Область застосування для Магазину у Magento

Однією з популярних функцій Magento є можливість обслуговувати декілька сайтів з однієї адміністративної зони (Панелі адміністрування). Це можуть бути зовсім різні сайти, або ж один сайт, що представлений кількома мовами. Якщо вас зацікавила така можливість, тоді давайте розглянемо концепцію Області застосування для Магазину детальніше.

 

 

Області застосування для Магазину

Коли відбувається встановлення платформи Magento, тоді одночасно створюються основний веб-сайт (main website), магазин за замовчуванням (default store) та вигляд магазину (store view). Також, у вас є можливість створити стільки додаткових сайтів, магазинів та виглядів магазину, скільки вам потрібно. Для кожного веб-сайту ви можете створити кілька магазинів, а в кожному магазині – окремі вигляди. Тобто Області застосування – це своєрідна ієрархія з веб-сайтів, магазинів та виглядів магазинів у кожній поточній інсталяції Magento.

 

Деякі дані в Magento надаються по-різному залежно від того, на якому рівні (веб-сайт, магазин тощо) ви зараз перебуваєте. Тож, давайте розглянемо ці рівні.

 

 

Глобальний рівень (global)

Цей рівень є дефолтним (за замовчуванням) рівнем для будь-якої інсталяції Мадженто.

 

 

Рівень сайту (website)

Сайти є “батьками” для магазинів. Веб-сайт складається з одного або декількох магазинів. Веб-сайти можна налаштувати так, щоб дані клієнтів поділялися між ними, або ж ці дані були унікальними для кожного сайту. Ви можете зробити стільки сайтів, скільки вам потрібно, і кожен із них може мати свій унікальний домен.

 

 

Рівень Магазину (store)

Один веб-сайт може мати кілька магазинів – усі вони керуються з однієї Панелі адміністрування. Кожен магазин може мати своє головне меню, набір товарів та унікальний зовнішній вигляд. Магазини є “дітьми” веб-сайтів. Керування товарами та категоріями відбувається на рівні магазину. Коренева категорія (root category) налаштовується для кожної групи виглядів магазину, що дозволяє декільком магазинам під одним і тим самим веб-сайтом мати абсолютно різні структури каталогу.

 

 

Рівень Вигляду магазину (store view)

Вигляди магазину зазвичай використовуються для представлення магазину різними мовами, хоча їх також можна використовувати і для інших цілей. Щоб вигляд (представлення) був доступний у фронт-енді, потрібно створити принаймні один вигляд магазину. Структура каталогу на рівні Вигляду магазину завжди буде однаковою, просто цей рівень дозволяє по-різному представляти дані магазину у фронт-енді. Найбільше цей рівень використовується для того, щоб клієнти могли перемикатися між двома та більше мовами, які доступні для поточного інтернет-магазину.

 

 

Налаштування конфігурації для окремого рівня:

Перш ніж зробити налаштування конфігурації, що застосовується лише до певного веб-сайту, магазину або вигляду, виконайте такі дії:

  1. В Панелі адміністрування перейдіть до Система -> Конфігурація.
  2. У меню ліворуч виберіть сторінку з налаштуваннями конфігурації, які потрібно змінити. Потім виконайте такі дії:
    1. У верхньому лівому куті сторінки конфігурації встановіть Поточна область застосування (Current Configuration Scope) на веб-сайт. Дані, які можна змінити на цьому рівні, будуть мати чекбокс.
    2. Зніміть прапорець Використовувати за замовчуванням (Use Default) біля поля, яке ви хочете редагувати. Потім введіть нове значення.
    3. Повторіть цей процес для кожного поля, яке потрібно оновити на цій сторінці.
  3. Після завершення натисніть кнопку Зберегти конфігурацію (Save Config).

 

 

Share

Останні пости

Як вибрати ідеальний ноутбук: Повний гайд

Вибір ноутбука може бути складним завданням у світі, де ринок переповнений варіантами на будь-який смак… Читати далі

22/04/2024

Томас Едісон

Наш великий недолік в тому, що ми занадто швидко опускаємо руки. Найбільш діючий метод досягти… Читати далі

20/04/2024

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024