Все, що потрібно знати про HTTP/2

Вступ

Протокол передачі гіпертексту (HTTP), простий, обмежений і в кінцевому рахунку дещо захаращений протокол рівня додатків формує зараз основу Всесвітньої павутини. HTTP дозволяє отримувати доступ до мережевих ресурсів, що наявні у кіберпросторі. А HTTP/2 – це наступний щабель даного протоколу. І сьогодні ми детально розглянемо все те, що стосується протоколу HTTP/2.

 

 

В цій статті описані наступні ключові аспекти HTTP/2:

  • Що таке HTTP/2
  • Мета створення HTTP/2
  • Що було не так із HTTP1.1?
  • Якісні нововведення у HTTP/2
  • Як працює HTTP/2 з HTTPS
  • Особливості схожості між HTTP1.x, SPDY і HTTP/2
  • Основні переваги HTTP/2
  • Підтримка та доступність браузерами HTTP/2
  • Як можна почати використовувати HTTP/2

 

 

Що таке HTTP/2?

HTTP був спочатку запропонований Тімом Бернерсом-Лі, піонером Всесвітньої павутини, який розробив протокол додатку з такою простотою, щоб мати можливість виконувати високорівневі функції обміну даними між веб-серверами та клієнтами.

Перша документально підтверджена версія HTTP була випущена в 1991 році як HTTP0.9, яка пізніше привела до офіційного впровадження HTTP1.0 в 1996 році. HTTP1.1 вийшов в 1997 році і з тих пір отримав мало ітераційних покращень.

В лютому 2015 року робоча група HTTP Інженерної ради Інтернету (IETF) переглянула протокол HTTP і розробила другу основну версію протоколу додатка у вигляді HTTP/2. В травні 2015 року специфікація введення HTTP/2 офіційно була стандартизована у відповідь на HTTP-сумісний протокол SPDY від Google.

 

 

Що таке протокол?

Протокол представляє собою набір правил, які регулюють механізми обміну даними між клієнтами (наприклад, веб-браузери, що використовуються користувачами Інтернету для запиту інформації) та серверами (машини, що містять запрошену інформацію).

Протоколи звичайно складаються з трьох основних частин: Заголовок, Корисне навантаження та Футер. Заголовок містить різну інформацію, наприклад, адреси джерела і одержувача, розмір і тип, та йде перед Корисним навантаженням. Корисне навантаження – це фактична (основна) інформація, що передається з використанням протоколу. Футер слідує за Корисним навантаженням і працює як контрольне поле для маршрутизації запитів клієнт-сервер для передбачуваних одержувачів і разом з Заголовком переконується, що передача даних проходить без помилок.

Така система схожа на поштову службу. Лист (корисне навантаження) вставляється в конверт (заголовок) з адресою отримувача, записаною на нього, запечатується і підтверджується поштовою маркою (футер) перед відправленням. За виключення того, що передача цифрової інформації у вигляді двійкового запису (0 і 1) не так проста і вимагає введення нового виміру у відповідь на підвищення технологічних досягнень, що виникають при вибуховому зростанні використання Інтернету.

Протокол HTTP спочатку складався з основних команд: GET (для отримання інформації з сервера) і POST (для доставки запитуваної інформації клієнту). Цей простий і, мабуть, нудний набір з декількох команд для GET-даних і POST-відповідей по суті сформував основу для побудови інших мережевих протоколів. Протокол є ще одним кроком для поліпшення користувацького досвіду та ефективності, що вимагає впровадження протоколу HTTP/2 для поліпшення роботи в Інтернеті.

 

 

Мета створення HTTP/2

З моменту свого створення на початку 1990-х років, HTTP піддавався декільком значним змінам. Сама остання версія HTTP1.1 вже більше 15 років обслуговує кіберпростір. Веб-сторінки в поточну епоху динамічних оновлень інформації, ресурсомісткі формати мультимедійних матеріалів і надмірне прагнення до продуктивності в Інтернеті відтіснили старі технології протоколів в категорію застарілих. Ці тенденції вимагають значних змін HTTP/2 для поліпшення Інтернету.

