Категорії: SEO

Фактори швидкості виведення ключовиків в ТОП

Кожного замовника і кожного СЕО-шника постійно цікавить питання швидкості виведення сайту в ТОП по ключовим запитам (ключовикам). Одні хочуть швидше заробити на своєму сайті, інші ж хочуть швидше відзвітувати про успішно виконану роботу. Але швидко, на жаль, ніяк не вийде. У сьогоднішній статті ми розглянемо основні фактори, що впливають на швидкість виведення сайту в ТОП, знання яких дозволить СЕО-фахівцям максимально наблизити цю заповітну мету.

Тематика сайту

Якщо ви просуваєте вузькоспеціалізований сайт, ваші шанси досягти ТОПу за досить короткі терміни значно зростають. Прийнятного результату в цьому випадку можна буде досягти вже за 6 місяців. Якщо ж ваш сайт знаходиться в ніші широкої тематики, то на швидкий результат і не сподівайтеся. Доведеться інвестувати в SEO-просування мінімум рік, і тільки потім розраховувати на якусь окупність вкладених коштів.

Конкурентність та Частотність ключових слів

Ці два фактори прямо пов’язані із Тематикою сайту. Якщо ви просуваєте сайт по низькоконкурентним (і, відповідно, низькочастотним) запитам, вам буде набагато легше домогтися результату, ніж з сайтами поширених тематик, між якими йде неабияка боротьба за «смачні» високочастотні запити. Низькочастотники дають порівняно невеликий трафік, але в ТОП загнати їх буде простіше та швидше. Все, що потрібно, – це регулярно наповнювати сайт корисним контентом з використанням низькочастотних запитів, забезпечити внутрішню перелінковку на сайті з використанням прямих входжень ключовиків, і поступово купувати якісні посилання на тематичних та навколотематичних ресурсах.

«Технічна» складова сайту

Навіть якщо у вас «ідеальний», в плані СЕО, контент – все можуть зіпсувати технічні характеристики сайту. Враховуйте і їх при прорахунку швидкості виведення в ТОП-10 пошукових систем. Ось основні:

  • Швидкість завантаження сайту
  • Юзабіліті (зручність використання сайту відвідувачами)
  • Відсутність «битих» посилань
  • Наявність технічних файлів для пошуковиків (robots.txt, карти сайту у форматі sitemap.xml і у форматі html).

 

Приведення до норми технічних параметрів сайту дозволить значно збільшити швидкість його просування.

Досвід SEO-шника

Це теж дуже значний чинник (крім жартів).

 

Всі вищерозглянуті фактори можна віднести до найбільш важливих, і тих, які вимагають якнайшвидшого розгляду. Але є й менш важливі фактори, які хоч і не гарантують швидкого просування, але які здатні дати вам деякі «бонуси». Ось деякі з них:

  • Вік сайту. Можна купити старий (але трастовий) домен і це буде додатковим позитивним сигналом для пошукових систем. «Молодий» сайт важче просувати.
  • Хостинг. Якщо ви налаштовані серйозно – використовуйте тільки виділений сервер.
  • Використовуйте ЧПУ на сайті – це додаткова «монетка» в скарбничку ключовиків.
  • Активно використовуйте соцмережі. Це дозволить збільшити швидкість індексації вашого сайту і сформувати коло лояльних клієнтів.

 

Навіть невдумливого погляду на всі ці фактори буде достатньо, щоб зрозуміти, що СЕО-просування – це дуже неповоротка «істота». Яка вимагає до себе постійної та тривалої уваги. Яка не гарантує вам, що після закінчення 6 місяців ваш сайт буде займати топові місця в пошуку. Якій завжди буде мало вкладених вами коштів, і якій дуже не подобається, якщо на ній економлять.

 

Share

Останні пости

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024

Наполеон Гілл

Що розум людини може осягнути і в що він може повірити, того він здатен досягти… Читати далі

13/04/2024