Categories: Цікаве

Гортензія мітловидна (хуртовина): особливості вирощування

Гортензія – рід квіткових рослин, завезений до Європи у XIV столітті. В основному такий кущ вирощували в Англії та Франції, і це було доступно лише заможним верствам населення. Назву куща дав Філібер Коммерсон, і вона є похідною від латинського hortus – сад. Рослина є декоративною і особливо цінується за свої великі суцвіття. Купити саджанець гортензії – відмінне рішення, якщо прагнете прикрасити свою ділянку.

 

 

Чому варто купити гортензію просто зараз

Чагарник цвіте з липня до вересня і стає справжньою окрасою саду. Важлива особливість, яку мають саджанці мітловидної (волотистої) гортензії, – це те, що вони не страждають навіть від заморозків. Загалом цей чагарник невибагливий. Серед ключових характеристик:

  • комфортне зростання в півтіні або на сонці;
  • стійкість до зниження температури;
  • зимівля без приховування.

 

Вирощується абсолютно безпроблемно. Може використовуватися як самостійно, так і в шпалерних посадках або групі з іншими декоративними чагарниками. Також здатний рости в горщику та радувати своєю красою у різних місцях – просто перенесіть рослину.

 

Посадка та підживлення волотистої гортензії

Продаються саджанці кущів з весни та до пізньої осені, і весь цей період їх можна висаджувати. Хоча все ж таки оптимальним буде березень-квітень або вже після опадання листя – жовтень. Але навіть якщо придбали кущ під час цвітіння – це не проблема. Для того, щоб він взявся на новому місці, його потрібно часто і рясно поливати.

Дуже «радіє» гортензія при посадці в легкий, проникний, родючий і багатий на гумус грунт. Оптимальний рівень кислотності – 45-65. Якщо не купуєте спеціальну, можна використовувати компост і змішати його з кислим торфом.

 

Що стосується підживлення, то воно має бути систематичним, адже чагарник росте досить швидко. Це означає, що йому потрібний великий запас мінеральних речовин. Відмінним варіантом буде внесення добрив щомісяця, і оптимально для цього підійдуть готові суміші або багатокомпонентні грунти з макро-і мікроелементами.

 

Гортензія та ландшафтний дизайн

Гортензія – одна з рослин, яка чудово виглядає в будь-якому місці, де б її не посадили. Добре комбінується із високими хвойними деревами. Оцініть сусідство гортензії з багаторічними травами чи чагарниками. Такий кущ стане справжньою родзинкою саду.

Зрізані суцвіття активно використовують для створення флористичних композицій. Одна з причин – чудове збереження первинного кольору.

 

This post was last modified on 18/10/2023 12:36

Останні пости

Конфуцій

Коли вам здасться, що мета недосяжна, не змінюйте ціль — змінюйте свій план дій Конфуцій…

12/05/2024

Чарльз Дарвін

Виживає не найсильніший і не найрозумніший, а той, хто найкраще пристосовується до змін Чарльз Роберт…

11/05/2024

Що таке тег canvas в HTML5 і для чого він потрібен?

Елемент <canvas> з’явився лише в HTML5 і використовується для динамічного малювання графіки на веб-сторінці з…

10/05/2024

Ден Браун

Можливо все, — неможливе просто потребує більше часу Ден Браун  

09/05/2024

Що включає в себе чистка ноутбука?

Ноутбук — це не тільки зручний і функціональний ґаджет, а й доволі делікатний пристрій, що…

08/05/2024

Аль Пачино

Ніколи нічого нікому не пояснюйте. Все одно кожен зрозуміє так, як йому вигідно Аль Пачино…

07/05/2024