оскільки ваші клієнти використовують не лише ПК та ноутбуки. Тому переконайтеся, що ваш електронний лист добре виглядає і на смартфонах та планшетах.

Зараз близько 80% користувачів переглядають свою електронну пошту на мобільних телефонах. Якщо ваші електронні листи не адаптовані під мобільні пристрої, це означає, що 80% користувачів навіть не відкривають вашу електронну пошту, і ви втратите величезну аудиторію.

 

 

  1. Аналіз звітів/результатів

Окрім вищенаведених пунктів оптимізації електронного маркетингу, дуже важливе місце в цьому процесі посідає аналіз результатів кампанії. Аналізуючи результати, ви швидко побачите слабкі місця та виявите ті напрямки, які потрібно буде покращити. Порівнюючи контент своїх листів та реакцію клієнтів на нього (процент відкриття листів, оформлення підписки, скасування підписки тощо), ви зрозумієте, які зміни слід внести у свою електронну кампанію, щоб зробити її ефективнішою.

 

Share

Останні пости

Сомерсет Моем

Подорослішавши, ви збагнете, що світ стає стерпним за однієї умови: коли розумієш, що людський егоїзм… Читати далі

27/03/2024

Михайло Грушевський

Всі вчаться своєї рідної мови, а наша біда така, що треба вчитися її більше, ніж… Читати далі

26/03/2024

ТОП-5 покерних обмінників

Професійний покер – це численні турніри та великі гроші, що потребує правильного налаштування фінансових інструментів.… Читати далі

25/03/2024

Гай Юлій Цезар

Всі довкола прагнуть винищити ворогів, а не об'єднатися з друзями Гай Юлій Цезар   Читати далі

24/03/2024

Як вибрати оптимальний смартфон для дитини?

Сьогоднішні діти стикаються з технологіями вже в ранньому віці, і смартфон давно перестав бути просто… Читати далі

22/03/2024

Вибираємо електроскутер: важливі критерії та характеристики

Років 20 тому спостерігався пік популярності скутерів із двигуном внутрішнього згоряння (ДВЗ). Маленькі, юркі, з… Читати далі

21/03/2024