Категорії: Цікаве

Як розпізнати негативних людей – основні прикмети

Брак впевненості, похмурість, приреченість, недовіра і занепокоєння – це токсичний коктейль, яким сповнена негативна людина. Складно уявити, що все це вміщається в одній людині, але це так, і такі люди можуть перебувати в нашому оточенні.

З сьогоднішньої статті ви дізнаєтеся про основні ознаки, за якими можна вичислити негативну людину. Ви дізнаєтеся, чому багато людей не знають про свою негативність і про те, як це руйнує їх життя, а також життя людей, які їх оточують. Захистіть себе і не потрапляйте в чорну діру негативу!

 

 

Основні ознаки негативних людей

 

  1. Вони завжди намагаються розповісти вам, що робити

Коли люди починають розповідати вам про те, що ви повинні робити зі своїм життям, що купувати і як одягатися, якою роботою ви повинні займатися, — знайте, що вами намагається маніпулювати негативна людина. Вони цього не розуміють, але це вірна ознака того, що вони самі не розібралися в своїх життєвих проблемах. Адже набагато простіше не самому змінитися, а намагатися повчати інших.

 

 

  1. Вони живуть з відчуттям постійної небезпеки

Існує неврологічне пояснення того, чому деякі люди виявляються настільки негативними. Це пов’язано з частиною мозку, що зветься мигдалиною, яка постійно перебуває в пошуках небезпеки, страху і поганих новин. Розвиток мигдалини обумовлено еволюцією, яка допомагала нашим предкам виживати і швидко реагувати на загрози навколишнього світу. У негативних людей мозок використовує більшість своїх нейронів, щоб зберігати в пам’яті побільше поганих новин і думок. А позитивні люди навпаки розвивають здатність правильно оцінювати ризики і протидіяти механізму помилкових загроз.

 

 

  1. Вони завжди хвилюються

Негативні люди страждають від неспокою. Їхнє мислення орієнтоване на необхідності відчувати себе захищеним, і щоб все було під контролем.

Щоб позбутися від занепокоєння, таким людям потрібно практикувати почуття усвідомленості та перебування в теперішньому моменті. Є така цитата, яка відмінно сюди підходить: «Все, що має відбутися – відбудеться, і не важливо, як ми з цього приводу турбуємося».

 

 

  1. Вони песимісти

Негативні люди завжди знаходяться в песимістичному настрої. У них склянка завжди наполовину порожня. Кожну річ, будь-який момент або подію вони бачать в темних тонах. Негативні люди рідко припускають щасливий результат або поворот подій. Вони завжди думають, що все піде не так.

 

 

  1. Вони потайливі

Якщо ви спробуєте заговорити з незнайомою негативною людиною, вас може втомити така розмова. Побоюючись розкриття занадто багато інформації про себе, вони живуть в страху, що так чи інакше, їх особиста інформація може бути використана проти них. Вони рідко думають, що те, про що вони говорять, можна використовувати і в позитивному світлі.

Якщо ви помічаєте за собою, що «закриваєтеся» під час розмови, подумайте про можливі причини цього.

 

 

  1. Вони залежні від поганих новин

Негативні люди завжди люблять починати розмову зі слів: «Ви чули жахливі новини про…», після чого вивалюють на вас всі подробиці. Трагедія полягає в тому, що надмірна концентрація на негативних новинах сильно змінює людину. Дослідження показали, що акцентування уваги засобів масової інформації на насильстві, смерті та трагедіях сприяє розвитку депресії і тривоги, а також посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Це все змінює погляд негативної людини на життя.

Щоб побороти це, вам потрібно обмежити кількість переглядів новин на телебаченні і на своєму ПК. Складно? Може бути. Але без цього вам складно буде залишатися позитивним.

 

 

  1. Вони ніколи не виходять за межі своєї зони комфорту

Вихід за межі знайомого світу є анафемою для тих, хто негативний за своєю природою. Їх жахає можливість зіткнутися з великим страхом, дискомфортом, проблемами або невдачами. Таким чином, вони ніколи не зможуть випробувати нові враження, і приречені жити в своїй нудній і похмурій зоні комфорту.

