Categories: Важливо

Шпаргалка по часовим формам дієслова в англійській мові

В англійській мові дуже складна система часів (часові форми дієслова – Verb Tenses), яка відноситься до основ граматики. Без розуміння основ граматики початківцям буде дуже важко розуміти тексти та самостійно утворювати речення. Утворення часів в англійській мові підпорядковане суворим правилам граматики, відповідно до яких важливо дотримуватися правильного порядку слів і узгодження часів. Тож, граматиці загалом, та системі часів зокрема, варто приділяти достатньо часу. Але новачкам не потрібно намагатися запам’ятати все і одразу, натомість спробуйте освоювати матеріал поступово переходячи від простого до більш складного. Практика показує, що найкращий результат дають саме щоденні, хоч і не тривалі, але регулярні заняття.

Наша сьогоднішня шпаргалка у вигляді інфографіки покликана спростити вам процес вивчення часових форм дієслова, які є в англійській граматиці.

 

Що таке часи в англійській мові?

В українській мові є два види дієслів: доконаний (побудувати) і недоконаний (їсти), та 3 форми часу: теперішнє, минуле і майбутнє. В англійській мові ці часи називаються видо-часовими формами. Окрім 3-х форм часу (Present, Past, Future), в англійській існують також 4 види або аспекти (aspects) для кожного часу (часові форми дієслова): Simple (або Indefinite – простий, неозначений), Continuous (або Progressive – тривалий), Perfect (доконаний) та Perfect Continuous (тривалий доконаний). Складності цій системі додає ще одна додаткова форма часу – Future in the Past (майбутнє в минулому) – дії, які відбудуться в майбутньому часі, але згадували і говорили про них в минулому.

Тож, загалом в англійській мові існує 16 видо-часових форм дієслова (часів, або Verb Tenses).

 

Часові форми дієслова англійської мови у формі інфографіки

Пропонуємо до вашої уваги просту та зрозумілу табличку англійських часів, яка допоможе вам зберегти безліч нервових клітин. Ви можете роздрукувати цю шпаргалку, та регулярно звірятись з нею для кращого засвоєння англійської мови. В табличці наведені 16 видо-часових форм англійської мови з прикладами твердження, заперечення та питання, а також перекладом на українську мову.

Шпаргалка по часовим формам дієслова в англійській мові

 

 

Якщо вам сподобалась дана інфографіка, обов’язково поділіться нею зі своїми друзями!

Дякуємо, що читаєте нас!

 

Tolyanich

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак…

6 днів ago

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти…

1 тиждень ago

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб…

1 тиждень ago

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли…

1 тиждень ago

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік  

2 тижні ago

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для…

2 тижні ago