Права учасників в WordPress та їх доступи

WordPress за замовчуванням вже містить систему управління ролями користувачів, яка визначає, що конкретний користувач може, і що не може робити на сайті. Знати ролі користувачів і їх права доступу важливо, якщо ви хочете щоб ваш сайт на Вордпресі набирав більших обертів, і коли над сайтом працює кілька людей.

 

Після встановлення WordPress, на вашому сайті будуть за замовчуванням представлені п’ять ролей користувачів:

  • Адміністратор
  • Редактор
  • Автор
  • Учасник
  • Підписник

Розглянемо більш детально кожну роль користувача та його права доступу.

1. Адміністратор (Administrator)

Для звичайної інсталяції WordPress, Адміністратор являє собою користувача з найпотужнішою роллю. Вони можуть встановлювати, редагувати і видаляти плагіни, а також теми. Адміністратор може додавати нових користувачів на сайт, змінювати інформацію про існуючих користувачів (включаючи їх паролі), а також видаляти будь-якого користувача.

Користувачі з роллю Адміністратора можуть додавати нові записи/сторінки, редагувати будь-яку Публікацію будь-яких користувачів на сайті, і навіть видаляти їх.

Ця роль, в основному, зарезервована для власників сайтів і дає їм повний контроль над сайтом на движку Вордпрес.

Редактор (Editor)

Користувачі з роллю Редактора в WordPress мають повний контроль над контентною частиною сайту. Вони можуть додавати, редагувати, публікувати і видаляти будь-які Публікації (пости) на сайті, включаючи і ті, які написані іншими користувачами. Редактор може модерувати, редагувати і видаляти коментарі.

Редактори не мають доступу для зміни налаштувань сайту, встановлення плагінів і шаблонів, також вони не можуть додавати нових користувачів.

Автор (Author)

Судячи з назви ролі, користувачі з роллю «Автор» можуть створювати, редагувати, і публікувати тільки свої власні Публікації (пости). Вони також можуть видаляти свої Публікації, навіть якщо вони вже були опубліковані.

При написанні Публікації, автори не можуть створювати нові категорії, проте вони можуть вибирати із вже існуючих категорій. З іншого боку, вони можуть додавати власні теги до своїх Записів.

Автори можуть переглядати коментарі, навіть ті, які знаходяться на модерації, але вони не можуть їх модерувати, затверджувати або видаляти.

Вони не мають доступу до налаштувань сайту, плагінів, або тем.

Учасник (Contributor)

Учасники можуть додавати нові Публікації і редагувати свої власні Публікації (пости), але вони не можуть їх публікувати, навіть свої власні. При написанні Публікації вони не можуть створювати нові категорії, можуть тільки вибирати з вже існуючих. Тим не менш, вони можуть додавати нові теги до своїх постів.

Найбільший недолік ролі Учасника полягає в тому, що вони не можуть завантажувати файли (тобто вони не зможуть додавати зображення до власних статей).

Автори можуть переглядати коментарі, навіть ті, які знаходяться на модерації. Але вони не можуть схвалювати або видаляти їх.

Учасники також не мають доступу до налаштувань, плагінів, або шаблонів.

Підписник (Subscriber)

Користувачі з роллю Підписника можуть реєструватися на сайті під управлінням движка Вордпрес та керувати своїм профілем. Крім цього, вони не мають прав що-небудь змінювати всередині Консолі WordPress. Підписник – це роль користувача з самими мінімальними правами доступу.

Суперадміністратор (Super Administrator)

Ця роль користувача доступна тільки для Мультисайту на WordPress (кілька сайтів під керуванням одного загального домена). Користувачі з такою роллю мають максимальний рівень прав доступу. Вони можуть робити все те, що і Адміністратори, але ще і керувати сайтами в мережі.

 

Ми сподіваємося, що ця стаття допомогла вам краще зрозуміти користувальницькі ролі учасників WordPress та їх права доступу. Якщо вам сподобався даний матеріал, підпишіться на наші профілі в Twitter, Facebook, YouTube і Google+, щоб не пропускати свіжі публікації.

 

Share

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак… Читати далі

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти… Читати далі

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024