Як вивчити Python з нуля?

Починати шлях в IT-індустрію слід з освоєння мови, на якій машини “спілкуються” з людиною. Для цього призначений Пітон, мова програмування високого рівня. Вона досить проста, щоб Python з нуля освоїла людина без досвіду в IT. Проте можливостей мови вистачає для вирішення численних завдань будь-якої складності – від елементарних скриптів, до побудови нейронної мережі. Вона застосовується в додатках таких корпорацій, як Mozilla, Yandex, Facebook, Microsoft та Intel. Навіть перша версія Google була написана на цій мові.

 

 

Труднощі програмування на Python

На відміну від інших мов високого рівня, мова Python – інтерпретована. Вона обробляється і виконується комп’ютером порядково. Це спрощує процес написання, розуміння і налагодження, але знижує швидкість виконання в порівнянні з C++ або Java. Програмування на Python має особливості, і його синтаксис спочатку може викликати труднощі для того, хто вивчав інші мови. Його побудова ближче не до машинної, а до звичайної англійської мови.

Часто вважають, що Пайтон – мова, націлена не стільки на поліпшення ефективності коду, як на підвищення продуктивності роботи програміста. Код виходить лаконічним і прозорим. Крім того, він універсальний. До завдань Пітона входить написання Веб-додатків, ігор, скриптів автоматизації, комплексних розрахунків.

Вивчити основи Python і написати перші програми легко, але для освоєння наступних етапів, а саме роботи з доповненнями або асинхронне програмування, доведеться потрудитися. Зате величезна кількість бібліотек і фреймворків, розроблених користувачами, зробило програмування на Python воістину універсальним.

 

 

З чого почати вчити Пітон?

В Інтернеті багато безкоштовних онлайн-курсів (в тому числі відеоуроків), які обіцяють вивчення Python з нуля. Вони дозволяють ознайомитися зі структурою мови, оволодіти граматикою і зрозуміти його логіку. Але для написання серйозної розробки на Python потрібне систематичне навчання. Це має на увазі читання товстих (і дорогих) книг з програмування, технічної документації або відвідування занять на курсах.

Також не варто забувати про постійну практику. Важливий крок у вивченні Python – використання його в самостійно написаних додатках і вирішення виникаючих прикладних задач, а не копіювання з екрану пропонованих вчителем завдань. У цьому допоможе курс по WordPress, який дасть волю фантазії при побудові веб-додатків.

Але труднощі не повинні зупиняти людину, яка дійсно хоче отримати хорошу професію з гідною оплатою. Адже спеціальність Python developer, або розробник додатків, затребувана на ринку праці і сфера її використання стає дедалі більшою.

 

Share

Останні пости

Найкрасивіші та найбільш вражаючі мости з усього світу (ТОП-10)

Міст — це щось більше, ніж просто споруда, яка поєднує два береги. Для того, щоб… Читати далі

19/04/2024

Соломон

Життя нас вчить, що свою пару ми пізнаємо, коли розлучаємося, своїх братів ми пізнаємо, коли… Читати далі

18/04/2024

Чак Поланік

Хто може — той робить. Хто не може — той критикує Чак Поланік   Читати далі

17/04/2024

Річард Бах

Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити. Хоча, можливо, для… Читати далі

16/04/2024

Стівен Кінг

Життя — це безперервний досвід, і навіть найгірші моменти займають своє місце у пазлі нашого… Читати далі

15/04/2024

невідомий автор

Люди, які люблять самотність, дорого заплатили за дружбу з кимось... (невідомий автор)   Читати далі

14/04/2024