Основна мета досліджень і розробок для нової версії HTTP базується на трьох аспектах, рідко пов’язаних з одним мережевим протоколом без необхідності створення додаткових мережевих технологій – простота, висока продуктивність та надійність. Ці цілі досягаються за рахунок впровадження можливостей, які зменшують затримку в обробці запитів браузером з такими методами, як мультиплексування, стиснення, пріоритизація запиту і технологія сервер push. Такі механізми, як управління потоком, оновлення та обробка помилок, працюють в якості удосконалення протоколу HTTP для розробників, що дозволяє забезпечувати високу продуктивність і стійкість веб-додатків.

Колективна система дозволяє серверам ефективно реагувати на більшу кількість контенту, ніж спочатку вимагалось клієнтами, обмежуючи можливості користувача створювати безперервні запити інформації до тих пір, поки веб-сайт не буде повністю завантажений в веб-браузер. Наприклад, можливість Push-сервера за допомогою HTTP/2 дозволяє серверам відповідати повним вмістом сторінки, крім інформації, яка вже доступна в кеші браузера. Ефективне стиснення файлів заголовків HTTP мінімізує накладні витрати протоколу для підвищення продуктивності при кожному запиті браузера і відповіді сервера.

Зміни HTTP/2 призначені для забезпечення сумісності і сполучуваності з HTTP1.1. Очікується, що переваги HTTP/2 з часом будуть тільки зростати, і його здатність вирішувати проблеми, пов’язані з продуктивністю в реальному порівнянні з HTTP1.1, матиме значний вплив на його еволюцію в довгостроковій перспективі.

Важливо відзначити, що нова версія HTTP є розширенням для свого попередника, і в найближчому майбутньому не очікується заміна HTTP1.1. Реалізація HTTP/2 не буде включати автоматичну підтримку всіх типів шифрування, доступного за допомогою HTTP1.1, але в найближчому майбутньому точно відкриє двері для кращих альтернатив або додаткові оновлення сумісності з шифруванням. Однак порівняння характеристик на рівні HTTP/2 vs HTTP1 і SPDY vs HTTP/2 визначає тільки останній (за датою) протокол в якості переможця з точки зору продуктивності, безпеки і надійності.

 

 

Що було не так з HTTP1.1?

HTTP1.1 обмежувався обробкою тільки одного запиту на одне TCP-з’єднання, змушуючи браузери використовувати кілька TCP-з’єднань для одночасної обробки декількох запитів. Однак використання занадто великої кількості паралельних TCP-з’єднань призводить до перевантаження TCP, що призводить до несправедливої ​​окупації мережевих ресурсів. Веб-браузери, які використовують кілька підключень для обробки додаткових запитів, займають велику частку доступних мережевих ресурсів, отже, вони знижують продуктивність мережі для інших користувачів.

Видача кількох запитів з браузера також призводить до дублювання даних на маршрутах передачі даних, що, в свою чергу, вимагає додаткових протоколів для отримання потрібної інформації, вільної від помилок в кінцевих вузлах.

Природно, це змушувало використовувати такі методи, як клонування домену, конкатенацію, вкладення даних і написання спрайтів. Неефективне використання базових TCP-з’єднань з HTTP1.1 також призводить до поганої пріоритизації ресурсів, що призводить до все більшого зниження продуктивності у міру зростання веб-додатків з точки зору складності, функціональності і обсягу.

Веб значно розширився, незважаючи на застарілі мережеві технології на базі HTTP. Основні якості HTTP1.1, розроблені більш десяти років тому, відкрили двері для зловживань.

