Категорії: Технології

Реформи в Україні: Національне антикорупційне бюро

Створення Національного антикорупційного бюро передбачено відповідним Законом України – «Про Національне антикорупційне бюро України», який був прийнятий Верховною Радою 14 жовтня 2014. Закон набув чинності 25 січня 2015 року, а саме Бюро утворено 16 квітня 2015. Перші результати роботи очікуються наприкінці 2015 року.

Основне завдання НАБ

Основним завданням Національного бюро є: попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень, скоєних вищими посадовими особами, а також попередження вчинення нових.

 

Національне бюро складається з центрального і семи територіальних управлінь в містах:

  • Київ
  • Краматорськ
  • Львів
  • Мелітополь
  • Миколаїв
  • Полтава
  • Хмельницький

 

Національне антикорупційне бюро України

 

Керівництво Національного бюро

Керівництво діяльністю Національного бюро здійснює його директор, який призначається на посаду за згодою Верховної Ради України та звільняється з посади Президентом України. Верховна Рада України може висловити недовіру директору, що має наслідком його відставку. Директор призначається строком на сім років. Одна і та ж особа не може обіймати цю посаду два терміни поспіль.

16 квітня 2015 Президент України Петро Порошенко призначив Директором Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

 

Перші детективи

Наприкінці серпня Національне антикорупційне бюро відібрало 70 перших детективів, хоча передбачалося відібрати не менше 100 детективів. Всього в структурі НАБ працюватимуть 242 детектива.

На початку вересня 2015р. бюро вже приступило до навчання детективів, яке триватиме до початку жовтня 2015р. Перші детективи повинні приступити до роботи з 1 жовтня, а також до цього часу повинен буде призначений антикорупційний прокурор.

За словами директора НАБ, тренінги для детективів проводитимуть українські та іноземні фахівці. Зокрема, до навчання залучені експерти з Грузії, Канади, США та Фінляндії.

Заробітна плата детективів Національного антикорупційного бюро України буде становити близько 35.000 грн., в залежності від посади та вислуги.

 

Офіційний сайт Національного антикорупційного бюро: http://www.nabu.gov.ua/.

Також, на сайті НАБУ є можливість заповнити електронну онлайн-форму для звернень стосовно: кримінального корупційного правопорушення, скарги на роботу працівників НАБ, здійснити запит на отримання публічної інформації.
(загальна сторінка для звернення громадян – nabu.gov.ua/zvernennya-gromadyan, сторінка для повідомлення про кримінальне правопорушення – nabu.gov.ua/povidomlennya-pro-kryminalne-pravoporushennya)

Безкоштовна телефонна лінія НАБУ для звернень громадян: 0-800-503-200.

 

Share

Останні пости

Сомерсет Моем

Подорослішавши, ви збагнете, що світ стає стерпним за однієї умови: коли розумієш, що людський егоїзм… Читати далі

27/03/2024

Михайло Грушевський

Всі вчаться своєї рідної мови, а наша біда така, що треба вчитися її більше, ніж… Читати далі

26/03/2024

ТОП-5 покерних обмінників

Професійний покер – це численні турніри та великі гроші, що потребує правильного налаштування фінансових інструментів.… Читати далі

25/03/2024

Гай Юлій Цезар

Всі довкола прагнуть винищити ворогів, а не об'єднатися з друзями Гай Юлій Цезар   Читати далі

24/03/2024

Як вибрати оптимальний смартфон для дитини?

Сьогоднішні діти стикаються з технологіями вже в ранньому віці, і смартфон давно перестав бути просто… Читати далі

22/03/2024

Вибираємо електроскутер: важливі критерії та характеристики

Років 20 тому спостерігався пік популярності скутерів із двигуном внутрішнього згоряння (ДВЗ). Маленькі, юркі, з… Читати далі

21/03/2024