Категорії: Технології

Як використовувати налагоджувач Facebook для перевірки лінків та картинок

Досить часто при публікації статті (або при її перепості) в Facebook невірно відображаються зображення. Доводиться видаляти публікацію і повторно її розміщувати, або завантажувати своє власне зображення з комп’ютера. Це викликає певні незручності, хоча і є поширеною проблемою. Але, на щастя, це легко виправити за допомогою налагоджувача Facebook.

У сьогоднішній статті ми розглянемо основні причини проблеми, а також шляхи їх вирішення за допомогою налагоджувача Facebook.

 

 

Що є причиною проблеми, коли не підвантажується картинка

Існує досить багато причин цієї проблеми, і іноді їх важко визначити. Найпоширенішою причиною є неправильне використання тегів og (теги Open Graph, наприклад для картинок використовується тег og:image).

Коли ви ділитеся статтею, Facebook намагається підібрати потрібну картинку і робить він це за допомогою тегів og. Якщо цей тег відсутній, це може викликати проблему.

Іншою вірогідною причиною може бути використання неправильного розміру зображення. Facebook розпізнає зображення розміром не менше 200×200 пікселів, надає перевагу великим зображенням розміром не менше 600×315 пікселів, а для великих екранів використовує дозвільну здатність 1200×630 пікселів.

Дана проблема може бути вирішена декількома способами. Один з варіантів – завантажити потрібне зображення вручну. Це тільки часткове вирішення, можливо, краще рішення – це усунути проблему за допомогою Налагоджувача репостів Facebook (Facebook Sharing Debugger).

 

 

Використання Налагоджувача репостів Facebook

Налагоджувач репостів доступний в наборі інструментів Facebook для розробників. За допомогою цього інструменту ви зможете просканувати потрібну сторінку, виявити мета-теги і побачити помилки. Він навіть може перевірити ваш HTML код.

Щоб використовувати цей інструмент, вставте URL-адресу потрібної сторінки і натисніть кнопку Налагодження. В результаті ви побачите помилки (при їх наявності), а також поради щодо їх усунення. Після виправлення помилок, натисніть кнопку Повторити скрапінг (Scrape Again), щоб очистити кеш і Facebook побачив вашу нову картинку.

Зображення повинно бути попередньо закешоване, перш ніж воно буде відображатися в додатку для репоста. Вам доведеться або попередньо закешувати зображення, запустивши його в Налагоджувачі репостів, або використовувати теги Open Graph (og:image:width і og:image:height), щоб сканер-бот міг отримати його без попередньої обробки.

 

 

Приклади помилок в Налагоджувачі репостів Facebook

 

1) Немає заданого зображення, перше зображення занадто маленьке

Якщо для сторінки не задано зображення (в основному головна картинка посту), бот вибирає наступне знайдене зображення. Те ж відбувається, якщо зображення задане, але його розміри менше потрібних. У таких випадках бажано розміщувати основне зображення вище інших на сторінці, а також, щоб воно мало розміри не менше ніж 600×315 пікселів.

 

2) Занадто маленьке зображення

Навіть якщо таке зображення обране в якості картинки для сторінки, Facebook його проігнорує. У таких випадках стежте, щоб воно мало розміри не менше ніж 600×315 пікселів.

 

 

Виправлення помилок в тегах Open Graph

Картинки – це тільки одна з потенційних проблем при репості в Facebook. Основні попередження, які ви побачите, включають теги og. Це означає, що мета-теги, які потрібні Facebook, відсутні. Якщо для свого сайту ви використовуєте CMS, таку як WordPress, тоді найпростішим рішенням буде використання відповідного плагіна, наприклад, такого як Facebook Open Graph. Цей, та подібні плагіни автоматично встановлюють og теги, ґрунтуючись на html коді сторінки. Розміщення потрібних тегів og на сторінці дозволить Facebook нормально її обробити і правильно провести рендеринг картинки і посилання цієї сторінки.

 

 

 

Короткий підсумок

Налагоджувач репостів Facebook – це простий спосіб дізнатися, що викликає проблеми, з якими ви або ваші читачі стикаються при спробі репоста публікації. Варто докласти додаткових зусиль для того, щоб ваші публікації були правильно відформатовані і правильно визначалися Facebook. Добре відформатовані публікації отримують більше взаємодії і привертають до себе більше уваги.

 

Share

Останні пости

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024

Наполеон Гілл

Що розум людини може осягнути і в що він може повірити, того він здатен досягти… Читати далі

13/04/2024