Як стати фрілансером – дієві поради

Фріланс – це можливість спокійно і розмірено працювати вдома, не звертаючи увагу на навколишній простір, шторми на ринку праці і скорочення офісних співробітників. Люди займаються бізнесом де завгодно. Але його можна побудувати і в віддаленому форматі, про що ми сьогодні поговоримо. А якщо ви не знаєте, як фільтрувати «поганих» клієнтів, і як правильно працювати з замовниками, матеріал з корисним контентом можна прочитати тут.

 

Реальна можливість

Одна з принад фрілансу в тому, що цим може займатися будь-яка людина в будь-якій точці земної кулі. Так, є певні політичні, економічні і територіальні обмеження, але в переважній більшості всі рівні і вільні вибирати. Закарпаття тут не виняток.

На біржах, по типу цієї, і онлайн-ринку вакансій маса пропозицій від замовників не тільки з України, а й з Європи. Можна підібрати підходящий варіант, влаштуватися на роботу, виконувати замовлення, і отримувати оплату попроектно або декілька раз на місяць. Зараз на ринку актуальні такі професії:

  • IT-сектор – так, ви скажете, що зараз програмістів тьма, і вони вже не потрібні в таких кількостях, і… будете неправі. Незважаючи на популяризацію цієї діяльності, фахівців мало, і на цьому можна зіграти;
  • дизайн – дизайнери для оформлення груп, паблік, сайтів і чат-ботів зараз отримують хороші гроші, так як онлайн-сегменти бізнесу ростуть, адже людям зручніше замовляти через Інтернет;
  • копірайтер – так-так, це такі люди, які пишуть статті в інтернет-видання, описи для карток товарів, добірки корисного софта, огляди електроніки і наповнюють Інтернет корисною інформацією. Не можна всіх під одну гребінку, зустрічаються і просто паразити ринку, але таких меншість. Загалом, відмінний варіант для фрілансу.

 

Тому для початку визначте ту область, де ви компетентні, можете працювати і виконувати поставлені завдання.

 

Як почати

Якщо ви на Закарпатті думаєте: «Так, а що мені потрібно, щоб стати фрілансером?», то зараз поговоримо про це докладніше.

 

Фінансова подушка

Потрібно думати про своє майбутнє, перебуваючи в сьогоденні. Тому для стабільної роботи фрілансером важливо накопичити фінансову подушку. Це дасть вам можливість працювати в своє задоволення, напрацьовувати досвід і портфоліо, поки не буде дійсно вигідного і прибуткового проекта. Прорахуйте, скільки і на що ви витрачаєте щомісяця, і накопичить стільки коштів, щоб прожити півроку безбідно і не в нужді.

 

Підготовка робочого місця

Перед початком роботи фрілансером, важливо забезпечити себе якісним інтернетом, а також комп’ютером чи ноутбуком. Залежно від специфіки, можуть знадобитися веб-камера і гарнітура.

Для роботи потрібне офісне ПО, або графічні редактори, додатки для розробки алгоритмів.

Не менш важливо забезпечити і побут навколо. Це дуже важливо для фрілансера, так як він працює вдома. Подбайте про те, щоб на робочому місці не було сильного шумового забруднення. Придбайте м’які меблі і якісний стіл, адже їх віддалений працівник використовуватиме щодня протягом місяців і років.

 

Профілі на біржах і платформах

Останній момент – створити акаунти на біржах фріланса, групах у ВК, і тематичних майданчиках. Не обов’язково відразу хапатися за будь-які проекти, але періодично моніторити перелік заявок все ж потрібно.

Працювати фрілансером можна з будь-якої точки світу, і Закарпаття нічим не гірше тропічного острова або галасливого мегаполісу. Навпаки, чисте гірське повітря, хороший клімат і великі можливості для самореалізації. Кілька простих кроків, і перспективи привітно відкривають свої двері.

 

Share

Останні пости

Авраам Лінкольн

Ми не допоможемо людям, роблячи за них те, що вони могли б зробити самі Авраам… Читати далі

15/03/2024

Як зберігати каву, щоб вона не втрачала смаку і аромату

Смак приготованого напою залежить не тільки від сорту кави, способу та ступеня прожарювання, помелу зерен,… Читати далі

11/03/2024

Габрієль Гарсія Маркес

Вік — це не те, скільки тобі років, а те, — як ти їх відчуваєш… Читати далі

10/03/2024

Короткий опис ліцензій з відкритим вихідним кодом

Якщо ви створюєте програмне забезпечення, яким хочете поділитися, або використовуєте програмний продукт, який хочете модифікувати,… Читати далі

09/03/2024

Ніл Ґейман

Люди думають, що будуть щасливі, якщо переїдуть в інше місце, а потім виявляється: куди б… Читати далі

20/02/2024

Уроки JavaScript — як почати працювати з об’єктами

Об’єкти є однією з найважливіших і найпотужніших функцій JavaScript, і в багатьох вбудованих функціях об’єкти… Читати далі

17/02/2024