Категорії: Випадкове

Клейова і замкова вінілова плитка – яку вибрати?

Сьогодні на ринку покриттів для підлоги можна вибрати матеріал для різних потреб і під будь-який бюджет. Останнім часом в число найбільш популярних настилів увійшла вінілова плитка, що представлена ​​двома типами – клейовим і замковим. Порівняльні характеристики обох видів допоможуть вам правильно визначитися з вибором.

 

Опис ПВХ-плитки

Плитка називається вініловою (або кварц-вініловою), оскільки її структура включає кілька ПВХ-прошарків, скріплених між собою кварцом. Вироби також складаються з опто- та скловолокна, що забезпечує додаткову міцність. Ламелі покриваються декоративним шаром, що створює малюнок. Захистом служить поліуретанова обробка, яка відображає ультрафіолетові промені. Клейова плитка встановлюється за допомогою контактного клею, а замкова – “плаваючим” методом, в замки. Другий різновид товще на 1-4 мм, через що коштує дорожче. Естетичність та показники міцності ідентичні.

Серед великого різноманіття підлогових покриттів важко вибрати підходящий матеріал для облаштування підлоги. В асортименті спеціалізованого інтернет-магазину ви завжди можете підібрати собі якісну вінілову плитку. Добротні онлайн-магазини володіють цілою колекцією вінілового ламінату товщиною від 0.2 до 0.7 мм – для різних цілей. Ви здивуєтеся різноманіттю дизайнерських рішень: для будь-якого інтер’єру знайдеться відповідний матеріал світлих і темних відтінків. Вироби виконані з абстрактним візерунком, під натуральну деревину, плитку, камінь або палацовий паркет.

 

Плюси і мінуси клейової ПВХ-плитки

Переваги:

  • При незначній різниці в експлуатації, клейова плитка коштує на порядок менше замкової.
  • Універсальність. Вироби використовують для обробки підлоги, а також по непрямому призначенню – для оформлення стін. Наприклад, нею обробляються стіни у ванній кімнаті. Вода не проникає під матеріал, кромки не відстають, тож грибок в таких місцях не з’являється.
  • Придатність до ремонту. Під час експлуатації іноді фрагменти зачіпляються. Але міняти їх повністю не знадобиться: досить замінити пошкоджену плитку новою. Стара ламель знімається, і замість неї приклеюється нова.
  • Простота в прибиранні. Завдяки гладкості поверхні її дуже легко мити – чи то жирні плями, чи то сліди від маркера.

 

Труднощі виникають, якщо ви вперше працюєте з клейовими покриттями. Тут необхідні певні навички монтажу.

 

Плюси і мінуси замкової ПВХ-плитки

Переваги:

  • Легкий монтаж: для кріплення виробів майже не потрібні додаткові комплектуючі (наприклад, підкладка). Весь процес обробки набагато спрощується і проходить швидше. Укладання можна виконати своїми силами.
  • Якщо труднощі все-таки виникли, плитка легко знімається і перекладається заново.
  • Плиткові підлоги миються чистою водою, бруд очищається будь-якими миючими засобами (в тому числі лужними і спиртовими).

 

Замковий кварцвініл коштує дорожче, оскільки виготовлений з дорогих вихідних матеріалів, а сам технологічний процес складніший.

Рекомендуємо також почитати: Як перетворити свій будинок в енергоефективний?

 

Стаття розміщена на правах реклами

 

Share

Останні пости

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024