Категорії: SEO

Створення контенту зі структурованими даними для Google

Фактори рейтингу Google, як і раніше, в основному визначаються відмінним контентом і авторитетністю сайту. Але новітні функції пошукової системи дозволяють веб-майстрам трохи впливати на свій рейтинг за допомогою карток, оглядів (відгуків) та подібного вмісту.

У цій статті ми розглянемо найбільш корисні функції пошуку Google, які можуть істотно вплинути на CTR сайту. Ми зробимо огляд того, що роблять ці функції, як вони працюють, і що ви можете зробити на своєму сайті, щоб збільшити свій рейтинг.

 

 

Посилання сайту

Коли ви шукаєте в Google назву сайту, зазвичай в результатах показуються додаткові посилання внизу під основний посиланням на сайт. Ці посилання називаються додатковими посиланнями сайту. Вони створюються автоматично Google, і вони додаються тільки для певних запитів. Тобто, вони з’являються тільки тоді, коли люди шукають сайт за назвою та/або брендом.

Ці додаткові посилання пропонують більш глибоке уявлення про веб-сайт, перераховуючи найбільш актуальні внутрішні сторінки. За замовчуванням Google витягує посилання з основного меню сайту, але закритість алгоритму Google не дозволяє з упевненістю знати, як вибираються ці додаткові посилання.

Ви також не зможете вручну вплинути на ці посилання, додаючи певну розмітку або спеціальний код на сайт. Google сам вирішує, які сайти заслуговують цих посилань, і коли показувати їх на сторінці пошуку.

Єдиний контроль над додатковими посиланнями – через Інструменти для веб-майстрів (Search Console). Там є функція, яка дозволяє знизити рейтинг деяких посилань, що потрапляють в список.

Тому, якщо для вашого сайту показуються ці посилання, і одна з них не влаштовує вас, ви можете вручну вказати, щоб Google видалив це посилання. Однак ви не можете вибрати, яким посиланням замінити її.

З власного досвіду можна стверджувати, що Google спочатку вибирає посилання основного верхнього меню. Тому переконайтеся, що ваше основне меню містить всі найважливіші категорії сайту.

Крім цього просто створюйте авторитетний сайт з унікальним брендом. Згодом Google помітить сайт і створить для нього додаткові посилання.

 

 

Швидкі посилання на сторінки

Нещодавно Google додав посилання переходу на інші результати пошуку, які містять ключові слова в змісті публікації.

Більшість веб-майстрів знають, що основна назва сторінки (title) має вирішальне значення для релевантності. Але ці посилання переходу можуть допомогти ранжувати сторінки для контенту, який міститься під статтею, навіть якщо ключові слова не відображаються в заголовку, просто маючи один елемент сторінки: таблицю зі схожим контентом.

Це ключові чинники, яких необхідно дотримуватися для створення швидких посилань:

  • Таблиця схожого контенту з активними посиланнями
  • У цих посиланнях використовується якірний текст, пов’язаний з пошуковими запитами
  • Посилання пов’язані з заголовками сторінок (h2, h3)

 

Зверніть увагу, що це найкращі методи для досягнення швидких посилань, і вони значно підвищать ваші шанси. Але це не дає стовідсоткової гарантії, і все залишається на розсуді Google.

Це означає, що ви можете реалізувати всі пункти і не отримувати посилання для деяких статей. І, навпаки, деякі авторитетні сайти можуть отримати їх навіть без такого контенту.

Ці швидкі посилання переходу можуть збільшити CTR, тому їх варто спробувати, якщо ви можете виділити для цього свій час.

 

 

Вибрані фрагменти (сніпети)

Робота Google полягає в наданні відповідей на запити людей з максимальною точністю. Вибрані фрагменти допомагають відповідати на загальні питання за допомогою фрагментів з релевантних сайтів.

Ви можете знайти швидкі вичерпні відповіді на запитання на кшталт «коли вимерли динозаври», «коли був заснований Google?» та схожі.

Якщо вам цікаво, як ви можете оптимізувати свій контент, щоб показувати вибрані фрагменти, тоді вас розчарує офіційна відповідь Google: ви не можете цього зробити. Google програмно вибирає, які сторінки відповідають на запити, але ви можете спробувати створити такі сторінки (які відповідають на конкретні питання).

Вивчаючи існуючі результати, можна помітити кілька тенденцій. Більшість сторінок, які містять ці сніпети, присвячені конкретній темі. Зазвичай для обраних фрагментів дані витягуються прямо зі сторінки, зробленої виключно для цієї теми.