Наприклад, злам куків дозволяє кіберзлочинцям повторно використовувати попередній робочий сеанс для компрометації паролів облікових записів, оскільки HTTP1.1 не надає ніяких засобів для ідентифікації даних сеансу. Хоча аналогічні проблеми безпеки будуть продовжувати переслідувати HTTP/2, новий протокол розроблений з кращими можливостями безпеки, такими як поліпшена реалізація нових функцій TLS.

 

 

Якісні нововведення в HTTP/2

Мультиплексування

Двонаправлена послідовність фреймів текстового формату, що передаються по протоколу HTTP/2, якими обмінюються сервер і клієнт, називається «потоками». Раніше ітерації протоколу HTTP були здатні передавати тільки один потік одночасно з деякою тимчасовою затримкою між кожною передачею потоку.

Отримання гігабайтів медіаконтенту через окремі потоки, відправлені один за іншим, неефективне і ресурсомістке. Зміни в HTTP/2 допомогли створити новий двійковий структурний шар для вирішення цих проблем.

Цей рівень дозволяє клієнту і серверу розподіляти корисне навантаження HTTP на невелику, незалежну, керовану і черговану послідовність фреймів. Потім ця інформація знову збирається на іншому кінці.

 

Формати двійкових фреймів дозволяють здійснювати обмін декількома одночасними відкритими незалежними двонаправленими послідовностями без затримки між потоками.

Цей підхід дає ряд переваг в HTTP/2, що описані нижче:

  • Запити та відповідь паралельного мультиплексування не блокують один одного.
  • Єдине TCP-з’єднання дозволяє забезпечувати ефективне використання мережевих ресурсів, незважаючи на передачу кількох потоків даних.
  • Немає необхідності застосовувати непотрібні оптимізаційні хуки, такі як спрайт зображень, конкатенація і дублювання доменів, – що може негативно впливати на інші області продуктивності мережі.
  • Зниження затримок, швидша продуктивність Інтернету, краще ранжування в пошукових системах.
  • Скорочення OpEx (операційні витрати) і CapEx (капітальні витрати) при запуску мережевих і IT-ресурсів.

 

Завдяки цій можливості пакети даних з декількох потоків по суті змішуються і передаються по одному TCP-з’єднанню.

Потім ці пакети розбиваються на приймаючій стороні і представляються у вигляді окремих потоків даних. Передача декількох паралельних запитів одночасно з використанням HTTP версії 1.1 або більш ранньої версії потребувала декількох TCP-з’єднань, що за своєю суттю ускладнює загальну продуктивність мережі, незважаючи на більш високу передачу потоків данних. HTTP/2 забезпечує більш низьку затримку, більш високу продуктивність, кращі рейтинги SEO.

 

 

Сервер Push

Ця можливість дозволяє серверу відправити додаткову кешовану інформацію клієнту, яка не запитується, але очікується в майбутніх запитах. Наприклад, якщо клієнт дає запит на ресурс X, і зрозуміло, що ресурс Y посилається на запитуваний файл, сервер може передати Y разом з X, замість того, щоб чекати відповідного запиту клієнта. Клієнт поміщає перенаправлений ресурс Y в свій кеш для майбутнього використання. Цей механізм зберігає зворотний зв’язок із запитом і зменшує затримку мережі.

 

Сервер Push був первісно представлений в протоколі SPDY від Google. Ідентифікатори потоків, що містять псевдо-заголовки, такі як :path, дозволяють серверу ініціювати вставку інформації, яка повинна бути кешованою. Клієнт повинен явно дозволити серверу використовувати кешовані ресурси за допомогою HTTP/2 або завершити надіслані потоки за допомогою певного ідентифікатора потоку. Інші зміни HTTP/2, такі як Server Push, проактивно оновлюють або анулюють клієнтський кеш і також називаються «Cache Push». Довгострокові наслідки залежать від здатності серверів ідентифікувати можливі push-ні ресурси, які клієнту фактично не потрібні.

