Категорії: Технології

Нижня плата – дрібниця, без якої Xiaomi Redmi Note 5 загине

Мобільні пристрої від китайського бренду Ксіомі представляють собою складну високотехнологічну конструкцію, що побудована на тисячі дрібних радіодеталей. В результаті цього, всього лише один невеликий модуль може виконувати десятки життєво важливих процесів. Таким чином, нижня плата Xiaomi Redmi Note 5 виконує функції по підключенню різних пристроїв, передачі сигналів різного формату на материнську плату, а також бере активну участь в роботі загальної електричної схеми смартфону. Все це свідчить лише про одне, — що без нижньої плати смартфон Redmi Note 5 не те що втратить деякий функціонал, але й відмовиться працювати зовсім.

 

 

Основні функції, які реалізовані на базі нижньої плати Xiaomi Redmi Note 5

Незважаючи на те, що нижня плата має невеликі розміри, вона розміщує на собі кілька важливих вузлів, які необхідні для повноцінної роботи смартфону. Десятки SMD деталей, пов’язаних між собою мікроскопічними доріжками і провідниками, утворюють певний модуль, який “спілкується” з основною (материнською) платою за допомогою гнучкого з’єднання – шлейфу.

 

Основні функції плати:

  • Зарядка і обмін даними. Дана можливість доступна завдяки встановленому на платі microUSB роз’єму, який має кілька каналів і може одночасно як передавати зарядний струм на акумулятор смартфона, так і обмінюватися з пристроєм пакетами даних.
  • Робота з зовнішніми аудіо пристроями можлива за допомогою порту 3.5мм (miniJack), який розпаяний на нижній платі. Це дає можливість підключати до смартфону аудіо гарнітуру і навіть селфі-палицю кабельним методом.
  • Запис і трансляція звуку в режимі реального часу. Реалізувати подібний функціонал стало можливо завдяки встановленому на платі цифрового смд мікрофону.
  • Прийом і передача GSM сигналу. Основний модуль зв’язку обмінюється сигналами з нижньою платою за допомогою коаксіального з’єднання, де встановлений основний підсилювач і антена.

 

 

Можливі несправності та методи їх вирішення

В процесі активної експлуатації нижня плата Xiaomi Redmi Note 5 може вийти з ладу, найчастіше проблеми пов’язані з механічними пошкодженнями роз’ємів підключення або ж попадання вологи на електронні компоненти плати. Вирішується несправність заміною окремих вузлів або ж нижньої плати повністю.

 

 

стаття розміщена на правах реклами

 

Share

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак… Читати далі

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти… Читати далі

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024