Google прагне показувати ці фрагменти на основі таблиць, списків і добре структурованого HTML, які використовуються для організації контенту. Це те, що робить інформацію більш доступною (особливо якщо вона відповідає на конкретне питання).

Інший тип контенту, на який ви можете відповісти, — це питання «що/чому». На ці питання дуже часто в сніпети показуються дані з Вікіпедії. Спробуйте вивчити досвід структурування контенту в Вікіпедії і реалізувати його на своєму сайті.

Немає стовідсоткового способу отримати вибрані фрагменти для вашого сайту. Google не розкриває, чому він вибирає певні сайти або типи запитів. Але найкращою стратегією є створення неупорядкованого списку або таблиці з інформацією, яка відповідає на дуже конкретне питання. Якщо на питання, на яке ви націлюєтеся, потрібно відповідати в декількох реченнях, тоді переконаєтеся, що ви розмістили цю відповідь найближче до початку сторінки.

Google витягує контент прямо з веб-сторінки, тому робіть швидку відповідь на головне питання в перших 2-х параграфах.

Вибрані фрагменти (сніпети) важко отримати, але вони можуть значно збільшити CTR в результатах пошуку. Якщо ви зможете домогтися цих фрагментів, вони значно збільшать авторитет вашого сайту по даній темі.

 

 

Хлібні крихти

Якщо ви коли-небудь уважно дивилися на результати пошуку, ви могли помітити, що зелена URL-адреса може іноді замінюватися хлібними крихтами.

На відміну від попередніх функцій в цій статті, ви можете написати такий код, який дозволить повідомити Google про ваші хлібні крихти. Все зводиться до спеціальної розмітки коду.

У Google є свої власні рекомендації по схемі з дуже специфічною розміткою. Якщо ви будете дотримуватися цих рекомендацій при додаванні хлібних крихт на свій сайт, то, швидше за все, ви отримаєте їх в результатах пошуку.

Хлібні крихти здаються класними і легкими в реалізації, але чи є реальна цінність від них для SEO? На це питання до сих пір важко відповісти, але вони полегшують прийняття рішення для відвідувачів. В основному вони допомагають інтернет-магазинам, які мають десятки категорій.

Найбільша перевага – кращий користувальницький інтерфейс з більш ясними категоріями і міцнішою внутрішньою структурою посилань.

 

 

Корисні поради (Rich Cards)

Нарешті, давайте розглянемо корисні підказки, процес створення яких найбільш деталізований. Корисні поради дозволяють відправляти в Google Пошук інформацію про заходи, товари і пропозиції на вашому сайті.

Корисні поради обмежені запитами, на які можуть відповідати певні типи контенту. Google постійно змінює свій алгоритм, тому важко сказати, які публікації найкраще підходять для Корисних підказок.

Наприклад, на всіх сайтах рецептів зазвичай є Корисні поради, що містять кращі рецепти.

Google також додав Корисні поради для інших функцій, таких як новини. Кращий спосіб потрапити в список новин – додати свій сайт в якості видавця новин в Google. Але будьте обережні: цього важкого домогтися. Вам потрібно запустити блог, який часто оновлюється і наповнюється свіжими новинами.

І зовсім недавно Google почав показувати твіти з підтверджених Twitter акаунтів при пошуку людини або бренду.

Це доводить, що Google постійно експериментує, щоб надавати корисні результати, які допомагають користувачам.

Отже, що ви можете зробити, щоб додати собі Корисні поради? В кінцевому підсумку просто оптимізуйте схему документа (розмітку) і пишіть чудовий контент. Згодом Google помітить і, сподіваємося, включить ваш сайт в відповідні результати пошуку.

Але щоб дізнатися більше про те, які типи статей ви можете розмітити, почитайте офіційну специфікацію розробників Google.

 

 

 

Короткий підсумок

Структуровані дані – потужний інструмент, і це кращий спосіб змусити Google помітити вашу напружену роботу. Структуровані дані можуть включати схему для Хлібних крихт, огляди товарів та більш складні ресурси, такі як рецепти.

Всі інші речі, такі як Додаткові посилання, Швидкі посилання переходу і Корисні поради, не можуть бути гарантовані. Все, що ви можете зробити, це написати чудовий і добре структурований контент, щоб Google помітив ваш сайт і поставився до нього, як до авторитетного.

 

Share

Останні пости

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024