 

Реалізація HTTP/2 забезпечує значну продуктивність для перенаправлених ресурсів, а також інші переваги HTTP/2, що описані нижче:

  • Клієнт зберігає вкладені ресурси в кеші.
  • Клієнт може повторно використовувати ці кешовані ресурси на різних сторінках.
  • Сервер може мультиплексувати переслані ресурси разом з початково запитуваною інформацією в рамках одного і того ж TCP-з’єднання.
  • Сервер може призначати пріоритети перенаправлення ресурсів – ключова відмінність в продуктивності по протоколу HTTP/2 і HTTP1.
  • Клієнт може відмовитися від перенаправлених ресурсів для підтримки ефективного сховища кешованих ресурсів або повністю відключити Server Push.
  • Клієнт також може одночасно обмежити кількість одночасних мультиплексованих потоків.

 

 

Подібні можливості Push вже доступні з субоптимальними технологіями, такими як Вбудовування відповідей сервера, тоді як Server Push є рішенням на рівні протоколу, щоб уникнути складнощів з оптимізаційними хаками, вторинними по відношенню до базових можливостей самого протоколу.

HTTP/2 мультиплексує і пріоритизує потік вбудовуваних даних, щоб забезпечити кращу продуктивність передачі, як видно з інших потоків даних запиту-відповіді. В якості вбудованого механізму безпеки сервер повинен мати право направити ресурси заздалегідь.

 

 

Бінарні протоколи

Остання версія HTTP значно розширилася з точки зору можливостей і таких атрибутів, як перетворення з текстового протоколу в бінарний протокол. HTTP1.x використовується для обробки текстових команд для завершення циклів запиту-відповіді. HTTP/2 буде використовувати двійкові команди (1 та 0) для виконання одних і тих самих завдань. Цей атрибут полегшує виконання структурування і спрощує реалізацію команд, які змішуються з плутаниною через команди, що містять текст та зайві пробіли.

Хоча, ймовірно, буде потрібно більше зусиль для читання бінарних текстових команд у порівнянні з текстовими командами, для мережі простіше створювати і аналізувати фрейми, доступні у двійковому форматі. Фактична семантика залишається незмінною.

Браузери, що використовують реалізацію HTTP/2, будуть перетворювати одні й ті ж текстові команди в двійкові файли перед передачею по мережі. Бінарний структурний шар не зворотньо сумісний з клієнтами і серверами HTTP1.x та є ключовим фактором, що забезпечує значні переваги в продуктивності у порівнянні з SPDY і HTTP1.x. Використання двійкових команд дозволяє забезпечувати ключові бізнес-переваги для інтернет-компаній та онлайн-бізнесу:

  • Низькі накладні витрати при аналізі даних
  • Команди менше схильні до помилок
  • Легший мережевий простір
  • Ефективне використання мережевих ресурсів
  • Усунення проблем безпеки, пов’язаних з текстовою природою HTTP1.x, таких як атаки на перехоплення відповіді
  • Інші можливості HTTP/2, включаючи стиснення, мультиплексування, визначення пріоритетів, управління потоком і ефективна обробка TLS.
  • Компактне представлення команд для спрощення обробки і реалізації.
  • Ефективне і надійне з точки зору обробки даних між клієнтом і сервером.
  • Зниження затримок мережі і підвищення пропускної спроможності.

 

 

Оптимізація потоку HTTP/2

Реалізація дозволяє клієнту надавати перевагу конкретним потокам даних. Хоча сервер не зобов’язаний слідувати цим інструкціям від клієнта, цей механізм дозволяє серверу оптимізувати розподіл мережевих ресурсів на основі вимог кінцевого користувача. Пріоритизація потоків працює із залежностями і важливістю, призначеними кожному потоку. Хоча всі потоки по суті залежать один від одного, за винятком того, що всім залежним потокам також призначається вага між 1 і 256. Деталі для механізмів пріоритизації потоку все ще обговорюються.

