Категорії: Wordpress - як зробити

Як розширити список дозволених типів файлів для завантаження в WordPress

Коли ви пишете пост на сайті, побудованому на WordPress, і хочете завантажити медіа-файл, у вас не буде великого вибору серед дозволених типів файлів. За замовчуванням ви зможете завантажити лише самі широко використовувані формати для зображень, аудіо/відео та документів. Це зроблено спеціально з метою безпеки. Завантажувач мультимедіа не дозволяє, наприклад, завантажувати файли з розширенням .exe (правда, таке потрібно тільки в дуже обмежених випадках). А що робити, якщо вам потрібно завантажувати через медіа-завантажувач не надто популярний формат, і який не дозволений?

У цій статті ми розглянемо дане питання та дізнаємося як можна додати додатковий(і) тип(и) файлів для завантаження через Консоль сайту на WordPress.

 

 

Типи файлів, які можна завантажувати через Консоль в WordPress

WordPress дозволяє завантажувати найбільш поширені типи файли для картинок, аудіо/відео, PDF, документи Microsoft Office та OpenOffice. З повним списком дозволених типів ви можете ознайомитися на офіційному Codex WordPress.

 

 

Додавання виключень для додаткових типів файлів

Безпека є основною причиною обмеженого списку типів файлів, які адміністратори сайту можуть завантажувати через Консоль. Однак це не означає, що даний момент не можна змінити. Щоб це зробити, потрібно зовсім небагато коду. Приклад коду, який дозволить додати новий дозволений тип і розширення файлу в WordPress, представлений нижче в статті.

Припустимо, наприклад, що вам потрібно додати в список дозволених для завантаження типів файлів файли з розширенням SVG (векторну графіку). Для цього вам потрібно відкрити файл functions.php в вашій активній темі і додати цей невеликий код:

function spisok_dozvolenih_tipiv($mime_types){
  $mime_types['svg'] = 'image/svg+xml'; //Додаємо розширення svg
  return $mime_types;
}
add_filter('upload_mimes', 'spisok_dozvolenih_tipiv', 1, 1);

 

 

Зверніть увагу, що розширення типу файлу вказується в якості ключа в асоційованому масиві $mime_types, а MIME-тип (стандарт, що описує передачу різних типів даних) – вказується в якості його значення.

 

В даному прикладі розширення svg-файлу має таке значення MIME-типу – image/svg+xml. З великим списком MIME-типів ви можете ознайомитися на Вікіпедії.

 

Ви також можете додати кілька типів файлів в один шматок коду, наприклад:

function spisok_dozvolenih_tipiv($mime_types){
  $mime_types['svg'] = 'image/svg+xml'; //Додаємо розширення svg
  $mime_types['psd'] = 'image/vnd.adobe.photoshop'; //Додаємо розширення psd (файли Photoshop)
  return $mime_types;
}
add_filter('upload_mimes', 'spisok_dozvolenih_tipiv', 1, 1);

 

 

 

От і все! Сподіваємося, що дана стаття стане вам в нагоді та допоможе збільшити список дозволених типів файлів для завантажувача в Консолі свого сайту на WordPress. Щоб прокоментувати статтю, скористайтеся формою коментування нижче.

 

Share

Останні пости

Сомерсет Моем

Подорослішавши, ви збагнете, що світ стає стерпним за однієї умови: коли розумієш, що людський егоїзм… Читати далі

27/03/2024

Михайло Грушевський

Всі вчаться своєї рідної мови, а наша біда така, що треба вчитися її більше, ніж… Читати далі

26/03/2024

ТОП-5 покерних обмінників

Професійний покер – це численні турніри та великі гроші, що потребує правильного налаштування фінансових інструментів.… Читати далі

25/03/2024

Гай Юлій Цезар

Всі довкола прагнуть винищити ворогів, а не об'єднатися з друзями Гай Юлій Цезар   Читати далі

24/03/2024

Як вибрати оптимальний смартфон для дитини?

Сьогоднішні діти стикаються з технологіями вже в ранньому віці, і смартфон давно перестав бути просто… Читати далі

22/03/2024

Вибираємо електроскутер: важливі критерії та характеристики

Років 20 тому спостерігався пік популярності скутерів із двигуном внутрішнього згоряння (ДВЗ). Маленькі, юркі, з… Читати далі

21/03/2024