Категорії: Цікаве

7 звичок успішних фрілансерів

Світ фрілансу досить недружелюбний. Іноді важко зрозуміти, на правильному шляху ти знаходишся чи ні, твої знання та здібності затребувані, чи ні. У мережі представлено досить багато фрілансерів і виділитися серед них може бути важко. Через те, що немає чіткої формули успіху на цьому терені, цілком можлива ситуація, коли на вашу поштову скриньку довгий час не будуть приходити повідомлення від людей, готових найняти вас на роботу.
На щастя, аналізуючи роботу найуспішніших фрілансерів можна виділити деякі загальні звички, які допоможуть вирватися вперед.


Вони говорять про себе ефективно
Успішні фрілансери розуміють, що вони повинні заявляти про себе і роблять це ефективно. Вони знають свої сильні і слабкі сторони, і чому ціна за їх роботу повністю обґрунтована (навіть якщо це і не так :). Вони удосконалюються і здатні ефективно себе подати.

Вони цілком розуміють причини свого заняття

Успішні фрілансери не аналізують те, «що вони роблять», їх більше цікавить «чому вони це роблять». Звичайні фрілансери висувають на перший план свої роботи і проекти, а успішні звертають увагу потенційних замовників на те «чому вони роблять свою роботу», «чому вони віддані справі» і «чому вони є ідеальним вибором». Як каже відомий тренер Саймон Сайнек: «Люди не купують те, що ви робите, вони купують те, чому ви це робите».


Вони організовані
Успішні фрілансери прагнуть організувати себе: свій робочий простір, своє професійне життя і свої контакти. Організованість дозволяє їм працювати більш ефективно. У них розподілені час, місце і контакти.
Метання ж можуть призвести до плутанини, віднімають багато часу і шкодять продуктивності.


Вони постійно оновлюють свої роботи
Портфоліо – це найкращий друг успішного фрілансера. Воно містить кращі роботи, матеріали і дає відповідь на питання “чому?”. Воно знаходиться на видному місці і постійно оновлюється. Успішний фрілансер чудово розуміє, що краще витратити більше часу на ефективне оформлення свого портфоліо, ніж намагатися довести свою цінність при спілкуванні з клієнтом.


Вони шукають прогалини на ринку
Успішні фрілансери шукають свою нішу. Вони уникають робити те, що робить більшість, а шукають незайняті ніші. Це може бути все що завгодно – аж до того, що вони намагаються розбиратися в тому, чим раніше ніколи не займалися.
Прогалини на ринку можуть «зробити ім’я» і принести значний дохід.


Вони завжди роблять більше, ніж їх просять
Успішні фрілансери не вірять в «і так зійде». Робота, зроблена наполовину, є роботою, що не зроблена взагалі. А завершення роботи на 100% – недостатньо. Вони знають, що для того щоб бути успішним, вони повинні робити і більше, і краще того, що від них очікується.
Знаходьте способи робити так і ви свою роботу.


Вони приймають відмови відразу
Успішні фрілансери розуміють, що відмови є частиною життя. Це не щось особисте, це не вендетта проти вас, і не тому, що ви не досить чудові: це тому, що будь-яка робота не може подобатися абсолютно всім. Скільки людей – стільки й смаків, і догодити всім ніколи не вийде.
Відмова не засмучує успішного фрілансера, а сприймається ним як поле для роботи та вдосконалення.


Бажаємо вам цікавих проектів!

 

Share

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак… Читати далі

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти… Читати далі

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024