Категорії: Важливо

Як знайти нову роботу – кращі тактики

Давно минули ті часи, коли люди отримували роботу одразу ж після закінчення навчання, і залишалися на ній аж до виходу на пенсію. В сучасних реаліях потрібно вміти знаходити нові вакансії, і бажано до того, як працівника змусять це зробити.

Ви шукаєте нову роботу? В сьогоднішній статті ми розглянемо основні тактики і кроки, які ви можете зробити, щоб знайти нову роботу. З допомогою сьогоднішніх порад ви будете знати, де шукати роботу і як потрапити на співбесіду. Це допоможе вашій кар’єрі рухатися тільки вперед і вгору!

 

 

Тактика №1: Сайти для пошуку роботи

Багато компаній розміщують у вільному доступі оголошення про вакансії на сайтах для пошуку роботи. Це означає, що всі можуть отримати доступ до цих вакансій, включаючи і вас. Так чому ж цим не скористатися? Наприклад, на крупних сайтах кількість вакансій сягає понад 85 тисяч компаній, що шукають співробітників, а кількість різноманітних вакансій по Києву, всій Україні, а також за кордоном перевищує цифру в понад 10000. Є де розвернутися!

Якщо ви шукаєте позаштатну роботу (віддалену, фріланс), роботу за контрактом, вакансії для програмістів, роботу в певних сферах діяльності, — сайти для пошуку роботи вам точно допоможуть. У них велике охоплення вакансій і дуже швидкий час обробки заявок (анкет, резюме).

 

 

Тактика №2: Соціальні мережі

Цей варіант можна умовно назвати прихованим ринком праці, адже більшість з кращих вакансій ніколи не афішуються. Такі вакансії дістаються кандидатам, які дізнаються про них з вуст в уста від своїх друзів, колишніх колег і колишніх начальників.

Ви можете брати участь у соціальній діяльності професійних асоціацій, спілкуватися в соціальних мережах з професіоналами, що працюють у вашій сфері, і використовувати будь-яку можливість, щоб зустрітися особисто або онлайн з такими людьми. Соціальні мережі дозволяють розширити ваші можливості, опираючись на друзів ваших друзів. Чим більше ваша соціальна активність, тим більша ймовірність, що ви дізнаєтеся про нові можливості та нові вакансії.

Створюйте профілі на відомих соціальних сайтах, наприклад, таких як LinkedIn. Сильний особистий бренд, який зображує вас в професійному світі, дасть рекрутерам, роботодавцям і вашим контактам сильне позитивне враження про вас як про кандидата, який повинен бути їм цікавий.

 

 

Тактика №3: ​​Поговоріть з друзями і близькими людьми

Особисті рекомендації – це один з найпопулярніших методів найму роботодавцями, оскільки компанії часто воліють наймати когось, за кого можуть поручитися їх шановані співробітники.

Скористайтеся цим, поговоривши з друзями і родичами, які працюють в галузях, що вас цікавлять. Це часто може призвести до того, що ви дізнаєтеся про доступні вакансії раніше, ніж буде проведено конкурс, і відразу ж отримаєте перевагу, якщо хтось зможе вас порекомендувати.

 

 

Тактика №4: Корпоративні сайти компаній

Якщо ви вже визначили роботодавця своєї мрії, перейдіть прямо в розділ Вакансії (Кар’єра) на сайті компанії. Відстежуйте вакансії на корпоративному сайті, і у вас з’явиться шанс, що ви знайдете саме ту можливість, яку так довго чекали.

Складіть список роботодавців, у яких ви хотіли б працювати, і часто відвідуйте їх корпоративні сайти. Якщо ви рішуче налаштовані працювати в певній компанії, може знадобитися деякий час, щоб знайти ту можливість, яка відповідає вашим навичкам. Але якщо у вас є час, це може бути оптимальним способом знайти роботу своєї мрії.

 

 

Тактика №5: Холодні дзвінки

Якщо ви не бачите оголошень про вакансії на сайті компанії, яка вам особливо цікава, можливо, вам варто зателефонувати за контактним телефоном компанії. Зателефонуйте або надішліть листа електронною поштою співробітникам організації, знайшовши їх контактні дані на корпоративному сайті компанії. Запитайте про наявні вакансії та додайте копію свого резюме.

Майте на увазі, що такий контакт не завжди може бути добре сприйнятий. Вам взагалі пощастить, якщо ви отримаєте хоч якусь відповідь. Але завжди є шанс, що це дасть вам додаткову інформацію про майбутні вакансії.

 

 

Тактика №6: Кадрове агентство

Пошук роботи через кадрове (рекрутингове) агентство може бути хорошим варіантом, особливо якщо ви вважаєте важкою ідеєю продавати себе самого – рекрутерам платять, щоб вони робили це за вас! Якщо вам потрібна професійна допомога в пошуку роботи, вам допоможуть хедхантери і кадрові агентства.

Кадрові агентства регулярно і активно шукають роботу від вашого імені, тож це, звичайно, може трохи полегшити тягар, якщо пошуки роботи виснажливі для вас, і це може допомогти вам отримати роботу швидше, ніж очікувалося.

Проте, хоча є і великі плюси, майте на увазі, що кадрове агентство не працює безкоштовно. Переконайтеся, що ви заздалегідь знаєте, хто платить: ви чи компанія.

 

 

Тактика №7: Тимчасова робота або стажування

Тимчасова зайнятість і короткострокові контракти часто призводять до отримання постійної посади. Це відмінний спосіб стати на ноги або, принаймні, надати вам корисні ділові контакти, до яких можна звернутися в майбутньому.

А стажування – відмінний вибір для студентів, які тільки закінчують університет.

 

 

 

Додаткова порада: як знайти роботу в певному місті?

Якщо ви шукаєте роботу в певному місті, наприклад, Київі, рекомендуємо вам звузити діапазон пошуку до конкретних вакансій міста. Наприклад, деякі сайти пошуку роботи орієнтовані саме на тих претендентів, які хочуть працювати в столиці України. До слова, пропозиції роботи столичних компаній покривають приблизно 60% всього ринку вакансій України. Це означає, що за допомогою цих відомих сайтів, до ваших послуг будуть найпопулярніші вакансії Київа.

 

 

Успіхів вам в пошуку нової роботи, і нехай здійсняться ваші мрії!

 

Share

Останні пости

Антуан де Сент-Екзюпері

Ніколи не втрачай терпіння — це останній ключ, що відкриває двері Антуан де Сент-Екзюпері   Читати далі

28/03/2024

Сомерсет Моем

Подорослішавши, ви збагнете, що світ стає стерпним за однієї умови: коли розумієш, що людський егоїзм… Читати далі

27/03/2024

Михайло Грушевський

Всі вчаться своєї рідної мови, а наша біда така, що треба вчитися її більше, ніж… Читати далі

26/03/2024

ТОП-5 покерних обмінників

Професійний покер – це численні турніри та великі гроші, що потребує правильного налаштування фінансових інструментів.… Читати далі

25/03/2024

Гай Юлій Цезар

Всі довкола прагнуть винищити ворогів, а не об'єднатися з друзями Гай Юлій Цезар   Читати далі

24/03/2024

Як вибрати оптимальний смартфон для дитини?

Сьогоднішні діти стикаються з технологіями вже в ранньому віці, і смартфон давно перестав бути просто… Читати далі

22/03/2024