Категорії: Wordpress - як зробити

Функція історії змін у WordPress

Історія змін в WordPress – це досить зручна функція для тих, хто часто і регулярно публікує новий контент. Якщо постійно писати багато контенту, дуже легко припуститися помилки. Крім цього можна втратити частину важливого речення, випадково видаливши його. Щоб мінімізувати втрати від цього, в WordPress існує історія змін (ревізії, редакції), яка допомагає не втратити назавжди ваші зміни.

У сьогоднішній статті ми детально розглянемо функцію історії ревізій WordPress, а також основні моменти щодо її використання.

 

 

Що таке функція історії змін в WordPress

WordPress автоматично зберігає всі ваші зміни, поки ви пишете новий пост. Ви можете скасувати свіжі зміни і повернутися до більш ранньої версії контенту. Ця функція називається Ревізії WordPress (WordPress Revisions), і вона з’явилася в даному движку з 2.6 версії.

Завдяки цій функції WordPress буде зберігати частину версій поста як ревізію кожен раз, коли ви натискаєте кнопку Зберегти як чернетку або при кожному автоматичному збереженні публікації. Функція автозбереження поста спрацьовує кожні 60 секунд, після яких старі автозбереження замінюються новими автозбереженими ревізіями.

Для кожної публікації виділяється тільки одне автозбереження (на рівні одного користувача), і яке не перезаписує опублікований контент. Функція автозбереження особливо корисна в ситуаціях, коли відбувається збій в браузері, або сталося раптове відключення електрики. У таких випадках, коли ви повернетеся до редагування поста, WordPress покаже вам попередження, що в системі збережена резервна копія вашого поста, і дасть посилання на відновлення резервної копії.

 

 

Як використовувати історію змін в WordPress

Всі історії змін (редакції або ревізії) видно при редагуванні поста в розділі Публікація. Вони також можуть відображатися під редактором поста, якщо клацнути Параметри екрану вгорі і проставити прапорець поруч з Ревізіями.

Якщо відкрити ревізії, то ви побачите зміни, які були внесені в кожну ревізію. Ви можете переміщатися між ревізіями, використовуючи кнопки «Попередня» і «Наступна», а також порівнювати будь-які дві ревізії, якщо встановити відповідний прапорець вище у вікні. Після цього, у блоці, який з’явився, буде вказано, що було додано, що залишилося без змін, а що було видалено.

З точки зору того, що ви можете робити з ревізіями постів, є тільки два варіанти: відновити ревізію або залишити пост як є. Якщо ви хочете відновити певну ревізію, все, що вам потрібно зробити, це натиснути кнопку Відновити цю ревізію. Натиснувши на кнопку Повернутися в редактор запису, ви зможете повернутися до своєї публікації без будь-яких змін.

 

 

Які типи контенту ви можете відновити за допомогою ревізій

Історія змін WordPress включена для всіх публікацій і сторінок на вашому сайті.

Якщо ви використовуєте тему, яка має власний набір призначених для користувача типів постів (наприклад, портфоліо, відгуки або інші), ревізії не будуть включені для них за замовчуванням. Включити їх вручну ви зможете, використовуючи наступний рядок коду:

$supports = array('title', 'editor', 'revisions');

 

Додати його потрібно в файлі functions.php трохи вище рядка коду, що починається з register_post_type.

 

 

Деякі моменти використання ревізій в WordPress

Тепер, коли ви знаєте, що робить історія змін WordPress, давайте розглянемо деякі важливі поради.

 

Включення/відключення функції автоматичних ревізій

За замовчуванням функція історії змін включається в WordPress автоматично після установки движка. Ви можете включити цю функцію вручну, додавши наступний рядок коду в файл wp-config.php:

define( 'WP_POST_REVISIONS', true );

 

Щоб повністю відключити функцію автоматичної історії змін (ревізій або редакцій), додайте наступний рядок коду в файл wp-config.php:

define( 'WP_POST_REVISIONS', false );

 

 

Як обмежити кількість збережених ревізій

Якщо з якоїсь причини ви хочете обмежити кількість ревізій, доступних для кожного поста і сторінки, ви можете додати наступний рядок коду в файл wp-config.php:

define('WP_POST_REVISIONS', 5);

 

Цей код обмежить автоматично збережені ревізії поста кількістю в максимум п’ять штук. Це корисно, якщо ви хочете зменшити розмір бази даних або якщо ви дуже рідко використовуєте ревізії.

 

 

 

Короткий підсумок

Історія змін в WordPress (Revision History) – це зручна функція, яка дозволяє скасувати зміни для ваших постів і сторінок, відновивши попередню версію публікації або сторінки. Якщо ви випадково видалили частину свого запису або сталося відключення електроенергії, вона позбавить вас від необхідності писати весь пост з нуля.

 

Share

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак… Читати далі

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти… Читати далі

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024