Знак долара ($) і знак підкреслення (_) в JavaScript

Знак долара ($) і символ підкреслення (_) є ідентифікаторами в JavaScript, що означає, що вони ідентифікують об’єкт так само, як і його ім’я. Ідентифіковані ними об’єкти включають такі речі, як змінні, функції, властивості, події та об’єкти.

З цієї причини ці символи не обробляються так само, як інші спеціальні символи. Замість цього JavaScript обробляє $ і _ так, як якщо б вони були літерами алфавіту.

Ідентифікатор JavaScript (або просто ім’я для будь-якого об’єкта) повинен починатися з літери в нижньому або верхньому регістрі, символу нижнього підкреслення (_) або знака долара ($); наступні символи можуть також включати цифри (0-9). Скрізь, де алфавітний символ дозволений в JavaScript, є 54 можливих літери: будь-яка мала літера (від a до z), будь-яка велика літера (від A до Z), $ і _.

 

 

Ідентифікатор з використанням знака долара ($)

Знак долара зазвичай використовується в якості ярлика (короткого запису) для функції document.getElementById(). Оскільки ця функція досить часто використовується в JavaScript, знак $ давно використовується як псевдонім, і більшість з JavaScript бібліотек створюють функцію $(), яка посилається на елемент з DOM, якщо ви передасте йому ідентифікатор цього елементу.

Знак долара $ був обраний в якості імені функції однією з перших бібліотек, тому що це коротке односимвольне слово, і найменш ймовірно, що знак $ використовуватиметься сам по собі в якості імені функції і, отже, найменш вірогідні конфлікти з іншим кодом на сторінці.

Сьогодні кілька різних бібліотек використовують свою власну версію функції $(), тому потрібно уважно стежити за використанням цієї функції, щоб уникнути конфліктів.

Звичайно, вам не потрібно використовувати якусь бібліотеку, щоб використовувати функцію $(). Все, що вам потрібно зробити, щоб замінити $() на document.getElementById(), це додати визначення функції $() в ваш код наступним чином:

function $(x) {return document.getElementById(x);}

 

 

Ідентифікатор з використанням нижнього підкреслення (_)

За угодою ідентифікатор з нижнім підкресленням часто використовується як префікс для імені властивості об’єкта або методу, який є приватним (private). Це швидкий і простий спосіб відразу визначити учасника приватного класу, і він настільки широко використовується, що майже кожен програміст знає про нього.

Це особливо корисно в JavaScript, оскільки для визначення полів як приватних або публічних не потрібно використовувати ключові слова private і public.

Зверніть увагу, що, як і у випадку з $, використання символу _ є просто угодою і не забезпечується самим JavaScript. Для JavaScript, символи $ і _ — це звичайні літери алфавіту.

Ця особлива обробка символів застосовується тільки в самому JavaScript. Коли ви перевіряєте символи в даних, вони розглядаються як спеціальні символи, що не відрізняються від будь-яких інших спеціальних символів.

 

Share

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак… Читати далі

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти… Читати далі

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024