Однак в реальному світі сервер рідко контролює ресурси, такі як CPU і підключення до бази даних. Сама складність реалізації не дозволяє серверам виконувати запити пріоритизації потоку. Дослідження та розробки в цій області особливо важливі для довготривалого успіху HTTP/2, оскільки протокол здатний обробляти кілька потоків даних за допомогою одного TCP-з’єднання. Ця можливість може призвести до одночасного надходження серверу запитів, які фактично відрізняються з точки зору першочерговості для кінцевого користувача. Утримання запитів обробки потоку даних на випадковій основі підриває ефективність та досвід кінцевого користувача, обіцяного змінами HTTP/2. У той же час інтелектуальний і широко прийнятий механізм пріоритизації потоку представляє переваги HTTP/2, що пояснюється таким чином:

  • Ефективне використання мережевих ресурсів.
  • Скорочення часу доставки первинних запитів контенту.
  • Покращена швидкість завантаження сторінок та користувальницького інтерфейсу.
  • Оптимізована передача даних між клієнтом і сервером.
  • Зниження негативного впливу проблем із затримкою в мережі.

 

Протокол HTTP не залежить від стану, що означає, що кожен клієнтський запит повинен містити стільки інформації, скільки серверу необхідно для виконання потрібної операції. Цей механізм змушує потоки даних переносити кілька повторюваних фреймів інформації, тож сам сервер не повинен зберігати інформацію з попередніх клієнтських запитів. У випадку веб-сайтів, що обслуговують великий мультимедійний контент, клієнти використовують кілька майже ідентичних заголовків фреймів, що призводить до затримки та непотрібного споживання обмеженого мережевого ресурсу.

Пріоритетне поєднання потоків даних не може досягти бажаних стандартів продуктивності паралельності без оптимізації цього механізму. Реалізація HTTP/2 вирішує ці проблеми з можливістю стиснення великої кількості резервних заголовків фреймів. Він використовує специфікацію HPACK як простий та безпечний підхід до заголовків. І клієнт, і сервер підтримують список заголовків, що використовуються в попередніх запитах клієнт-сервер. HPACK стискає індивідуальне значення кожного заголовка до його передачі на сервер, а потім переглядає кодування інформації в списку раніше перенесених заголовків значень для відновлення повної інформації заголовка. Згортання заголовка HPACK для реалізації протоколу HTTP/2 дає великі переваги в продуктивності, включаючи деякі переваги HTTP/2, що описані нижче:

  • Ефективна пріоритизація потоку.
  • Ефективне використання механізмів мультиплексування.
  • Скорочення накладних ресурсів – одна з найпоширеніших проблем у дебатах по HTTP/2 vs HTTP1 та HTTP/2 vs
  • Кодує більші заголовки, а також звично використовувані заголовки, що виключає необхідність відправки всього заголовка фрейму.
  • Індивідуальний розмір передачі кожного потоку даних швидко скорочується.
  • Не уразливий для атак, таких як CRIME, що використовує потоки даних зі стиснутими заголовками.

 

Схожість HTTP/2 з HTTP1.x та SPDY

Основна семантика HTTP, включаючи коди стану HTTP, URI, методології та файлів заголовків залишаються такими ж і в останній версії HTTP/2.

HTTP/2 базується на SPDY, альтернативі Google для HTTP1.x. Реальні відмінності заключаються в механізмах, що використовуються для обробки запитів клієнт-сервера.

Наступна таблиця ідентифікує декілька областей схожості та відмінностей між HTTP1.x, SPDY та HTTP/2:

 

HTTP1.x SPDY HTTP2
SSL не вимагається, але рекомендується SSL потрібне SSL не вимагається, але рекомендується
Повільне шифрування Швидке шифрування Навіть більш швидке шифрування
Один клієнт-серверний запит на одне TCP-з’єднання Декілька запитів клієнт-сервер на одне ТСР-з’єднання. Відбувається на одному хості за раз Мультиплексування з декількома хостами. Відбувається на декількох хостах одночасно
Немає стиснення заголовку Включено стиснення заголовку Стиснення заголовків з використанням покращених алгоритмів, які підвищують продуктивність, а також безпеку
Немає пріоритету потоку Включено пріоритет потоку Покращено механізми визначення пріоритетів потоку