 

 

  1. Вони багато скаржаться

Негативні люди схильні багато скаржитися, і вважають, що весь світ налаштований проти них. Вони, як правило, стають жертвою паршивої погоди, деспотичного боса, поганої вдачі і неправильного виховання. Вони рідко звертають увагу на інші фактори, такі як брак енергії, креативність або просто важку роботу.

 

 

  1. Вони стають енергетичними вампірами

Вічно все засуджуючи і осуджуючи, скаржачись вам, негативні люди будуть висмоктувати всю вашу життєву енергію, як вампір. Вони просто не здатні генерувати будь-яку позитивну енергію і звикли забирати її у інших, захоплюючи їхню увагу, час і енергію.

 

 

  1. Вони люблять слово «але»

Негативна людина може сказати щось позитивне або навіть похвалити вас за відмінно приготовану їжу. Вони можуть навіть видати вам комплімент. Єдина проблема полягає в тому, що таку похвалу або позитив вони закінчують словом «але», перетворюючи це щось позитивне в щось негативне.

 

 

  1. Критичне мислення про себе

Відсутність успіху може бути пов’язана з багатьма факторами, але негативність є основною причиною. Негативні люди зазвичай вважають, що вони недостатньо розумні, недостатньо спортивні або недостатньо гарні. Але реальна загроза їхньому успіху полягає в тому, що їх емоційний інтелект покалічений часто критичним і конфронтаційним мисленням.

 

 

  1. Вони ніколи не говорять про майбутні проекти

Ви помічали, що негативні люди ніколи не говорять про майбутні плани або проекти в позитивному ключі? Насправді, вони рідко говорять про плани взагалі, тому що вони занадто зациклені на своєму нинішньому стражданні.

 

 

  1. Вони не відчувають хороші речі в житті

Негативна людина навряд чи дізнається хороші почуття радості, пристрасті, задоволення і хвилювання. Це не ті емоції або відчуття, до яких вона звикла. Звичайно, це не дивно, якщо врахувати, що такі люди фіксуються на своїй незадовільній роботі, відносинах і соціальному статусові.

 

 

  1. Вони дуже чутливі

Людина з негативом завжди буде занадто чутлива до критики, навіть компліменти сприйматиме неправильним чином. Вона інтерпретує невинні зауваження як поблажливі або грубі. І практично все проектують на себе.

 

 

  1. Вони «псують» хороші новини

Уявіть, що у вас є якісь чудові новини. Підсвідомо ви не будете готові поділитися цими новинами з негативною людиною. Чому? Ви знаєте, що вони завжди знайдуть спосіб зробити добру новину негативною. Вони будуть попереджати вас про можливі небезпеки і порадять вам ретельно подумати, перш ніж приймати рішення. У підсумку ви і самі почнете сумніватися в тому, а чи дійсно ці новини такі вже й гарні?

 

Share

Останні пости

Антуан де Сент-Екзюпері

Ніколи не втрачай терпіння — це останній ключ, що відкриває двері Антуан де Сент-Екзюпері   Читати далі

28/03/2024

Сомерсет Моем

Подорослішавши, ви збагнете, що світ стає стерпним за однієї умови: коли розумієш, що людський егоїзм… Читати далі

27/03/2024

Михайло Грушевський

Всі вчаться своєї рідної мови, а наша біда така, що треба вчитися її більше, ніж… Читати далі

26/03/2024

ТОП-5 покерних обмінників

Професійний покер – це численні турніри та великі гроші, що потребує правильного налаштування фінансових інструментів.… Читати далі

25/03/2024

Гай Юлій Цезар

Всі довкола прагнуть винищити ворогів, а не об'єднатися з друзями Гай Юлій Цезар   Читати далі

24/03/2024

Як вибрати оптимальний смартфон для дитини?

Сьогоднішні діти стикаються з технологіями вже в ранньому віці, і смартфон давно перестав бути просто… Читати далі

22/03/2024