Категорії: Технології

Короткий огляд кращих модулів для SEO оптимізації Drupal

Drupal тривалий час займає перші місця по використанню серед вебмайстрів. Це прекрасний безкоштовний інструмент для створення сайтів, поштових сервісів, і високонавантажених проектів. З виходом версії 7, Drupal зробив інтерфейс більш простим і зручним, тож тепер з розробкою розбереться навіть новачок.

CMS Drupal володіє широким набором інструментів як для розробки так і сео оптимізації. За замовчуванням для SEO движок має стандартний набір модулів, але для грамотного просування доведеться скористатися сторонніми модулями, про них і поговоримо в сьогоднішній статті.

 

 

Короткий огляд основних модулів

  • Pathauto – дозволяє в автоматичному режимі генерувати короткі посилання (alias) для супутніх модулів на основі зазначених критеріїв. Можна застосовувати для вузлів, термінів таксономії, блогів та користувачів. Простіше кажучи цей модуль дозволяє зробити людино-зрозумілий url, і в той же час завдяки додаванню потрібних слів до адреси підняти сайт і сторінки в пошуковій видачі.
  • Transliteration – модуль допомагає перетворювати текст з Unicode в US-ASCII. Завдяки цьому посилання, прикріплені документи та інше коректно обробляється на серверах і сприймається пошуковими системами.
  • Redirect – простий інструмент для створення редиректу і підтримки канонічної URL-адреси для всього вмісту. З його допомогою веб-майстер легко налаштує редирект на потрібну адресу, а також зможе переглядати статистику перенаправлень.
  • Views 404 – дозволяє налаштувати необхідні відповіді сервера для сайту. Наприклад, коли необхідно, щоб запитувана сторінка повертала код 404 Page Not Found, натомість приходить код 200 “ОК”. Модуль призначений саме для таких випадків.
  • Global Redirect – використовується для перевірки поточної URL-адреси і виконує перенаправлення з кодом 301. Видаляє зайву косу риску (слеш). Перевіряє, чи включена функція очищення URL-адреси, а також доступ до поточної URL-адреси, використовуючи метод clean, замість unclean.
  • Metatag – модуль для створення структурованих метаданих “метатегів”. Завдяки структурованим ключовим словам можна підняти сайт в пошуковій видачі без залучення фінансових витрат. Приємним доповненням є підтримка Open Graph Protocol від Facebook і Twitter Cards від Twitter.
  • Taxonomy Title – інструмент для створення заголовків (Title) для сторінок. Корисний простий модуль, який спрощує роботу з назвами для сторінок.

 

 

Це одні з найбільш затребуваних і кращих модулів для ЦМС Друпал. Вони істотно полегшують роботу веб-майстру. Але, для того, щоб світ побачив ваш сайт, йому потрібен хостинг. Для двигуна Друпал потрібен якісний хостинг, на якому вебмастер зможе в один клік встановити ЦМС, який має доброзичливу технічну підтримку, доступні ціни, швидкісне обладнання та інші плюшки, що повинні приємно порадувати навіть найвибагливіших вебмайстрів.

 

Share

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак… Читати далі

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти… Читати далі

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024