 

Як працює HTTP/2 з HTTPS

HTTPS використовується для створення надзахищеної мережі, яка об’єднує комп’ютери, машини та сервери для обробки конфіденційної бізнес та користувацької інформації. Банки, що обробляють значні фінансові операції та установи охорони здоров’я, що зберігають особисті записи пацієнтів, є першочерговими завданнями щодо захисту від злочинів, пов’язаних із застосуванням кіберзлочинності.

HTTPS працює як ефективний бар’єр проти постійних загроз кіберзлочинності, хоча це не єдине розгортання безпеки, яке використовується для запобігання складним кібератакам. Підтримка браузером HTTP/2 включає в себе HTTPS-шифрування і фактично доповнює загальну продуктивність безпеки розгортання HTTPS. Такі функції, як менша кількість TLS рукостискань, низьке споживання ресурсів на стороні клієнта і сервера та поліпшені можливості повторного використання існуючих веб-сеансів при усуненні вразливостей, пов’язаних із HTTP1.x, являють HTTP/2 в якості ключового засобу захисту цифрового зв’язку в уразливих мережах.

HTTPS не обмежується великими організаціями, а кібербезпека така ж цінна і для власників онлайн-бізнесу, звичайних блогерів, сайтів електронної комерції та навіть користувачів соціальних мереж. HTTP/2 за своєю суттю вимагає останньої, найбезпечнішої версії TLS і всі зацікавлені учасники Інтернету повинні забезпечити, щоб їх веб-сайти використовували HTTPS за замовчуванням.

Для включення HTTPS потрібно: купити, активувати і встановити сертифікат безпеки на сервер і, потім, оновити контент веб-сайту для використання HTTPS. Детальніше про встановлення HTTPS читайте тут.

 

 

Основні переваги HTTP/2

Інтернет-індустрії довелося замінити застарілий HTTP1.x альтернативними перспективними покращеннями для звичайного користувача. Перехід від HTTP1.x до HTTP/2 майже повністю заснований на максимізації потенціалу технологічних досягнень для задоволення цих очікувань. С точки зору інтернет-бізнесу та інтернет-споживачів, Інтернет стає все повільнішим, оскільки він заповнюється все більш зростаючими обсягами нерелевантного мультимедійного контенту.

Щоб онлайн-бізнес міг швидко досягти свого цільового ринку і щоб інтернет-користувачі швидше отримували доступ до більш ефективного веб-контенту, зміни HTTP/2 розробляються для підвищення ефективності передачі даних на клієнт-сервер. І, крім того, Інтернет більш ситуативний, ніж коли-небудь.

Швидкість Інтернету не однакова в усіх мережах і географічних точках. Мобільна користувальницька база все більше потребує поєднання високопродуктивного Інтернету для різноформатних пристроїв, навіть якщо перевантажені мобільні мережі не можуть конкурувати із високошвидкісним доступом до Інтернету. Повністю оновлений та перероблений механізм передачі даних і передачі даних у вигляді HTTP/2 став життєспроможним рішенням з наступними істотними перевагами.

 

 

Веб-продуктивність

Здатність протоколу відправляти і отримувати більше даних на клієнт-серверному циклі зв’язку – це реальна, реалізована та практична перевага HTTP/2 з точки зору продуктивності. Такі технології, як мультиплексування, створюють додатковий простір для перенесення та передачі більшої кількості даних одночасно.

І що відбувається, коли механізм передачі даних усуває всі перешкоди для підвищення продуктивності мережі? Побічний результат чудової роботи сайту включає підвищену задоволеність клієнтів, кращу оптимізацію для пошукових систем, високу продуктивність і використання ресурсів, розширення користувальницької бази, поліпшення показників продажів та багато іншого.

