Категорії: Здоров'я

Проста йога в домашніх умовах і для новачків

Якщо ви часто відчуваєте біль в попереку, спині або шиї, вас мучать постійні зміни кров’яного тиску, погано спите – тоді вам стане в нагоді сьогоднішня інформація!

У цій статті ми розглянемо невеликий комплекс вправ з найпростіших поз йоги для новачків, який розвиває гнучкість і зміцнює м’язи. Важливість йоги дуже сильно проявляється в допомозі при досягненні гармонії між духовною і фізичною сферою людини. Коли ви будете працювати над м’язами, ви скоро помітите, що проявляється ясність думок і поліпшується емоційна рівновага.

 

 

  1. Розслаблююча поза

Сядьте на килимок, схрестивши ноги. Спочатку дочекаєтеся відчуття розслаблення. Після цього спробуйте злегка потягнутися вгору, ніби розтягуючи хребет вверх. Головне не поспішайте, і робіть це плавно, не рвіть себе. Дихайте глибоко і рівно. Посидівши в цій позі пару хвилин, ви зможете налаштуватися на більш складну зарядку і знизите рівень стресу.

 

 

  1. Розтяжка ніг

Сядьте на килимок, випрямивши спину, і витягнувши ноги перед собою. Намагаючись охопити руками стопи, нахиліться грудьми до колін, але не округляючи при цьому спину і не згинаючи коліна. Робіть розтяжку в момент видиху – так ви досягнете максимального розтягування м’язів і сухожиль. Після того, як ви відчуваєте, що досягли максимального розтягування, поверніться у вихідне положення. Повторіть вправу 5-7 разів. Така розтяжка поліпшить гнучкість хребта, м’язів пресу, ніг і сідниць, і буде мати сприятливий вплив на кровообіг.

 

 

  1. Скручування

Сидячи в розслаблюючій позі, покладіть долоню правої руки на ліве коліно, а ліву руку розмістіть позаду правої сідниці. У такій позі намагайтеся повільно повертати голову разом з корпусом вліво. Дихайте глибоко і рівно. Коли ви помітите, що досягли максимального розвороту, повільно поверніться у вихідне положення. Поміняйте розміщення рук і повертайтеся в праву сторону. Головне не рвати себе! Ви повинні відчути, як тягнуться м’язи пресу, стегон і хребет. Така вправа дозволить зняти біль в спині та хребті.

 

 

  1. Поза дитини

Встаньте на коліна, тримайте руки позаду тулуба. Повільно нахиляйтеся вперед, щоб дістати чолом до килимка. Затримайтеся в цій позі на кілька хвилин (можна з перервами, якщо відчуваєте дискомфорт). Дихайте глибоко і рівно. Ви повинні відчути, як спина все більше розслабляється і відпочиває.

 

 

  1. Поза голуба

Початкове положення – станьте на коліна, відштовхніться пальцями ніг і підніміть таз. Випряміть руки і ноги, щоб поставити ступні повністю на килимок. Вигніть спину. Потім по черзі піднімайте вгору ноги. Після цього винесіть вперед зігнуте коліно і сядьте. Вирівняйте спину і нахиліться вперед. Повторіть дану вправу 5-7 разів. Ця поза покращує поставу, зміцнює м’язи спини і рук, підтягує м’язи сідниць і покращує обмін речовин.

 

 

  1. Ноги на стіні

Лежачи на спині, підніміть ноги і помістіть їх максимально вертикально на стіну. Дихайте глибоко і рівно, максимально при цьому розслабивши тіло і руки. Полежіть так протягом 3-5 хвилин. Відчуйте, як напружені спина і ноги розслаблюються і відпочивають.

 

 

  1. Поза риби

Ляжте на спину. Розмістіть руки долонями під стегнами. Повільно піднімайте груди вгору, закидаючи голову назад. Потім повільно поверніться у вихідне положення. Дихайте рівно. Повторіть дану вправу 5-7 разів. Дана вправа дозволить зняти м’язові затиски і знизити рівень втоми.

 

Матеріал по темі: Йога для програмістів

 

Share

Останні пости

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024