Категорії: SEO

Основи отримання якісних зворотних посилань на свій сайт

Не має значення, наскільки класний на вашому сайті контент, якщо люди не можуть знайти ваш сайт. Тому, потрібно враховувати і правила пошукових систем, а також основи SEO-просування. І тут одну з найважливіших ролей відіграють якісні зворотні посилання з інших авторитетних сайтів. Пошукові системи використовують ці посилання для визначення рангу і авторитетності вашого сайту. Без якісних зворотних посилань ваш сайт, ймовірно, вам не світять перші позиції на сторінках результатів в пошуковій системі.

Побудова лінкової маси (лінкбілдінг) – це складний процес, незалежно від того, яку платформу ви використовуєте. Для цього потрібно провести певну роботу, але нагорода за це того варта! В сьогоднішній статті ми поговоримо про те, чому якісні зворотні посилання так важливі, а також про правильні та неправильні способи вирішення цієї проблеми.

 

 

Що таке лінкбілдінг (і чому це важливо)

Створення лінкової маси – це процес створення умов, при яких інші сайти в мережі Інтернет будуть додавати посилання на ваш сайт у своєму контенті. Такі посилання називаються «зворотними посиланнями», і вони можуть допомогти сайтам зайняти більш високі позиції при правильних обставинах.

Один із способів, за допомогою якого пошукові системи визначають, які сайти є «кращими», — це аналіз зворотних посилань. Якщо є стаття з великою кількістю зворотних посилань, люди, швидше за все, думають, що вона є дуже хорошою. З іншого боку, новий контент, ймовірно, не матиме зворотних посилань, тому менш ймовірно, що він потрапить в топ результатів пошуку.

Крім зворотних посилань є багато інших факторів, які впливають на визначення рейтингу вашого сайту, тим не менш, вони є одним з найбільш важливих елементів. Проблема в тому, що процес отримання високоякісних зворотних посилань може зайняти деякий час, що змушує багатьох людей намагатися грати в систему, використовуючи «чорні» методи просування. Давайте розглянемо деякі підходи, які вам слід уникати при лінкбілдінгу.

 

 

Що не потрібно робити при створенні лінкової маси

Коли справа доходить до пошукової оптимізації (SEO), немає гарантованих шляхів для досягнення бажаного результату. Те ж саме відноситься і до лінкбілдінгу, який грає досить значну роль в SEO.

В мережі Інтернет можна знайти багато статей, в яких рекомендуються «чорні» схеми просування. Давайте розглянемо найбільш поширені і те, чому ми не рекомендуємо їх використовувати:

  • Додавання посилань на свій сайт за допомогою розділу коментарів на іншому сайті. У більшості випадків, такі посилання розцінюються як спам. Єдина умова, при якій це прийнятно, — це якщо ви посилаєтеся на контент, що має безпосереднє відношення до обговорення даної статті.
  • Посилання на ваші сторінки на інших форумах. Тут застосовується той же принцип, що і з розділами коментарів. Це швидкий спосіб отримати зворотні посилання на ваш сайт, але вони не будуть якісними.
  • Додавання вашого сайту в каталоги. В недалекому минулому люди знаходили цікаві сайти, використовуючи каталоги. В наші дні каталоги втратили майже всю актуальність завдяки пошуковим системам, тому цей підхід застарів.
  • Купувати зворотні посилання. У деяких випадках цей підхід може працювати, якщо розглянуті сайти є авторитетними, мають великий трафік і розміщують посилання органічно. Проте, платити за зворотні посилання, як правило, погана ідея, оскільки сайти такого типу зазвичай займаються спамом в спробі отримати більше грошей.

 

Якщо хтось скаже вам, що у нього є робочий спосіб швидкого отримання надійних зворотних посилань, він, ймовірно, бреше. Коли справа доходить до побудови посилальної маси – приготуйтеся до довгої гри та наберіться терпіння.

 

 

Як отримати якісні зворотні посилання на свій сайт

Якщо по-чесному, жоден з цих підходів не допоможе вам швидко наростити якісну кількість посилань. У будь-якому випадку цей процес вимагає деякого часу для проб і помилок. Але, треба ж з чогось починати?

 

 

1. Створюйте якісний контент, що привертає увагу

Це може здатися очевидним, але кращий спосіб наростити якісну кількість посилань – це спочатку зосередитися на контенті, а потім на просуванні.