 

 

Продуктивність мобільних веб-сайтів

Мільйони користувачів Інтернету отримують доступ до Інтернету зі своїх мобільних пристроїв у якості основного шляху у кібер-світ.

HTTP/2 розроблений в контексті сучасних тенденцій використання Інтернету. Можливості, такі як мультиплексування та стиснення заголовків, добре працюють для зменшення затримок при доступі до Інтернет-сервісів у мобільних мережах передачі даних, що забезпечують обмежену пропускну здатність для кожного користувача. HTTP/2 оптимізує веб-інтерфейс для мобільних користувачів й з високою продуктивністю та безпекою, які раніше були прив’язані тільки до ви користування ПК.

 

 

Дешевий Інтернет

Підвищена пропускна здатність HTTP/2 і підвищення ефективності передачі даних дозволять операторам телекомунікаційних послуг скоротити експлуатаційні витрати при збереженні стандартів високошвидкісного інтернету. Скорочення OpEx стимулюватиме постачальників послуг до зниження цін на ринку і впровадження високошвидкісних рівнів обслуговування для існуючої моделі ціноутворення.

 

 

Експансивне охвачення

Густо заселені азіатські та африканські ринки залишаються недостатньо обслуговуваними з обмеженим доступом до інтернету. Постачальники інтернет-послуг інвестують (для отримання максимальної вигоди) в розвиток мереж лише у великих містах та розвинених районах. Переваги HTTP/2, що призводять до широкомасштабного впровадження розширеного протоколу, природно зменшують перевантаження мережі до резервних ресурсів і пропускної здатності для географічно віддалених регіонів.

 

 

Покращений мобільний досвід

Прогресивні онлайн-компанії слідують стратегії Mobile-First, щоб покривати попит швидкозростаючої мобільної бази користувачів. Обмеження на апаратне забезпечення мобільних пристроїв, мабуть, є найбільшим обмеженням для мобільного веб-сайту, на яке впливає тривалий час обробки запитів браузером. HTTP/2 скорочує час завантаження і затримки мобільної мережі до керованих рівнів.

 

 

Поліпшення використання технологій

Споживання ресурсів значно збільшилося для запитів браузеру і обробників на сервері при доставці мультимедійних ресурсів та складних веб-проектів. Такі функції, як стиснення заголовків, серверне навантаження, потокові залежності і мультиплексування, сприяють поліпшенню використання мережі в якості ключової переваги HTTP/2.

 

 

Безпека

Переваги HTTP/2 виходять за рамки продуктивності, оскільки алгоритм HPACK дозволяє HTTP/2 обійти головні загрози, орієнтовані на текстові протоколи прикладного рівня. HTTP/2 містить команди в двійковому форматі і допускає стиснення метаданих HTTP заголовка відповідно до підходу “Безпека за замовчуванням” для захисту конфіденційних даних, переданих між клієнтами та серверами. Протокол також може похвалитися повною підтримкою шифрування та вимагає більш високої версії Transport Layer Security (TLS1.2) для кращого захисту даних.

 

 

Новаторство

HTTP/2 втілює інновації та концепцію високопродуктивної мережі. HTTP/2 підкріплює кібер-світ, як ми його знаємо сьогодні, а зміни HTTP/2 в основному засновані на протоколі SPDY від Google, який зробив гігантський стрибок у порівнянні зі старими версіями HTTP1.x і майже повністю замінить SPDY, а також всі попередні HTTP-ітерації в найближчому майбутньому. HTTP/2 – це найбільша, сама інноваційна зміна в сімействі протоколів з 1999 року.

 

 

Перевага HTTP/2 для СЕО

SEO-маркетинг знаходиться десь між мистецтвом і наукою. Інтернет-компанії повинні відповідним чином розвивати свою маркетингову тактику. Більш розумні інвестиції у вигляді впровадження ретельно розроблених веб-сайтів, які не просто оптимізовані для швидкості, але створені для забезпечення чудової продуктивності, безпеки і користувацького досвіду з нуля. Ці атрибути дозволяють користувачам знаходити найбільш релевантні відповіді при пошукових запитах.

