Категорії: Прес-релізи

Який бойлер використовувати для кухні

Незамінним пристроєм при відключенні гарячої води є бойлер для кухні, що дозволяє з комфортом мити посуд і займатися іншими домашніми справами. Пропонуємо вам розглянути основні види нагрівачів, їх особливості, плюси та мінуси.

 

Основні переваги компактних водонагрівачів

Чому варто придивитися до невеликих пристроїв:

  • компактні розміри, що дозволяють використовувати бойлери в тісних приміщеннях;
  • мінімальне споживання енергії;
  • швидке нагрівання води;
  • доступна вартість;
  • простота встановлення;
  • незначні теплові втрати.

 

Різновиди бойлерів

На ринку представлені сотні моделей, що відрізняються один від одного розмірами, функціоналом, ціною, конструктивними особливостями, зовнішнім виглядом. Залежно від використовуваного джерела енергії виділяють електричне обладнання, газові, непрямого нагріву і комбіновані. За принципом роботи водонагрівачі діляться на проточні та накопичувальні. Оптимальним рішенням для кухні стане придбання електричного або газового приладу будь-якого типу.

 

Електричні проточні та накопичувальні бойлери

Перевага електричних бойлерів полягає в тому, що вони працюють повсюдно (на відміну від газових нагрівачів, які вимагають наявності газопостачання та димоходу). Такі пристрої мають значні розміри і вагу, що може викликати складності під час встановлення. Проте не вимагається введення в експлуатацію та отримання дозволів для підключення до електромережі. За принципом роботи водонагрівачі діляться на дві групи: проточні та накопичувальні. Розглянемо докладніше обидва варіанти.

Проточні водонагрівачі вважаються кращими для кухні. Вони не мають великих резервуарів, оскільки нагрів води здійснюється безпосередньо перед подачею в змішувач. Такі пристрої мають компактні розміри і обслуговують, як правило, одну точку водорозбору. Тому, якщо ви захочете поставити нагрівач ще й в ванну кімнату, доведеться купувати додатковий пристрій.

Переваги проточних моделей:

  • можливість нагріву будь-яких обсягів води без довгого очікування;
  • компактні розміри, невелика вага;
  • простота встановлення;
  • акуратний зовнішній вигляд.

 

Недоліки:

  • висока потужність, яка веде до перевитрати енергії і вимагає проведення електротехнічних робіт;
  • недовгий термін служби (проточні нагрівачі служать менше, ніж накопичувальні).

 

Принцип роботи накопичувальних бойлерів зашифрований в назві. Такі прилади накопичують холодну воду в резервуарі, а потім підігрівають до потрібної температури. За це відповідає розташований всередині бака ТЕН – трубчастий електронагрівач. Накопичувальні пристрої володіють більш солідними габаритами, тому встановити їх на маленькій кухні може бути проблематично. Наприклад, водонагрівач на 20л навряд чи підійде для хрущовки або крихітної студії. Виняток – моделі з горизонтальним розташуванням бака. Їх можна вписати в будь-який простір, наприклад, встановити над кухонними шафами або дверним прорізом.

Плюси накопичувальних виробів:

  • можливість нагріву води про запас;
  • тривале збереження високої температури;
  • низька витрата електрики;
  • підключення до декількох точках водорозбору.

 

Мінуси:

  • великий розмір і вага, необхідність використання надійних кріплень;
  • нагрів, що займає час;
  • незначна витрата енергії на підтримку температури рідини.

 

Газові проточні та накопичувальні бойлери

Газові пристрої також бувають проточними і накопичувальними. Відрізняється лише джерело використовуваної енергії. У цьому випадку ним виступає газ – доступне і доволі недороге паливо. Складність встановлення газового нагрівача (колонки) полягає в необхідності врахування вимог пожежної безпеки, облаштування димаря або виведення коаксіальної труби, оформлення документів, узгодження підключення до газової магістралі з відповідними інстанціями. Це коштує дорого, але в процесі використання витрати окуповуються.

 

Який бойлер краще обрати для кухні

Підбираючи водонагрівач на кухню, потрібно враховувати розміри приміщення, наявність вільного простору над раковиною і під стелею, доступні джерела енергії, витрату води і т.д. Для маленької квартири відмінно підійде проточний бойлер, для просторої – накопичувальний.

Що стосується джерела енергії, то тут все індивідуально. Найчастіше на кухнях використовуються електричні моделі. Газові доцільно ставити при великому споживанні води і наявності старої електропроводки, яка нездатна витримувати високе навантаження.

Зручність експлуатації бойлера багато в чому залежить від виробника. Тож купуйте техніку перевірених брендів – надійну, довговічну, з широкими функціональними можливостями.

 

Share

Останні пости

Авраам Лінкольн

Ми не допоможемо людям, роблячи за них те, що вони могли б зробити самі Авраам… Читати далі

15/03/2024

Як зберігати каву, щоб вона не втрачала смаку і аромату

Смак приготованого напою залежить не тільки від сорту кави, способу та ступеня прожарювання, помелу зерен,… Читати далі

11/03/2024

Габрієль Гарсія Маркес

Вік — це не те, скільки тобі років, а те, — як ти їх відчуваєш… Читати далі

10/03/2024

Короткий опис ліцензій з відкритим вихідним кодом

Якщо ви створюєте програмне забезпечення, яким хочете поділитися, або використовуєте програмний продукт, який хочете модифікувати,… Читати далі

09/03/2024

Ніл Ґейман

Люди думають, що будуть щасливі, якщо переїдуть в інше місце, а потім виявляється: куди б… Читати далі

20/02/2024

Уроки JavaScript — як почати працювати з об’єктами

Об’єкти є однією з найважливіших і найпотужніших функцій JavaScript, і в багатьох вбудованих функціях об’єкти… Читати далі

17/02/2024