Підходьте до процесу написання статті відповідально. Намагайтеся розкривати тему в статті комплексно і повністю, а не поверхово. Якщо ви напишете невелику статтю, яка розглядає тільки верхівку теми, вона може не отримати особливої ​​зацікавленості. З іншого боку, якщо ви напишете комплексний матеріал по темі, є ймовірність, що інші блоги у вашій ніші будуть посилатися на такий матеріал. Це означає, що ви можете отримати високоякісні зворотні посилання, просто створивши статтю, яку люди хотіли б прочитати в першу чергу.

Не всі ваші статті зможуть зібрати десятки зворотних посилань, тому краще зосередитися на створенні посилань для тих статей, які, на вашу думку, мають більший потенціал. Докладні практичні рекомендації, мануали та інструкції, порівняльні огляди, як правило, працюють дуже добре, і вони є тими типами контенту, на який інші сайти люблять посилатися.

Якщо ви створюєте контент, який приносить велику користь людям, зворотні посилання будуть нарощуватися органічно. Однак ви завжди можете проявити ініціативу і звернутися до інших сайтів у вашій ніші, щоб запропонувати їм посилання на ваш контент. У цих випадках варто конкретно вказати, на який контент ви хочете, щоб вони посилалися і де. Покажіть їм, яку користь може принести ваша стаття. Не пишіть лист вебмастерам інших сайтів виду «Ей, додайте, будь ласка, посилання на мій сайт!». Можливо, ви не отримаєте високий рівень відгуку, але не дозволяйте цьому засмутити вас. Просто продовжуйте звертатися до сайтів у вашій ніші.

 

 

2. Розміщуйте, по можливості, гостьові пости на авторитетних сайтах

Крім створення відмінного контенту для вашого власного блогу, другий кращий спосіб отримати зворотні посилання – це знайти можливість розміщувати гостьові пости. Багато сайтів надають таку можливість, щоб наростити загальний обсяг свого контенту. Деякі навіть дозволяють додавати посилання на інші сайти. Тому, гостьові пости – це ще одна хороша можливість, якою варто скористатися.

Ви можете працювати так з великими гравцями в своїй ніші, отримувати якісні зворотні посилання в обмін на свою роботу і здобути славу експерта в цій галузі. Але, ви повинні докласти стільки ж зусиль при створенні гостьових постів, скільки і для свого власного контенту. Якщо люди зрозуміють, що ваш контент не приваблює відвідувачів, ця можливість для вас закриється.

Для початку вам потрібно пошукати блоги в своїй ніші, які дозволяють гостьові пости. Як тільки у вас буде кілька цілей, прочитайте їх правила розміщення гостьових публікацій. Цей крок дуже важливий, тому що більшість блогів будуть ігнорувати ваші є-мейли, якщо ви не будете слідувати їх вказівкам. Деякі сайти хочуть, щоб ви попередньо відправляли повний текст статті для перевірки. Інші просто попросять вас надати ідеї, а потім запустять процес затвердження. Коли справа доходить до подачі ідей, ви завжди повинні посилатись на свій власний сайт і, можливо, на деякі з ваших найпопулярніших статей, і це буде свого роду демонстрацією вашого портфоліо.

 

 

 

Короткий підсумок

Чим популярнішим стає ваш сайт, тим легше отримати якісні зворотні посилання на нього. Проте, вам потрібно почати роботу зі створення якісної посилальної маси ще на ранній стадії розвитку сайту, особливо якщо ви хочете, щоб ваш сайт швидко став успішним. Без посилань з інших авторитетних сайтів пошукові системи можуть подумати, що ваш контент не заслуговує високого рейтингу. А це може призвести до втрати великої кількості потенційного трафіку.

Існує безліч швидких способів отримання зворотних посилань на ваш сайт (наприклад, публікації на форумах або в розділі коментарів), але ми їх не рекомендуємо. Більш якісні зворотні посилання у вас вийдуть, якщо:

  • Ви будете орієнтовані на створення контенту дуже високої якості.
  • Ви будете розміщувати гостьові пости на дуже авторитетних сайтах, які знаходяться у вашій ніші (у вас сайти однієї тематики).

 

У вас є інші рекомендації по нарощуванню якісної лінкової маси? Не соромтеся писати про це в розділі коментарів нижче!

Дякуємо, що читаєте нас!

 

Share

Останні пости

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024