 

 

Підтримка браузерами

Інтернет-користувачам не потрібно турбуватися про налаштування своїх настільних і мобільних веб-браузерів для підтримки HTTP/2. Google Chrome і Firefox вже багато років підтримують цю технологію, а Apple додала підтримку в браузері Safari в 2014 році. Для Internet Explorer потрібна версія ОС не нижче Windows 8 для підтримки останнього протоколу.

Великі мобільні веб-браузери, включаючи Android з Android-браузером, Chrome для Android та iOS, а також Safari в iOS 8 і вище підтримують HTTP/2 для мобільного доступу в Інтернет. Користувачам Інтернету рекомендується встановити останні стабільні версії мобільних і настільних веб-браузерів, щоб отримати максимальну продуктивність і переваги безпеки протоколу, як показано в тестах HTTP/2.

 

 

Пітримка веб-серверами

На хостингу для внутрішніх серверів (або в хмарі) доведеться оновлювати і налаштовувати веб-сервери, щоб додати підтримку HTTP/2.

Сервери Nginx, складають 66 відсотків усіх активних веб-серверів, мають вбудовану підтримку HTTP/2, тоді як сервери Apache використовують модуль mod_spdy для підтримки браузерами HTTP/2. Модуль був розроблений компанією Google для підтримки функцій SPDY, таких як мультиплексування і стиснення заголовків для серверів Apache 2.2.

 

 

Як почати використовувати HTTP/2

Слідуйте цим простим інструкціям, щоб налаштувати HTTP/2 для свого сайту:

  1. Переконайтеся, що HTTPS включений на сайті:
  • Придбайте сертифікат SSL або TLS у довіреного постачальника.
  • Активуйте сертифікат безпеки.
  • Встановіть сертифікат.
  • Оновіть веб-сайт, щоб включити протокол HTTPS.
  1. Переконайтеся, що базова мережева інфраструктура, включаючи програмне забезпечення, надає підтримує HTTP/2. Сервери Nginx підтримують HTTP/2 за замовчуванням, в той час як Apache додав вбудовану підтримку в жовтні 2015 року (у версії 2.4), що означає, що серверам Apache можуть знадобитися додаткові модулі для обміну даними для підтримки браузерами HTTP/2.
  2. Оновіть, налаштуйте і протестуйте свої сервери для підтримки HTTP/2. Зв’яжіться зі службою підтримки вашого хостингу, щоб переконатися, що HTTP/2 готовий для вашого сайту.
  3. Використовуйте цей онлайн-інструмент, щоб перевірити, чи правильно ви налаштували HTTP/2.

 

 

Share

Останні пости

Антуан де Сент-Екзюпері

Ніколи не втрачай терпіння — це останній ключ, що відкриває двері Антуан де Сент-Екзюпері   Читати далі

28/03/2024

Сомерсет Моем

Подорослішавши, ви збагнете, що світ стає стерпним за однієї умови: коли розумієш, що людський егоїзм… Читати далі

27/03/2024

Михайло Грушевський

Всі вчаться своєї рідної мови, а наша біда така, що треба вчитися її більше, ніж… Читати далі

26/03/2024

ТОП-5 покерних обмінників

Професійний покер – це численні турніри та великі гроші, що потребує правильного налаштування фінансових інструментів.… Читати далі

25/03/2024

Гай Юлій Цезар

Всі довкола прагнуть винищити ворогів, а не об'єднатися з друзями Гай Юлій Цезар   Читати далі

24/03/2024

Як вибрати оптимальний смартфон для дитини?

Сьогоднішні діти стикаються з технологіями вже в ранньому віці, і смартфон давно перестав бути просто… Читати далі

22/03/2024