Категорії: Технології

Реформи в Україні – онлайн виписки та довідки

Нещодавно, а саме 8 квітня 2015 року, Міністерство юстиції України запустило систему онлайн-реєстрації бізнесу, а також презентувало онлайн-системи реєстру нерухомості, єдиного реєстру підприємств і організацій, кабінет адміністративних послуг. Як повідомив на засіданні Кабміну міністр юстиції Павло Петренко, тепер практично кожен українець у себе вдома через сайт міністерства юстиції зможе зареєструвати фірму, подати запит, а також отримати довідку, виписку або витяг.

 

Раніше витрачалося нашими підприємцями кілька годин або кілька днів для того, щоб отримати виписку та довідку про те, що вони дійсно є підприємцями. З цього моменту практично кожен українець зможе це робити це у себе вдома, не відвідуючи відповідні державні органи. Так само є можливість отримати виписки юридичної особи, виписки або довідки, завантаживши їх прямо з сайту без будь-яких підписів і печаток, без стояння в чергах, – прокоментував міністр юстиції нові онлайн-послуги.

 

За словами міністра Павла Петренка, всього в органи Мін’юсту за такими документами звертаються близько 5 млн. осіб щорічно.

Всі витягу чи довідки, роздруковані у себе вдома, матимуть силу юридичного документа, завдяки присвоєнню унікального номера, а оригінали таких документів будуть зберігатися в архіві Мінюсту протягом одного року, – роз’яснив міністр.

А для українців, які не мають доступу до мережі Інтернет, є можливість отримувати послуги особисто: у нотаріусів, в банку або в реєстраційному офісі місцевої ради.

Сервіси поки працюють в тестовому режимі, але скоро повинні запрацювати на повну потужність.
Оплатити послуги можна карткою будь-якого українського банку.

Наприклад, вже сьогодні можна отримати електронну виписку за 48,68грн (включаючи 3грн комісії), а за 21,00грн. можна дізнатися власника нерухомості, яка є в реєстрі.

 

Також очікується, що зовсім скоро українці легко зможуть отримувати найширший спектр електронних послуг – наприклад, подавати заяви в міліцію, отримувати різні довідки, купувати арештоване майно – і все це не виходячи з дому!

 

Share

Останні пости

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024

Наполеон Гілл

Що розум людини може осягнути і в що він може повірити, того він здатен досягти… Читати далі

13/04/2024

Дейл Карнегі

Поводься так, ніби ти вже щасливий, і ти справді станеш щасливішим Дейл Карнегі   Читати далі

12/04/2024

Боротьба з тютюнопалінням на яскравих прикладах соціальної реклами

Кожного року величезна кількість людей передчасно помирає від серцево-судинних захворювань, раку, діабету, хронічних захворювань органів… Читати далі

11/04/2024

Альберт Ейнштейн

Безглуздо продовжувати робити те ж саме та очікувати на інші результати Альберт Ейнштейн   Читати далі

10/04/2024